Hedensted Kommune sætter fokus på radon

Hedensted Kommune støtter op om oplysningskampagnen radonfrithjem.dk og opfordrer boligejerne til at måle for radon.

Den almene forening Realdania står bag oplysningskampagnen radonfrithjem.dk. Kampagnen, der løber over tre år, har til formål at øge kendskabet til radon og opfordre husejerne til at måle, hvor meget radon, de har. Kampagnen er særligt rettet mod husejere, da radon kun sjældent optræder i større mængder i lejligheder.

Konkret sender Hedensted Kommune et e-Boks-brev til alle husejere i kommunen med huse opført før 1998, hvor de opfordres til at få målt deres radonniveau. I 1998 ændredes loven, så alle ny opførte huse skulle radonsikres. Derfor er det særligt i ældre huse, der kan være meget radon.

Radon kan hverken mærkes, ses eller lugtes. Samtidig tager det mange år, før eksponering for radon udvikler sig til lungekræft. Ikke desto mindre anslår Verdenssundhedsorganisationen WHO og Sundhedsstyrelsen, at 300 årlige tilfælde af lungekræft i Danmark kan relateres til radon.

Du kan læse mere om kampagnen og om radon på radonfrithjem.dk eller kontakte HOTLINE på telefon 70 23 63 13 mandag til torsdag fra kl. 9 til 16 og fredag fra kl. 9 til 15.