Børn med handicap
Hvad kan Børnehandicap tilbyde dig og dit barn?
Børnehandicapteamet kan informere og vejlede dig og din familie om de muligheder, du har for støtte til dit barn med handicap. Det gør vi med udgangspunkt i de regler og lovgivninger, der gælder for børn og unge med betydelige og varige funktionsnedsættelser eller indgribende kroniske lidelser og ud fra din og dit barns/families aktuelle situation.
Børnehandicapteamet kan guide dig videre til andre afdelinger i kommunen, hvis dit barn f.eks. får brug for hjælpemidler, træning eller specialundervisning.
Tilbud, der kan være relevante for dig
Merudgifter til børn med handicap
Nødvendige merudgifter er økonomisk støtte til merudgifter, der er opstået, som følge af dit barns handicap.
Tabt arbejdsfortjeneste
Du kan få dækket tabt arbejdsfortjeneste, hvis det vurderes, at det er nødvendigt, som følge af dit barns handicap, at det passes i hjemmet – og det vurderes mest hensigtsmæssigt, at dit barn passes af dig.
Familievejledning § 81
For at kunne oprette en hurtig og relevant kontakt til jer som forældre vil Hedensted Kommunes dygtige fagpersoner, derfor gerne tilbyde jer vejledning i den allerførste tid efter, at det er konstateret, at jeres barn har en funktionsnedsættelse.
Støtte i familien
Kan være korte og længere forløb, hvor I får hjælp/"værktøj" til at klare hverdagen med jeres handicappede barn bedre. Samtalerne foregår hjemme hos jer eller hos os og varetages af familievejledere fra Søndergaard eller familiekonsulenter fra Familiecentret.
Aflastning
- Giver jer mulighed for et pusterum fra hverdagen og tid til at være sammen med jeres eventuelle andre børn.
- Bevilges af jeres socialrådgiver i Børnehandicapteamet efter vurdering af behovet.
- Aflastning kan bevilges som afløsning i jeres eget hjem eller aflastning på Søndergård, i aflastningsfamilie eller anden institution.
Hjerneskade hos børn og unge
Har dit barn en erhvervet hjerneskade? Og har du brug for hjælp til at gennemskue, hvilke muligheder for støtte, rådgivning og hjælp du kan få til dit barn med erhvervet hjerneskade?
Cafémøde om overgangen fra ung til voksen
Hedensted Kommune inviterer til møde om, hvilke forandringer der sker, når unge med funktionsnedsættelser fylder 18 år – og hvad vi gør i Hedensted Kommune for at skabe en god overgang.
Mødet er for både forældre til unge mellem 15 og 18 år med en funktionsnedsættelse, og til de unge selv, som måske har spørgsmål om hvad det vil betyde for dem at fylde 18 år.
Emner på mødet
- Hvordan ændrer forælder-rollen sig, når et barn fylder 18 år
- Hvordan ændrer hjælpen sig, når man fylder 18 år
- Hvad gør vi i Hedensted Kommune for at planlægge en god overgang sammen med jer
Tid og sted
Mødet foregår kl. 16-17 på Hedensted Rådhus, mødelokale 3 (indgang i gården fra Mindevej) på følgende datoer:
- 5. september 2024
- 28. november 2024
Tilmelding
Tilmelding skal ske senest torsdagen inden til: [email protected]
I tilmeldingen skal du oplyse navn på dem du tilmelder, samt dit telefonnummer eller e-mailadresse (så vi kan kontakte sig, hvis der sker ændringer).
DUKH - en uvildig konsulentordning
DUKH er en uvildig konsulentordning, som yder gratis rådgivning og vejledning i sager om hjælp til personer med nedsat fysisk eller psykisk funktionsniveau.