Kom videre efter kræft

Motionshold der træner på store bolde

Efter endt kræftbehandling skal du til at finde hverdagen igen. Det er nemt for nogle og svært for andre, fordi de eksempelvis oplever senfølger eller følelsesmæssige reaktioner. En hånd udefra kan hjælpe på vej. 
På kræftholdet kommer du til kræfter igen – fysisk såvel som psykisk – igennem træning, faglige oplæg og mødet med andre, så du kan komme tilbage til et aktivt hverdagsliv. Her får du styrket troen på og udviklet din handlekraft. 

Du kan deltage

Hvis du bor i Hedensted Kommune, er over 18 år og er i behandling for – eller har afsluttet behandling for kræft inden for det seneste år. 

Sådan foregår det 

Du vil blive inviteret til en forsamtale, hvor vi hører om dig og dit sygdomsforløb og planer for den kommende tid. Derefter kan du starte på holdet.

Forløbet består af 1 times træning 2 gange om ugen i op til et halvt år. Træningen vil være varieret og der tages hensyn til den enkeltes niveau og specifikke diagnose. Der bliver lagt vægt på smidighed, styrke, stabilitet og kondition.

En gang om ugen er der Café i forlængelse af træningen. Frivillige fra Kræftens Bekæmpelse sørger for kaffe, te og kage. Caféen er et frirum med mulighed for at dele erfaringer, glæder og bekymringer..
I forbindelse med Caféen afholdes dialogmøder med oplæg om senfølger efter behandling, træthed, søvn, mindfulness, træning og kost med videre.

Undervisere

Træningen varetages af fysioterapeuter. I dialogmøderne medvirker sygeplejerske, fysioterapeut, klinisk diætist, sagsbehandler med flere.

Mere information og tilmelding

Du kan henvises af egen læge, fra sygehuset eller ved at kontakte forløbskoordinator Karin Iversen. Forløbet kræver en aktiv indsats og et stabilt fremmøde. 

Tilbuddet er gratis og afholdes i: Sundhedshuset, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning.