GLA:D

Et godt liv med slidgigt. Har du smerter i hofte eller knæ? Begrænser smerterne dig i din dagligdag? Og er det noget, du gerne vil lave om på?
Kvinde træner på yogabold

Mange mennesker får at vide, at de har slidgigt. Det kan føre til tanker om, at man ikke kan eller skal være fysisk aktiv, da kroppen jo er ”slidt”. Typisk medfører fysisk aktivitet også smerter i leddene, hvorfor mange stopper igen. Smerterne skyldes nedbrydning i leddet, hvilket påvirker de omkringliggende strukturer. 

Det er vigtigt at holde leddet i bevægelse, så der kan ske en genopbygning i leddet. Men det kan være svært at vide, hvilke øvelser der er bedst, hvor meget leddet skal belastes og hvorfor. Det kan du få vejledning i her.

Du kan deltage

Har du ledsmerter fra hofte og/eller knæ, som medfører henvendelse til sundhedsvæsenet, kan du deltage i forløbet.
Vil du gerne deltage, skal du henvises af din læge eller af sygehuset. Der er kun mulighed for at deltage i forløbet én gang.

Indhold

Gennem dette forløb vil du få viden om artrose, hvordan den kan behandles og hvordan du kan håndtere smerte under fysisk aktivitet. Du vil få superviseret træning som tilpasses dig.
Du har desuden mulighed for kostvejledning og rygestoptilbud, hvis du har behov for det.

Sådan foregår det 

Kurset varer ca. 8 uger, og vi mødes en time to gange ugentligt i Sundhedshuset, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning.
Undervisning og træning foregår primært på hold, men der er også mulighed for at træne hjemme. Der deltager max. 8 personer på holdet.

Før opstart af forløbet bliver du inviteret til en individuel undersøgelse og du vil gennemføre nogle fysiske test. Disse test vil du også gennemføre efter 3 måneder. Et år efter forløbet vil du få tilsendt et spørgeskema om, hvordan det er gået siden sidst og om din fysiske formåen.

Mere information og tilmelding

Du er velkommen til at kontakte fysioterapeut Josephine Hjeresen Copus på telefon 23 44 47 50 eller fysioterapeut Mette Nordentoft på telefon 23 61 37 19 for at høre mere om tilbuddet.