Fra asyl - til bolig

Når Udlændingestyrelsen har besluttet, at du skal flytte til vores kommune, sker der følgende:
Overdragelse af nøgler

Din første kontakt med Hedensted Kommune er en socialrådgiver fra Integrationsafdelingen. Rådgiveren besøger dig i asylcentret og er efter behov din vejleder gennem dine første tre år i Danmark.

  • Bolig: Når vi får besked fra Udlændingestyrelsen om, at du flytter til vores kommune, går vores medarbejdere i gang med at finde en lejebolig til dig. Hvis du på et tidspunkt ønsker at flytte fra denne bolig, skal du selv finde en anden bolig. Det en god ide at blive skrevet op i en boligforening. Se links her på siden.
  • Praktisk: Med hjælp fra socialrådgiveren får du ordnet mange af de praktiske ting, der er nødvendige for at kunne fungere i det danske samfund. For eksempel skal du have Nem-ID, en bankkonto, en læge og du skal finde ud af, hvordan den offentlige transport i kommunen virker.
  • Børn: Er der børn i familien vil en socialrådgiver sammen med jer vurdere, om jeres familie har behov for at få tilknyttet en familiekonsulent. Konsulenten kan give råd og vejledning om praktiske opgaver og støtte jer med at finde jeres identitet som familie i Danmark.
  • Flytning: Flytningen fra asylcentret til din nye bolig i kommunen aftales med socialrådgiveren.