Udvalget for Teknik - Dagsordener og referater 2014-2017
Mødedato: 13. juni 2017
Mødested: Mødelokale 1, Uldum
Dagsordenpunkter
83. Vedtagelse af forslag til Lokalplan 1067 Boligområdet Constantiaparken i HedenstedKlik her for at folde ud og læse mere om Vedtagelse af forslag til Lokalplan 1067 Boligområdet Constantiaparken i Hedensted
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte, om forslag til Lokalplan 1067 for boligområdet Constantiaparken i Hedensted skal sendes i høring. Samtidigt skal Byrådet godkende, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af planforslaget.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
I 2007 vedtog Hedensted Kommunes Byråd Lokalplan 1002 for Constantiaparken, der gav mulighed for at opføre 3 punkthuse i 3 etager op til 12,5 meters højde. Lokalplanen var tænkt som en projektlokalplan og er i dag uaktuel.
Sagsfremstilling
Hedensted Kommune har igangsat denne lokalplan ved at udbyde en del af lokalplanområdet i en konkurrence, hvor der skal bebygges med almene boliger. Der indkom 3 forslag. Det vindende forslag danner grundlaget for lokalplanforslaget.
Lokalplanen opdeles i 2 delområder, hvor det nordlige giver mulighed for at bygge 30 almene tæt-lave boliger. Det sydlige område udlægges til op til 14 åben-lave boliger. Begge områder orienteres omkring ellipseformede områder, der blandt andet rummer regnvands/nedsivningsbassiner.
Lokalplanområdet er blevet undersøgt for mulighederne for nedsivning af regnvand. Det har vist sig, at det ikke er tilstrækkeligt. Afledning af regnvand vil blive ført til et trug (bred grøft) langs sydsiden af Dalbyvej. Der vil det meste kunne nedsives og ved større hændelser løbe i Dalby Bæk.
Screening for miljøvurdering:
Der er foretaget en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, hvor det er vurderet, at planlægningen ikke giver anledning til væsentlige miljøpåvirkninger.
Derfor udarbejdes der ikke en miljøvurdering.
Bilag såsom lokalplanteksten, visualisering mv. eftersendes.
Kommunikation
Planforslaget offentliggøres i henhold til planlovens § 24-26. Afgørelsen om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering, offentliggøres samtidigt.
Lovgrundlag
Forslag til lokalplan: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 13 stk. 2 og § 24
Afgørelse om miljøvurdering: Lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (VVM), LBK nr. 448 af 10/05/2017, § 8, stk. 2
Administrationen indstiller,
at | forslag til Lokalplan 1067 fremlægges i 8 ugers offentlig høring, |
at | afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering af planforslaget offentliggøres samtidig |
Beslutning
Anbefales og oversendes til Byrådet.
Bilag
- BILAGBilag 1 oversigtskort
- BILAGBilag 2 Lokalplanforslag 1067 Constantiaparken
- BILAGBilag 3 Screening af forslag til Lokalplan 1067
- BILAGBebyggelsesplan Constantiaparken december 2016
- BILAGVisualisering tæt-lave boliger 1067 Constantiaparken
84. Vedtagelse af forslag til Kommuneplantillæg nr. 30 for tankstation ved LindvedKlik her for at folde ud og læse mere om Vedtagelse af forslag til Kommuneplantillæg nr. 30 for tankstation ved Lindved
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte, om forslag til Kommuneplantillæg nr. 30 for erhvervsområde til tankstation, cafeteria og vaskehal skal sendes i høring. Samtidigt skal Byrådet godkende, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af planforslaget.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
Den 5. april 2016 drøftede og vedtog Udvalget for Teknik, at Hedensted Kommune skulle tage kontakt med Naturstyrelsen med henblik på at få ophævet NFI-området, der omfatter området for det nu aktuelle kommuneplantillæg nr. 30.
Sagsfremstilling
Der har været kontakt med Miljøstyrelsen (tidligere Naturstyrelsen). På Planlovsdagene i foråret gav Miljøstyrelsen udtryk for, at det var muligt at få en forhåndsdialog i sager af denne karakter. Det viste sig siden, at det ikke var tilfældet. Da det ikke var muligt at få en forhåndsudtalelse fra Miljøstyrelsen før gennemførelsen af en lokalplan, giver dette kommuneplantillæg muligheden for at få en udtalelse fra Styrelsen.
Team Drikkevand har udfærdiget en udtalelse der munder ud i en samlet vurdering:
”Ud fra en konkret vurdering af grundvandsforholdene vil en servicestation på den ansøgte beliggenhed ikke udgøre nogen som helst risiko for grundvandet”. Hele udtalelsen er vedhæftet som bilag 4. Denne udtalelse er også vedhæftet den nedenstående screening, der er sendt til Miljøstyrelsen.
Screening for miljøvurdering
Der er foretaget en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, hvor det er vurderet, at planlægningen ikke giver anledning til væsentlige miljøpåvirkninger.
På grundlag af udkast til miljøscreeningen har andre berørte myndigheder i perioden fra den 19. maj til den 2. juni 2017 har haft den lovpligtige mulighed for at kommentere kommunens forventede afgørelse om ikke at gennemføre en miljøvurdering af planforslaget. Der er ikke indkommet høringssvar, som giver anledning til at gennemføre en miljøvurdering. Derfor udarbejdes der ikke en miljøvurdering.
Bilag såsom lokalplantekst mv. eftersendes.
Kommunikation
Planforslaget offentliggøres i henhold til planlovens § 24-26. Afgørelsen om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering, offentliggøres samtidigt.
Lovgrundlag
Forslag til kommuneplantillæg: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, §§ 23c, 24
Grundvandsredegørelse: Bekendtgørelse om krav til kommuneplanlægning inden for områder med særlige drikkevandsinteresser og indvindingsoplande til almene vandforsyninger uden for disse, BKG nr. 1697 af 21. december 2016
Afgørelse om miljøvurdering: Lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (VVM), LBK nr. 448 af 10/05/2017, § 8, stk. 2
Administrationen indstiller,
at | forslag til kommuneplantillæg nr. 30 fremlægges i 8 ugers offentlig høring, |
at | afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering af planforslaget(ne) offentliggøres samtidig, |
at | grundejeren meddeles, at fraskrivelse af retten til at kræve ejendommen overtaget efter planlovens § 47a skal foreligge, inden lokalplanens endelige vedtagelse. |
Beslutning
Indstilling godkendt. Oversendes til Byrådet.
Bilag
- BILAGBilag 1 kommuneplantillæg nr. 30 Lindved
- BILAGBilag 2 Forslag til Kommuneplantillæg nr 30.
- BILAGBilag 3 Screening for miljøvurdering af kommuneplantillæg nr. 30
85. Endelig vedtagelse af lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommune-plantillæg nr. 20 og Miljøvurdering, samt godkendelse af projekt for kollektiv varmeforsyning.Klik her for at folde ud og læse mere om Endelig vedtagelse af lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommune-plantillæg nr. 20 og Miljøvurdering, samt godkendelse af projekt for kollektiv varmeforsyning.
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til den endelige vedtagelse af lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg nr. 20 og Miljøvurdering, samt endelig godkendelse af projekt for kollektiv varmeforsyning. Byrådet skal samtidig tage stilling til de indkomne bemærkninger og ændringsforslag.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi godkendte den 13. juni 2016, at der skulle udarbejdes et forslag til en rammelokalplan med tilhørende kommuneplantillæg for hele området, samt en byggeretsgivende lokalplan for en del af området.
Planforslagene og projektforslaget blev vedtaget af Byrådet den 22. februar 2017.
Sagsfremstilling
Lokalplanområdet er et ca. 77 ha stort område beliggende i den sydøstlige del af Hedensted i Lille Dalby Bakker.
Lokalplanforslagets formål er:
- at udlægge hele området til boligområde og sikre, at der i en del af området fastlægges byggeretsgivende bestemmelser, der giver mulighed for opførelse af åben-lav boliger til helårsbeboelse
- at fastligge et princip for de grønne kiler i området for at sikre en overordnet grøn struktur i området ved en fremtidig detailplanlægning
- at sikre stier, som forbinder boligområdet til den eksisterende by
- at sikre, at udbygningen af området ikke medfører en forøget regnvandsbelastning på vandløbende Dalby Bæk og Torup Bæk, og at overfladevand indgår som et rekreativt element i fællesarealerne.
Lokalplanen opdeles i 2 delområder. En byggeretsgivende lokalplan, som fastligger bestemmelser for bebyggelsen og overfører området fra landzone til byzone og en rammelokalplan, som fastlægger rammebestemmelser, som skal overholdes i de fremtidige detaillokalplaner og fastholder området i landzone.
Lokalplanen kan ses her: http://hedensted.viewer.dkplan.niras.dk/dkplan/dkplan.aspx?lokalplanId=432.
Planområdet strækker sig udover de eksisterende rammer i området, og der er derfor i forbindelse med planlægningen udarbejdet kommuneplantillæg nr. 20, som udlægger hele området til blandet boligområde.
Planforslagene har været i høring i perioden fra den 27. februar til den 24. april 2017.
Der er i høringsperioden indkommet 13 bemærkninger og indsigelser til planforslagene. Bemærkningerne og indsigelserne er samlet i bilag 4.
Der er udarbejdet et notat over de enkelte bemærkninger og indsigelser – bilag 3. Som det fremgår af notatet, drejer bemærkningerne og indsigelserne sig primært om:
- Muligheden for etageboliger i op til 3 etager mod Dalbyvej samt bebyggelsestyper i området
- Planens påvirkning på kulturmiljøet ved Røde Mølle
- Flytningen af den gennemgående tunge trafik fra Ll. Dalby Vej til andre ruter heri blandt Højløkkevej
- Naturen og stiforbindelser i området
Efter vurderingen af de indkommende bemærkninger anbefaler administrationen følgende ændringer i lokalplanen:
- At muligheden for etagebyggeri med op til 3 etager fjernes fra byggefeltet nær Dalbyvej
- At der i byggefeltet nær Dalbyvej bliver en maks. etagehøjde på 2 etager.
Derudover er der mindre redaktionelle tilretninger.
Administrationen anbefaler, at der i udarbejdelsen af byggeretsgivende lokalplan for den sydlige del af området arbejdes med forholdet til kulturmiljøet ved Røde Mølle og forholdet til naturen i området.
Projektforslag for kollektiv varmeforsyning - nyt biomasseanlæg og varmeforsyningen af området
Der er to elementer i projektforslaget for kollektiv varmeforsyning:
- Lille Dalby Bakker, lokalplan 1104, bliver godkendt som varmeforsyningsområde for Hedensted Fjernvarme
- Hedensted Fjernvarme etablerer en biomassekedel på den bestående kedelcentral på Overholmvej
Projektforslaget har været i høring fra den 29. marts til den 27. april 2017.
Der er i høringsperioden indkommet et høringssvar fra de berørte parter - Dansk Gas Distribution (DGD). I høringssvaret efterspørger DGD den rette dokumentation for det øgede varmebehov ved nybyggeri. Høringsvaret har været sendt til ansøger, der har fremsendt et svar, der imødekommer DGDs bemærkninger. Høringssvaret giver således efter administrationens vurdering ikke anledning til ændring af projektforslaget.
Kommunikation
Kommuneplantillæg nr. 20 har været i foroffentlig høring med indkaldelse af ideer og forslag i perioden den 2. til den 16. august 2016. Indkommende ideer og forslag er efterfølgende indarbejdet i tillægget.
Under den offentlige høring af planforslagene er der afholdt møde og kommunikeret med naboerne til området.
Planforslagene har været i høring i perioden fra den 27. februar til 27. april 2017.
Projektforslaget for kollektiv varmeforsyning har været i høring fra den 29. marts til den 27. april 2017.
Planerne offentliggøres i henhold til planlovens §§ 30, 31. Beslutning vedrørende projektet for kollektiv varmeforsyning meddeles berørte parter.
Lovgrundlag
Lokalplan: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 13 stk. 2, §§ 30 og 31 Kommuneplantillæg: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, §§ 23 c, og 30
Miljøvurdering: Lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (VVM), LOV nr. 448 af 10. maj 2017, § 13, stk. 2
Bekendtgørelse af lov om varmeforsyning nr. 1307 af 24. november 2014, § 1.
Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg nr. 825 af 24. juni 2016, §§ 6, 7, 11, 17 og 18
Administrationen indstiller,
at | lokalplan nr. 1104 vedtages endeligt med følgende ændringer |
at | muligheden for etagebyggeri med op til 3 etager fjernes fra byggefeltet nær Dalbyvej |
at | der i byggefeltet nær Dalbyvej bliver en max etagehøjde på 2 etager |
at | der ved udarbejdelsen af byggeretsgivende lokalplan for den sydlige del af område arbejdes med forholdet til kulturmiljøet ved Røde Mølle |
at | kommuneplantillæg nr. 20 vedtages endeligt uden ændringer |
at | miljøvurderingen vedtages endeligt uden ændringer |
at | projektet for kollektiv varmeforsyning godkendes uden ændringer |
Beslutning
Anbefales endelig godkendt som indstillet.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Oversigtskort
- BILAGBilag 2 - Indstillingsnotat
- BILAGBilag 3 - Notat over bemærkninger til planforslagene og miljørapport
- BILAGBilag 4 - Bemærkning fra offentlig høring_samlet_endelig
- BILAGBilag 5 - Forslag til lokalplan 1104 - Lille Dalby Bakker
- BILAGBilag 6 - Forslag til Kommuneplantillæg nr. 20
- BILAGBilag 7 - Forslag til Miljøvurdering
- BILAGBilag 8 - Sammenfattende redegørelse
- BILAGBilag 9 - Projektforslag Fjernvarmeforsyning Lille Dalby Bakker
86. Endelig vedtagelse af lokalplan 1109 for Vejlefjordskolen med tilhørende kommuneplantillæg nr. 22.Klik her for at folde ud og læse mere om Endelig vedtagelse af lokalplan 1109 for Vejlefjordskolen med tilhørende kommuneplantillæg nr. 22.
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til den endelige vedtagelse af lokalplan 1109 for Vejlefjordskolen med tilhørende kommuneplantillæg nr. 22. Byrådet skal samtidig tage stilling til de indkomne bemærkninger og ændringsforslag.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
Udvalget for Teknik godkendte den 16. august 2016, at der skulle arbejdes videre med planlægningen for området i dialog med Fredningsnævnet og Kystdirektoratet, samt at plangrundene efterfølgende skulle udarbejdes.
Forslagene blev vedtaget af Byrådet den 29. marts 2017.
Sagsfremstilling
Området har et areal på ca. 35 ha og ligger placeret nede ved Vejlefjord. Området huser Vejlefjordskolen, som er en privat institution, som indeholder børnehave, grundskole, efterskole og gymnasium. Desuden findes der inden for området en række boliger til brug for skolens ansatte.
Vejlefjordskolen har behov for at forbedre og udvide deres eksisterende faciliteter for at kunne leve op til de nutidige krav til undervisningsfaciliteter. Elever på efterskolen og gymnasiet har mulighed for at bo på skolen, hvilket er med til at øge krav til de generelle faciliteter på skolen.
Lokalplanen har til formål at give mulighed for udvidelser af de eksisterende undervisningsfaciliteter primært for at opgradere eksisterende undervisningsforhold, så de lever op til nutidige krav for indlæring og undervisning.
Lokalplanen har ligeledes til formål at give mulighed for et bedre forhold til rekreative aktiviteter i tilknytning til skolen, såsom atletik, ridning og boldspil.
Vejlefjordskolen er beliggende i et naturskønt område ved Vejlefjord med forskellige naturinteresser såsom kystnærhedszonen, strandbeskyttelseslinjen, fredningen ”Daugård Strand” og Natur2000-område. Lokalplanen har derfor ligeledes til formål, at ny bebyggelse og anlæg ikke giver anledning til en væsentlig negativ landskabelig påvirkning.
Lokalplanområdet er beliggende i landzone og skal forblive i landzone ved lokalplanens endelige vedtagelse. Det ville under normale omstændigheder betyde, at der skulle meddeles landzonetilladelse og byggetilladelse, hver gang der skulle opføres byggeri i lokalplanområdet. Denne lokalplan tillægges imidlertid bonusvirkning, hvilket betyder, at byggeri i området ikke kræver landzonetilladelse, når blot det er i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser. Der vil blot skulle meddeles byggetilladelse.
Området er ikke udlagt i Kommuneplan 2013-2025, og derfor er der i forbindelse med planlægningen udarbejdet kommuneplantillæg nr. 22, som udligger området til offentligt formål - uddannelsesinstitution.
Lokalplanen kan ses her: http://hedensted.viewer.dkplan.niras.dk/dkplan/dkplan.aspx?lokalplanId=442.
Planforslagene har været i høring i perioden fra den 30. marts til den 26. maj 2017.
Der er i høringsperioden indkommet en bemærkning til planforslagene. Bemærkningen kommer fra Else H. Rønsholt, Ulbækvej 40, 8721 Daugård.
Bemærkningens resumé: Vejlefjordskolens udvidelser kan give øget trafik på Ulbækvej, og Else H. Rønsholt kan dermed ikke tilslutte sig lokalplanforslaget, før en forbedring af Ulbækvej er fortaget.
Administrationens kommentarer: Lokalplanen giver mulighed for forbedring og udvidelse af skolens eksisterende faciliteter for, at skolen kan leve op til de nutidige krav til undervisningsfaciliteter. Baggrunden for lokalplanen er ikke at udvide det eksisterende elevtal, men primært at skabe bedre forhold for eleverne på skolen.
Administrationen vurderer, at bemærkningen ikke giver anledning til ændringer. Derudover er der mindre redaktionelle tilretninger.
Kommunikation
Kommuneplantillæg nr. 22 har været i foroffentlighøring med indkaldelse af ideer og forslag i perioden den 21. november til den 5. december 2016. Indkommende ideer og forslag er efterfølgende indarbejdet i tillægget.
Planforslagene har været i høring i perioden fra den 30. marts til den 26. maj 2017.
Planerne offentliggøres i henhold til planlovens §§ 30, 31.
Lovgrundlag
Lokalplan: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 13 stk. 2, §§ 30 og 31
Kommuneplantillæg: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, §§ 23 c, og 30
Administrationen indstiller,
at | lokalplan nr. 1109 for Vejlefjordskolen vedtages endeligt uden ændringer |
at | kommuneplantillæg nr. 22 vedtages endeligt uden ændringer |
Beslutning
Anbefales endelig godkendt.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Oversigtskort
- BILAGBilag 2 - Bemærkninger samlet_endelig
- BILAGBilag 3 - Forslag til lokalplan 1109 for Vejlefjordskolen
- BILAGBilag 4 - Forslag til Kommuneplantillæg nr. 22. - Vejelfjordskolen
87. Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1112 og kommuneplantillæg nr. 27 for dagligvarebutik ved Dalbyvej i HedenstedKlik her for at folde ud og læse mere om Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1112 og kommuneplantillæg nr. 27 for dagligvarebutik ved Dalbyvej i Hedensted
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1112 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 27 og udbygningsaftale for en Lidl dagligvarebutik ved Dalbyvej i Hedensted. Byrådet skal endvidere tage stilling til de indkomne bemærkninger og ændringsforslag.
Økonomi
Der er indgået en udbygningsaftale med Lidl om at kommunen og Lidl hver betaler 50 % af udgiften til en trafikdæmpende foranstaltning på Dalbyvej. Kommunens andel af udgiften, ca. 100.000 kr., finansieres af driftskonto til vejdrift.
Historik
Byrådet godkendte den 26. oktober 2016, at der skulle udarbejdes lokalplanforslag og forslag til kommuneplantillæg for etablering af en Lidl dagligvarebutik.
Planforslagene og udbygningsaftalen blev godkendt af Byrådet den 29. marts 2017.
Sagsfremstilling
Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1. Lokalplanområdet ligger på hjørnet af Dalbyvej og Kirkegade i den centrale del af Hedensted By og har et samlet areal på ca. 7.400 m².
Lokalplanområdet anvendes i dag til boligområde i form af åben-lav boliger og rummer 8 parcelhuse.
Det er lokalplanens formål at muliggøre opførelse af en dagligvarebutik med et brutto-etageareal på op til 2.200 m². Derudover er det en del af lokalplanens formål at sikre vejadgang til området fra Kirkegade og Dalbyvej.
Lokalplanområdet er ifølge Hedensted Kommuneplan 2013-2025 beliggende i rammeområde 5.B.30 ”Midtbyen Sydøst” og er udlagt til boligformål i form af åben-lav boligbebyggelse. Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 30, og bygningshøjden er fastlagt til maks. 2 etager og 8,5 m. Lokalplanen er ikke i overensstemmelse med Kommuneplan 2013-2025, for så vidt angår anvendelse samt bebyggelsesprocent. For at bringe planlægningen i overensstemmelse med kommuneplanen ledsages nærværende lokalplan af kommuneplantillæg nr. 27, der overfører planområdet fra rammeområde 5.B.30 "Midtbyen Sydøst" til rammeområde 5.C.02 "Centerområde i Hedensted". Lokalplanen er udarbejdet i overensstemmelse med kommuneplantillægget.
Lokalplanen fastlægger bebyggelsens omfang til en bebyggelsesprocent på maksimalt 40 for den enkelte ejendom. Bebyggelsens højde må ikke overskride 2 etager og 8,5 m. Dog må bebyggelse nærmere end 2 m fra lokalplangrænsen mod syd maksimalt opføres i 1 etage og 6,5 m højde.
Der skal af trafiksikkerhedsmæssige hensyn etableres trafikdæmpende foranstaltning på Dalbyvej ved Skøttsvejs udmunding og indkørslen til vareindlevering. Der er i den forbindelse indgået en såkaldt udbygningsaftale mellem Hedensted Kommune og Lidl, hvor Lidl bidrager til den trafikdæmpende foranstaltning.
Lokalplanen kan ses her: http://hedensted.viewer.dkplan.niras.dk/dkplan/dkplan.aspx?lokalplanId=448
Planforslagene og udbygningsaftalen har været i høring i fra den 30. marts til den 26. maj 2017.
Der er i høringsperioden indkommet 5 bemærkninger til planforslagene (Haderslev Stift har indsendt 2 høringssvar – et fra Stiftet og et fra Den Kongelige Bygningsinspektør). Bemærkningerne er samlet i bilag 4.
Der er udarbejdet et notat over de enkelte bemærkninger og indsigelser – bilag 3. Som det fremgår af notatet drejer bemærkningerne og indsigelserne sig primært om,
- Forslag om flytning af overkørslen på Kirkegade med henblik på at sikre bløde trafikanter, som har ærinde på Kirkecentret og med henblik på at mindske støjgener og gener fra billygter på ejendommen Tonys Alle 2
- Ønske om reduktion af den maksimalt tilladte bygningshøjde mod syd
- Ønske om muret byggeri
Med henvisning til administrationens bemærkninger i bilag 3, notat om bemærkninger og indsigelser, anbefaler administrationen, at der ikke foretages ændringer ved den endelige vedtagelse af planerne, bortset fra mindre redaktionelle ændringer.
Kommunikation
Kommuneplantillæg nr. 27 har været i for-offentlig høring med indkaldelse af ideer og forslag i perioden fra den 8. november til den 22. november 2016.
Planerne offentliggøres i henhold til planlovens §§ 30 og 31.
Borgerdeltagelsen har bestået i de høringssvar, der er indkommet i høringsfasen.
Lovgrundlag
Planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 13 stk. 2, §§ 30 og 31.
Kommuneplantillæg: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 23 og 30
Udbygningsaftale: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 21b.
Administrationen indstiller,
at | lokalplan nr. 1112 vedtages endeligt uden ændringer |
at | kommuneplantillæg nr. 27 vedtages endeligt uden ændringer |
at | udbygningsaftalen vedtages endeligt |
Beslutning
Indstilling godkendt.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Endelig vedtagelse - oversigtskort
- BILAGBilag 2 - Endelig vedtagelse - Indstillingsnotat
- BILAGBilag 3 - Endelig vedtagelse - Notat over indkomne høringssvar
- BILAGBilag 4 - Endelig vedtagelse - samlet oversigt over høringssvar
- BILAGBilag 5 - Endelig vedtagelse - Luftfoto ang. høringssvar
- BILAGBilag 6 - Endelig vedtagelse - lokalplan
- BILAGBilag 7 - Endelig vedtagelse - kommuneplantillæg
- BILAGBilag 8 - Endelig vedtagelse - udbygningsaftale
88. Endelig Vedtagelse af Lokalplan 1113 - boligområde ved Honumvej i Rask MølleKlik her for at folde ud og læse mere om Endelig Vedtagelse af Lokalplan 1113 - boligområde ved Honumvej i Rask Mølle
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til den endelige vedtagelse af lokalplan 1113 – boligområde ved Honumvej i Rask Mølle. Byrådet skal samtidig tage stilling til de indkomne bemærkninger og ændringsforslag.
Økonomi
Ingen bemærkninger.
Historik
Udvalget for Teknik besluttede den 8. november 2016, at der skulle påbegyndes en planlægning for storparceller. Den 29. marts 2017 blev forslaget til lokalplan 1113 vedtaget af Byrådet.
Sagsfremstilling
Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et konkret ønske fra en bygherre. Lokalplanområdet er beliggende i landzone i den nordlige del af Rask Mølle og omfatter et areal på ca. 1,8 ha.
Lokalplanen har til formål at sikre, at området kan udstykkes til 5 storparceller til placering af åben-lav boliger. Desuden skal lokalplanen sikre, at arealet overføres fra landzone til byzone.
Inden for lokalplanområdet må bebyggelsesprocenten ikke overstige 30 % for den enkelte ejendom. Det er med lokalplanen muligt at opføre bebyggelse i op til 2 etager og med en bygningshøjde på maksimum 8,5 m målt fra eksisterende terræn. Da der i forbindelse med en arkæologisk forundersøgelse af lokalplanområdet er gjort arkæologiske fund, skal bebyggelse placeres inden for fastlagte byggefelter, som udgraves forud for byggemodningen.
Lokalplanområdet skal vejbetjenes fra Møllesvinget. Der udlægges inden for lokalplanområdet en ny boligvej med en vendeplads. Til hver bolig skal der på egen grund anlægges mindst 2 parkeringspladser. Der udlægges en sti tværs igennem lokalplanområdet ind til vendepladsen. Der etableres desuden en natursti i beplantningsbæltet langs den nordlige del af lokalplanafgrænsningen.
Lokalplanområdet spildevandskloakeres og regnvand håndteres på egen grund. Lokalplanområdet forsynes med fjernvarme.
Lokalplanen kan ses her:
http://hedensted.viewer.dkplan.niras.dk/dkplan/dkplan.aspx?lokalplanId=451
Offentlig høring
Planforslaget har været i høring i perioden fra den 30. marts til den 26. maj 2017.
Der er i høringsperioden indkommet tre bemærkninger til planforslaget.
1. bemærkning gør opmærksom på, at der er el-anlæg i området.
Administrationens bemærkning: Oplysningerne er sendt videre til bygherre.
2. bemærkning omhandler muligheden for at etablere en cykelsti fra Rask Mølle til Honum, samtidig med etableringen af storparcellerne. Der gøres endvidere opmærksom på, at der kunne udvikles flere grunde mod nord.
Administrationens bemærkning: Cykelstien eller flere grunde mod nord vil ikke være en del af den konkrete planlægning. Der er ikke planer om at etablere en cykelsti fra Rask Mølle mod Hornum. Udlægning af grund mod nord vil kræve, at der udlægges kommuneplanrammer til boligformål. På nuværende tidspunkt er der tilstrækkelig restrummelighed i de nuværende rammer i Rask Mølle.
3. bemærkning gør opmærksom på, at det bør være muligt at etablere jordvarmeslanger inden for hele matriklen for at opnå den rette virkningsgrad, idet det kræver det dobbelte areal til slanger i forhold til det bebyggede areal, belægning mv.
Administrationens bemærkning: Der er i lokalplanprocessen blevet valgt at give mulighed for at etablere jordvarmeslanger inden for byggefeltet for at undgå at skulle foretage en arkæologisk udgravning af store dele af området. Byggefelterne er mellem 680 – 1120 m2, hvilket vurderes må give en tilstrækkelig mulighed for at etablere jordvarme, hvis det ønskes, på lige fod med andre alternative varmekilder.
Administrationen vurderer, at bemærkningerne ikke giver anledning til ændringer af lokalplanforslaget udover mindre redaktionelle tilretninger.
Skovbyggelinje
Lokalplanområdet er omfattet af skovbyggelinjen. I den forbindelse vil administrationen søge Miljøstyrelsen om reduktion af skovbyggelinjen. I lokalplanens høringsperiode er skovejeren blevet hørt, og har ikke indsendt bemærkninger hertil.
Delegation
Med henblik på at fremme den endelige godkendelse, og da lokalplanen omfatter et mindre område bemyndigede Byrådet Udvalget for Teknik til at godkende lokalplanen endeligt. Idet der er indkommet bemærkninger i høringsperioden skal der minimum gå 4 uger efter høringsperiodens udløb til, at planen kan endeligt vedtages jf. planlovens §27 stk. 1. Der er kun gået 2 uger og 4 dage på Udvalget for Tekniks møde den 13. juni 2017, og derfor skal planen sendes til endelig vedtagelse i Byrådet.
Kommunikation
Planen offentliggøres i henhold til planlovens §§ 30, 31
Lovgrundlag
Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 13 stk. 2, §§ 30 og 31
Administrationen indstiller,
at | lokalplan 1113 vedtages endeligt uden ændringer. |
Beslutning
Indstilling godkendt.
Bilag
89. Navngivning af vej i Rask MølleKlik her for at folde ud og læse mere om Navngivning af vej i Rask Mølle
Beslutningstema
Der skal tages stilling til et nyt vejnavn til udstykningen af boligområde ved Honumvej, Rask Mølle (lokalplan 1113).
Økonomi
Ingen bemærkninger.
Sagsfremstilling
I forbindelse med udstykning af et areal fra matr.nr. 2bq Rask Hgd skal vejen ind i området navngives.
Der må ikke fastsættes et nyt vejnavn, når det samme eller næsten enslydende vejnavn allerede er fastsat for en anden navngiven vej inden for det pågældende postnummer. Et nyt vejnavn må ikke fastsættes, når det samme eller et næsten enslydende vejnavn allerede er fastsat for en anden navngiven vej inden for en radius af 10 km.
Ejeren af arealet foreslår følgende navne:
- Lykkevej
- Lykkevænget
- Lykke Skovvej
- Lærkevej
Administrationen har gennemgået forslagene.
Ad 1. Lykkevej findes allerede i kommunen, dog i postnummer 7150 Barrit, men som udgangspunkt ønskes ikke enslydende vejnavne inden for kommunen.
Ad 4. Lærkevej findes allerede i kommunen inden for en radius på 10 km.
Kommunikation
Afgørelsen meddeles til forsyningsselskaber, Post Nord, Alarmcentral mv.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse af lov om bygnings- og boligregistrering, LBK nr. 1080 af 5. september 2013, § 3
Bekendtgørelse om vejnavne og adresser, BEK nr. 436 af 2. maj 2014, § 3
Administrationen indstiller,
at | vejen navngives Lykkevænget |
Beslutning
Godkendes.
90. Drøftelse af input til handleplan for rottebekæmpelseKlik her for at folde ud og læse mere om Drøftelse af input til handleplan for rottebekæmpelse
Beslutningstema
Drøftelse af input til lovpligtig handleplan for rotter.
Økonomi
Indsatserne beskrevet i planen vil blive dækket af gebyr for rottebekæmpelse. Gebyret fastsættes hvert år som en promilleandel pr. 100.000 kr.'s ejendomsværdi. Gebyret er i 2017 fastsat til 0,0741 promille af ejendomsværdien.
Historik
Den gældende handleplan er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 3. december 2012. Planen er vedlagt som bilag 1.
Sagsfremstilling
Der skal hvert tredje år vedtages en handleplan for bekæmpelse af rotter i kommunen. Den gældende handleplan skal derfor revideres.
Inden administrationen laver et oplæg til en revideret handleplan, ønskes en politisk drøftelse af eventuelle indsatsområder, der skal indarbejdes i planen. Minimumskrav fremgår af bilag 2. Det er ikke alle handlingerne i den gældende plan, administrationen har fået gennemført.
I dag udføres selve bekæmpelsen af et eksternt firma (Rentokil) valgt efter et udbud. Der opereres med de i loven fastsætte maksimale tidsfrister for hvor lang tid, der må gå efter anmeldelse til borger/virksomhed skal have tilsyn. Det er ikke længere tilladt at anvende gift mere end 10 m fra faste bygninger, ligesom det ikke er tilladt at have et konstant giftudlæg, hvis der ikke er konstateret rotter.
Emner udvalget kan tage med i handleplanen kan bl.a. være:
- Større fokus på forebyggelse ved anvendelse af permant opstillede mekaniske fælder
- Opstilling af mekaniske fælder efter endt gift bekæmpelse
- Mere restrektiv håndhævelse af borgerens pligt til at holde ejendom og kloak i ordentlig stand
- Responstid/servicemål
- Forsat sikring af kommunale bygninger
- Fortsætte og udbygge samarbejdet med Hedensted Spildevand
- Kontrol af bekæmpelsesfirmaet
- ??
Derudover kan udvalget drøfte om, opgaven forsat skal i udbud.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter, BEK nr 913 af 27. juni 2016, § 6
Administrationen indstiller,
at | sagen drøftes |
Beslutning
Sagen genoptages i løbet af 3. kvartal 2017.
Bilag
91. Endelig vedtagelse af tillæg til spildevandsplanen for et område af Juelsminde. Klik her for at folde ud og læse mere om Endelig vedtagelse af tillæg til spildevandsplanen for et område af Juelsminde.
Beslutningstema
Vedtagelse efter endt høring af tillæg 5 til spildevandsplanen. Kloakering af en del af Juelsminde by.
Økonomi
Der er ingen direkte økonomi i forhold til det kommunale budget, men projektet har indflydelse på Hedensted Spildevands økonomi.
Historik
Byrådet vedtog på sit møde den 22. februar 2017 at sende forslag til tillæg i høring.
Sagsfremstilling
Forslaget, som omfatter ca. 450 sommerhuse beliggende fra campingpladsen til Bjørnsknude, har været fremlagt i 8 ugers høring, og der har i forbindelse med høringen været afholdt 5 borgermøder med deltagelse af ca 350 mennesker.
Der er ikke modtaget nogle høringssvar, men der har været dialog med enkelte lodsejere med afklarende spørgsmål.
Tillæget anbefales godkendt uden ændringer.
Der vil sandsynligvis i forbindelse med Hedensted Spildevands detailprojektering opstå sager, der kræver en justering af hvilke matrikler, der skal kloakeres. Disse ændringer vil blive forelagt til politisk behandling, når der er en afklaring med de enkelte lodsejere.
Kommunikation
De enkelte grundejere får direkte besked, og beslutningen offentliggøres på kommunens hjemmeside.
Lovgrundlag
Lov om miljøbeskyttelse nr. 358 af 6. juni 1991, § 32 jf. lovbek nr. 1189 af 27 september 2016 og
Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kap 3 og 4 nr. 726 af 1. juni 2016, §5
Administrationen indstiller,
at | tillæg nr. 5 til spildevandsplanen for et område i Juelsminde vedtages endeligt. |
Beslutning
Anbefales endelig godkendt.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Oversigtskort
- BILAG Bilag 2 - Forslag til tillæg nr 5 - Spildevandskloakering Juelsminde sommerhusområde
92. Forslag til tillæg 10 til spildevandsplan - Separering af kloaksystem og delvis udtræden af Hedensted Spildevand for ejendomme omkring Horsensvej i HedenstedKlik her for at folde ud og læse mere om Forslag til tillæg 10 til spildevandsplan - Separering af kloaksystem og delvis udtræden af Hedensted Spildevand for ejendomme omkring Horsensvej i Hedensted
Beslutningstema
Udvalget skal tage stilling til, om forslag til tillæg 10 til spildevandsplanen skal sendes i høring, og miljøscreeningen af tillægget skal offentliggøres.
Økonomi
Der er ingen direkte økonomi i forhold til det kommunale budget, men projektet har indflydelse på Hedensted Spildevands økonomi.
Historik
Udvalget for Teknik har på mødet den 2. juni 2015 godkendt hovedprincipperne for tillæg 10 til spildevandsplanen.
Sagsfremstilling
Hedensted Spildevand har i forbindelse med en forestående renovering af Horsensvej ønsket en ændring af spildevandsplanen i området omkring Horsensvej. Ændringen skal danne det juridiske grundlag for en separatkloakering af 56 ejendomme i området. Endvidere vil ændringen give mulighed for at disse ejendomme, samt yderligere 28 ejendomme i samme område, kan udtræde af Hedensted Spildevand for tag- og overfladevand mod tilbagebetaling af en del af tilslutningsbidraget. Endeligt overføres ansvaret for håndtering af vejvand i en del af området til Hedensted Kommune.
Da det er vanskeligt at finde egnede arealer til forsinkelse af regnvandet, ønsker Hedensted Spildevand, at regnvandet håndteres lokalt ved nedsivning på de enkelte grunde og i vejarealer. I den forbindelse vil det være fordelagtigt for Hedensted Spildevand at tilbagebetale en del af tilslutningsbidraget til de berørte grundejere, mod at grundejerne selv håndterer tag- og overfladevand på egen grund. Det er en forudsætning i loven, at delvis udtræden af et forsyningsselskab kun kan gennemføres ved frivillige aftaler mellem forsyningen og den enkelte grundejer.
Administrationen vurderer, at en udskiftning af kloakken fra fællesystem til separatsystem vil give en miljøgevinst, idet antallet af overløb med opspædet spildevand til Torup Bæk vil blive reduceret. Ligeledes vil et enkelt af de eksisterende overløbsbygværker helt kunne nedlægges.
Kommunikation
Forslag til tillæg 10 til spildevandsplanen skal efter politisk godkendelse fremlægges til gennemsyn i mindst 8 uger inden endelig vedtagelse. Beslutningen offentliggøres på Kommunens hjemmeside, og de berørte grundejere vil få individuel besked. Administrationen vil i samarbejde med Hedensted Spildevand afholde borger- og informationsmøde den 20. juni 2017. Der arbejdes endvidere på at nedsætte en idegruppe med deltagelse af lokale borgere vedrørende vejprojektet.
Lovgrundlag
Lov om miljøbeskyttelse nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1189 af 27 september 2016, §32
Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kap 3 og 4 nr. 726 af 1. juni 2016, §5
Lov om miljøvurdering af planer og programmer, Jf. lovbek. nr. 448 af 10. maj 2017 §10
Administrationen indstiller,
at | forslag til tillæg nr. 10 til Spildevandsplanen fremlægges i 8 ugers høring |
at | screening for Miljøvurdering offentliggøres samtidig |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Oversigtskort
- BILAGBilag 2 - Forslag til tillæg 10 til spildevandsplan 2015-2020
- BILAGBilag 3 - Miljøscreening tillæg 10
93. Forslag til ændring af spildevandsplan - separering af kloaksystem og delvis udtræden af Hedensted Spildevand for ejendomme på del af Blæsbjergvej i HedenstedKlik her for at folde ud og læse mere om Forslag til ændring af spildevandsplan - separering af kloaksystem og delvis udtræden af Hedensted Spildevand for ejendomme på del af Blæsbjergvej i Hedensted
Beslutningstema
Udvalget skal tage stilling til, om forslag til tillæg 9 til spildevandsplanen skal sendes i høring, og miljøscreeningen af tillægget skal offentliggøres.
Økonomi
Der er ingen direkte økonomi i forhold til det kommunale budget, men projektet har indflydelse på Hedensted Spildevands økonomi.
Sagsfremstilling
Denne ændring af spildevandsplanen skal danne det juridiske grundlag for en separatkloakering af 11 enfamiliehuse på Blæsbjergvej i Hedensted. Endvidere vil ændringen give mulighed for, at enfamiliehusene kan udtræde af Hedensted Spildevand for tag- og overfladevand mod tilbagebetaling af en del af tilslutningsbidraget.
I forbindelse med separatkloakeringen vil det være fordelagtigt for Hedensted Spildevand at tilbagebetale en del af tilslutningsbidraget til de berørte grundejere, mod at grundejerne selv håndterer tag- og overfladevand på egen grund. Det er en forudsætning i loven, at delvis udtræden af et forsyningsselskab kun kan gennemføres ved frivillige aftaler mellem forsyningen og den enkelte grundejer.
Administrationen vurderer, at en udskiftning af kloakken fra fællesystem til separatsystem vil give en miljøgevinst, idet antallet af overløb med opspædet spildevand til Torup Bæk vil blive reduceret.
Kommunikation
Forslag til tillæg 9 til spildevandsplanen skal efter politisk godkendelse fremlægges til gennemsyn i mindst 8 uger inden endelig vedtagelse. Beslutningen offentliggøres på Kommunens hjemmeside, og de berørte grundejere vil få individuel besked. Administrationen vil i samarbejde med Hedensted Spildevand afholde borger- og informationsmøde.
Lovgrundlag
Lov om miljøbeskyttelse nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1189 af 27 september 2016, §32
Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kap. 3 og 4 nr. 726 af 1. juni 2016, §5
Lov om miljøvurdering af planer og programmer, Jf. lovbek. nr. 448 af 10. maj 2017 §10
Administrationen indstiller,
at | forslag til tillæg nr. 9 til Spildevandsplanen fremlægges i 8 ugers høring |
at | screening for Miljøvurdering offentliggøres samtidig |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Oversigtskort
- BILAGBilag 2 - Forslag til tillæg 9 til spildevandsplan 2015-2020
- BILAGBilag 3 - Miljøscreening tillæg 9
94. Forslag til indsatsplan for grundvandsbeskyttelse for Hedensted-Lindved områdetKlik her for at folde ud og læse mere om Forslag til indsatsplan for grundvandsbeskyttelse for Hedensted-Lindved området
Beslutningstema
Byrådet skal træffe beslutning, om forslaget til indsatsplan kan forelægges koordinationsforum for vandforsyning (KOVA), og efterfølgende sendes ud i offentlig høring i 12 uger.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
Vejle Amt udarbejdede en indsatsplan for Hedensted området, som det daværende Miljøcenter, nu Miljøstyrelsen, ikke godkendte, da man fandt, at ressourcevurderingerne ikke var tilstrækkelige.
Udvalget for Teknik og Miljø vedtog den 5. november 2011, at der skulle nedsættes et koordinationsforum for vandforsyning (KOVA) ad hoc for den enkelte indsatsplan. I forbindelse med Byrådets konstituering er hele Udvalget for Teknik udpeget til at deltage i KOVA.
Sagsfremstilling
Siden amtets forslag har TREFOR foretaget betydelige omlægninger af sine kildepladser til Lysholtværket, og staten har afsluttet sin kortlægning af Lindved. Administrationen i Vejle og Hedensted kommuner anså det for mest hensigtsmæssigt at påbegynde en helt ny indsatsplan, der også omfattede Lindved. Derved kommer planen til at omfatte alle TREFORs kildepladser til Lysholtværket.
Formålet med indsatsplanen er at fastlægge de indsatser, der skal til for at fremtidssikre grundvandsressourcerne til drikkevandsforsyning. Forslaget til indsatsplan består af en plandel, samt 3 bilag med henholdsvis en gennemgang af områdets vandværker, et resume af den statslige kortlægning, samt en oversigt over RegionMidts kortlægning af forurenede grunde.
Indsatsplanen konstaterer, at der er to fremtrædende problemstillinger i området, nemlig fordelingen af grundvandsressourcerne og byudvikling i grundvandsområderne.
Grundvandsressourcer:
Området rummer store grundvandsforekomster, men der er også en stor udnyttelse af dem, især til forsyning af Hedensted og store dele af Vejle By. Særligt i området mellem Hedensted og Vejle er udnyttelsen høj, og kan ikke forventes at kunne øges. Det betyder, at TREFOR må udnytte andre kildepladser for at dække en øget efterspørgsel efter grundvand til drikkevand i Vejle, og at Hedensted Vandværk på sigt må søge et samarbejde med Løsning Vandværk for at kunne dække den fremtidige efterspørgsel. Nordvest for Løsning har Løsning Vandværk nemlig etableret en kildeplads med store uudnyttede grundvandsforekomster, som vil kunne dække den fremtidige efterspørgsel til byudvikling, herunder til vandforbrugende industri.
Byudvikling:
Området med Særlige Drikkevandsinteresser (OSD) er omkranset af store byområder. Vejle mod syd, og Hedensted-Løsning mod øst. OSD gennemskæres af de store hovedfærdselsårer Den østjyske Motorvej og Herning-motorvejen.
Tidligere var der et ret stort sammenfald mellem by/infrastruktur og grundvandsinteresser. Men gennem indsatsplanlægningen i det tidligere Vejle Amt er det lykkedes at afgrænse OSD, så sammenfaldet mellem disse interesser er blevet begrænset.
Den bynære beliggenhed betyder, at har været et pres for at udnytte OSD til byudvikling. Således er DTC under udbygning ind i OSD, og Kildeparken ved Hedensted er under udbygning ind i OSD. Begge steder er der opmærksomhed på at sikre både grundvandsdannelsen og grundvandsbeskyttelsen i forbindelse med byudviklingen.
Rent drikkevand er en forudsætning for de bestående byområder og en afgørende forudsætning for yderligere bosætning. Byudvikling i OSD kan godt gennemføres uden risiko for at forurene grundvandet, hvis det gennemføres under de rette vilkår. Men byvækst medfører også befæstelse af arealer, der begrænser grundvandsdannelsen. Dermed begrænses grundvandsressourcen, samtidig med, at behovet for grundvand til drikkevand øges.
Planforslaget udpeger de dele af OSD, der med rimelig høj grad af sikkerhed kan danne grundlag for indvinding af grundvand til vores vandværker, i planen kaldet Langsigtede Drikkevandsområder. Her foreslås indført en effektiv sikring mod arealanvendelse, der kan udgøre en risiko for grundvandet. Til gengæld skal vandværkerne fremover søge deres kildepladser lokaliseret her indenfor, så der ikke bringes nye områder i spil.
To virksomheder, DAKA og Air Liquide har deres relativt store kildepladser liggende uden for OSD, men indvindingen strækker sig ind i OSD. Deres indvindingstilladelse kan ikke forventes øget. Derfor foreslås, at de to virksomheder inviteres til at deltage i KOVA med hver en person.
Planforslaget skal screenes for, om det skal miljøvurderes. Screeningen er endnu ikke udført, men skal foretages inden forslaget sendes i offentlig høring. Den har ingen betydning for forelæggelsen for KOVA.
Kommunikation
Forslaget til indsatsplan skal forelægges koordinationsforum til drøftelse, hvorefter det skal sendes i offentlig høring i mindst 12 uger.
Lovgrundlag
Lovbekendtgørelse nr. 125 af 26. januar 2017 om vandforsyning, § 13.
Bekendtgørelse nr. 912 af 27. juni 2016 om indsatsplaner, §§ 5 og 6.
Administrationen indstiller,
at | der nedsættes et koordinationsforum (KOVA) med 4-5 repræsentanter udpeget af vandværkerne i kommunen, 1 repræsentant for TREFOR, 4-5 repræsentanter udpeget af landbruget, 2 repræsentanter for de store, vandforbrugende virksomheder, Vejle Kommunes Natur- og Miljøudvalg, samt deres administration, Udvalget for Teknik og administrationen |
at | vedlagte forslag til indsatsplan godkendes som oplæg til drøftelse i KOVA |
at | planforslaget - under den forudsætning, at der ikke på mødet i KOVA kommer væsentlige bemærkninger - sendes i offentlig høring i 12 uger. |
Beslutning
Anbefales godkendt.
95. Prioritering af pulje til vejvedligehold, trafiksikkerhed og støjdæmpende tiltagKlik her for at folde ud og læse mere om Prioritering af pulje til vejvedligehold, trafiksikkerhed og støjdæmpende tiltag
Beslutningstema
Udvalget skal beslutte prioritering af pulje til vejvedligehold, trafiksikkerhed og støjdæmpende tiltag.
Økonomi
Udvalget fordelte på sit møde den 9. maj 2017 den ekstraordinære engangsindtægt med en pulje til trafiksikkerhed og asfalt på 4,0 mio kr. og en pulje til støjdæmpende foranstaltninger på 0,7 mio kr.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Sagsfremstilling
Der ønskes en drøftelse af administrationens oplæg til prioritering af puljerne.
Trafiksikkerhed:
Der er fra Trafiksikkerhedsplanens bruttoliste udvalgt 4 projekter:
- En dobbeltrettet cykelsti ved Øster Snede skole
- En hævet flade på Frederiksbergvej i Løsning
- Tilbagetrukket cykelsti på Vejlevej/Tofteskovvej i Juelsminde
- Anlæg af hastighedsdæmpende tiltag på Mosegade i Hedensted.
Efter borgerhenvendelser:
- Forlægning af Søndergade ved Tværvejs udkørsel i Hornsyld
Herudover udskiftes styreapparatet til lyssignalet på Viborg Hovedvej/Ulkærvej i Lindved, hvilket vil give en mere glidende afvikling af trafikken.
Støjdæmpende tiltag:
Rundkørslen ved Østre Ringgade/Daugårdvej i Hedensted er voldsomt støjbelastet og er et af de mest trafikerede kryds i bymæssig bebyggelse i kommunen. Beboerne omkring rundkørslen har foreslået en løsning med anlæg af pudebump, hastighedsnedsættelse og fodgængerovergang efter inspiration fra et projekt i Slagelse, vedlagt. Ved at bilerne får en lavere og mere jævn fart gennem rundkørslen forventes, at støjen og accellerationsgenerne i krydset kan reduceres væsentligt. Der er samtidigt et betydeligt trafiksikkerhedsløft i denne løsning. Der foreslås anlagt pudebump på Daugårdvej, Øster Ringgade og Rindbækvej. Her opsættes også en fodgængerovergang ud for stien til Rugmarken.
Endelig laves der en hastighedsnedsættelse til 40 km/t mellem rundkørslen og Præstegårdsvej.
Asfaltarbejder (prioriteret rækkefølge):
Kragelund og Stouby | Renovering af bump og fortovsarealer med rødt asfaltslidlag |
Energivej, Løsning | Asfaltslidlag |
Gludvej, Juelsminde | Asfaltslidlag på cykelsti fra Hosby til Juelsminde |
Tofteskovvej, Juelsminde | Asfaltslidlag på cykelsti |
Lhombrevej, Barrit | Reparation og asfaltslidlag |
Korsbækdal, Barrit | Asfaltslidlag |
Pøtvej | Reparation og asfaltslidlag |
Skovhusevej, Løsning | Asfaltslidlag |
Ny Sebberupvej | Asfaltslidlag |
Skovparken, Hedensted | Asfaltslidlag |
Arbejderne forventes at kunne gennemføres i 2017 inden for en ramme på 4,7 mio. kr.
Administrationen indstiller,
at | opgaverne igangsættes som foreslået. |
Beslutning
Godkendes. Der medtages 2 vejbump på Rindbækvej.
Bilag
- BILAGOversigt UT Projekter og trafiksikkerhed
- BILAGBruttoliste april 2017
- BILAGTrafik og støjdæmpning af rundkørsel i Slagelse
- BILAGForslag til fart- og støjdæmning fra en række borgere i Hedensted
96. Anlægsbevilling til forlægning af Ll. DalbyvejKlik her for at folde ud og læse mere om Anlægsbevilling til forlægning af Ll. Dalbyvej
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til anlægsbevilling til forlægning af Ll. Dalbyvej som opstart på et nyt boligområde Lille Dalby Bakker.
Økonomi
Der søges om anlægsbevilling og rådighedsbeløb på 5 mio. kr. i udgift samt 2,5 mio. kr. i indtægt. Vejanlægget udføres som et fælles projekt med den private bygherre, som skal betale halvdelen af udgiften. Kommunens andel af udgiften (=2,5 mio. kr.) foreslås finansieret ved forhøjelse af konti for indtægter på salg af boliggrunde.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Sagsfremstilling
Efter lokalplanen for Lille Dalby Bakker som Byrådet forventeligt endelig godkender på sit møde den 28. juni er det bestemt, at den offentlige vej Ll. Dalbyvej skal omlæggges, så den vil fremstå som fordelingsvej til de fremtidige udstykninger.
Vejen laves med et vejudlæg på 21 m, hvor der afsættes plads til kørebane, stier i begge sider og grønt areal, hvor der etableres allétræer langs med Ll. Dalbyvej.
Vejanlægget er ca. 800 m og vejen starter som et forlagt kryds øst for Gåskjærholms adgang. Her skal der desuden udarbejdes en løsning der tager hånd om lysgener for modsatliggende ejendomme, og vejen forløber som vist på principskitsen for lokalplanen i et bugtet forløb og forbindes med den eksisterende Ll. Dalbyvej. Der anlægges endvidere cykel-gangstier i begge sider fra Dalbyvej ned til de første planlagte udstykninger ca. 2 x 250 m. Endvidere anlægges en cykel-gangsti på sydsiden af Dalbyvej, der forbindes til det eksisterende stinet omkring Constantiavej og børnehaven.
Der skal udføres arkæologisk forundersøgelse af arealet inden igangsætning, men anlægsarbejdet forventes derefter igangsat hurtigst muligt i løbet af august måned, da den private bygherre ønsker at etablere den første udstykning i efteråret i år.
Udgiften til vejforlægningen deles ligeligt mellem kommunen og den private byggeherre.
Lovgrundlag
Lov om offentlige veje, lov nr. 1520 af 27. december 2014, § 15
Administrationen indstiller,
at | der meddeles anlægsbevilling og rådighedsbeløb som anført under Økonomi. |
at | finansiering sker som anvist under Økonomi. |
Beslutning
Anbefales.
Bilag
97. Budget 2018 - takster for forsyningsområdetKlik her for at folde ud og læse mere om Budget 2018 - takster for forsyningsområdet
Beslutningstema
Der skal tages stilling til takstfastsættelsen for de brugerfinansierede områder i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2018.
Økonomi
Såfremt de foreslåede takster godkendes, vil de blive indarbejdet i budgetforslaget for 2018.
De foreslåede takster betyder en merindtægt i forhold til det budgetterede på ca. 1,2 mio. kr. Der er yderligere tekniske ændringer på området på ca. 4,4 mio. kr. i merudgifter. Dvs. det endelige teknisk tilrettede budgetforslag 2018 for affaldsområdet ender ud med en netto merudgift på ca. 3,2 mio. kr. Der var som udgangspunkt budgetteret med et overskud på forsyningsområdet på 2,4 mio. kr. og en tilsvarende deponering på 2,4 mio. kr., idet kommunerne skal deponere et budgetteret overskud. De foreslåede tekniske ændringer betyder således, at der nu budgetteres med nettoudgifter på 0,8 mio. kr. på de brugerfinansierede områder i 2018, og der skal så ikke foretages deponering.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Sagsfremstilling
Skadedyr:
Gebyret dækker udgiften til firmaet, der foretager rottebekæmpelsen, drift af rottespærrer i kommunale bygninger, database til styring af området samt administrative udgifter.
Taksten foreslås fastsat til 0,09 0/00 af ejendomsværdien (0,0741 0/00).
Affald:
Dagrenovation:
Ved udgangen af 2016 havde ordningen et tilgodehavende hos kommunen på 8,252 mio. kr. Udvalget besluttede den 7. marts 2017 at bruge af formuen ved, at den faste takst i 2017 skulle nedsættes med 150 kr. til 550 kr. inklusiv moms. Denne nedsættelse betyder, at formuen blev reduceret med i alt 2,7 mio. kr.
Taksten foreslås reduceret til 680 kr. inklusiv moms (2017: oprindeligt 700 kr.). Frivægten foreslås fastholdt på 130 kg/år, ligesom det foreslås, at den variable udgift fastholdes på 0,95 kr./kg inklusiv moms.
Genbrugsordninger generelt:
Genbrugsordningerne har opbygget et overskud, der ved udgangen af 2016 var på ca. 7,5 mio. kr.
Det er tidligere besluttet, at der skal opnås højere genanvendelsesprocenter ved optimering af de eksisterende ordninger. Der er derfor et stigende behov for, at genbrugsstationerne er indrettet optimalt. Der skal laves en plan for ombygning/renovering af pladserne.
Miljøgebyr (husholdninger):
Taksten gælder følgende ordninger: Generel administration/planlægning, genbrugsstationerne, storskrald, glas og papir samt farligt affald. Det foreslås, at taksten forhøjes til 1.163 kr. inklusiv moms (1.150 kr.).
Erhvervsgebyrer:
Administrationsbidraget til erhvervsvirksomhederne blev ikke opkrævet i 2017. Det var i 2016 585,00 kr. eksklusiv moms. Formuen ved udgangen af 2016 var 1,45 mio. kr. og forventes at være udlignet ved udgangen af 2017.
Det faste gebyr for tilmelding til SMS-ordningen foreslås fastholdt uændret på 1.500 kr. (1.500 kr.) eksklusiv moms. Prisen pr. besøg foreslås fastholdt uændret på 200 kr. eksklusiv moms (200 kr.).
Omlastning/forbrænding:
Det foreslås, at taksten for forbrændingsegnet affald afleveret til Genknus fastsættes til 598 kr./ton eksklusiv moms (466,00 kr. eksklusiv moms). Prisen til Energnist for aflevering af affald til forbrænding er stigende, og stiger allerede med 50 kr./ton fra 1. juli 2017 og igen med yderligere 139 kr./ton fra den 1. januar 2018. I indeværende år foreslås prisstigningen dækket ved at nedskrive afdraget på kapitalindskuddet til Energnist (tidligere L90) med 50 kr./ton. I 2018 er der i takstfastsættelsen også medregnet, at afdraget reduceres, så prisen kan holdes på 598 kr./ton eksklusiv moms.
Beløbene i parantes er taksterne for 2017.
Kommunikation
Taksterne offentliggøres med budget 2018.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse, LBK nr. 86 af 19. februar 2014, kap. V
Bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter, BEK nr. 696 af 26. juni 2012, § 32
Bekendtgørelse om affald, BEK nr. 1309 af 18. december 2012, kap. 8
Administrationen indstiller,
at | afgiften for rottebekæmpelse fastsættes til 0,09 0/00 af ejendomsværdien |
at | den faste takst for dagrenovation fastsættes til 680 kr. inklusiv moms |
at | den variable afgift fastholdes på 0,95 kr./kg inklusiv moms |
at | frivægten fastholdes på 130 kg/år |
at | taksten for tilvalgsydelser fastsættes som beskrevet i vedlagte takstblad |
at | taksten for miljøgebyr (husholdninger) fastsættes til 1.163 kr. inklusiv moms |
at | udvalget drøfter størrelsen på administrationsbidraget for erhverv |
at | tilmeldingsgebyret vedrørende SMS-ordningen fastholdes på 1.500 kr. eksklusiv moms (1.875 kr. inklusiv moms) |
at | prisen for erhvervsvirksomhedernes besøg på genbrugsstationerne fastholdes på 200 kr. eksklusiv moms pr. gang (250 inklusiv moms) |
at | tillægget for neddeling af stort brændbart affald fastholdes på 120 kr./ton eksklusiv moms (150 kr. inklusiv moms) |
at | sorteringstillægget fastholdes på 505 kr./ton eksklusiv moms (631,25 kr. inklusiv moms) |
at | taksten for forbrændingsegnet affald - afleveret på Genknus - fastsættes til 598 kr./ton eksklusiv moms (747,50 kr. inklusiv moms) |
at | afdrag på kapitalindskuddet til Energnist i 2017 reduceres med 50 kr. |
Beslutning
Taksterne anbefales og oversendes til budgetforhandlingerne.
Tage Zacho Rasmussen og Lars Poulsen stemmer imod for så vidt angår takst for fast afgift på dagrenovation og takst på miløgebyr. Begge mener, at taksten for 2017 skal fastholdes.
For så vidt angår takst for erhvervsgebyr for 2018 oversendes denne takstfastsættelse til Byrådet. Steen Christensen tager forbehold, idet han mener, at Udvalget for Teknik bør fastsætte en takst.
Bilag
- BILAGTakstblad 2018
98. Udvalgets deltagelse i kurser, møder mv.Klik her for at folde ud og læse mere om Udvalgets deltagelse i kurser, møder mv.
Beslutningstema
Der skal tages stilling til deltagelse i diverse kurser, møder mv.
Økonomi
Deltagelsen er - for så vidt der er deltagerbetaling - indeholdt i budgettet.
Historik
Byrådet har den 28. januar 2014 besluttet, at såfremt der gives kørselsgodtgørelse til kurser, møder mv. inden for et udvalgs arbejdsområde, skal udvalgets deltagelse have været optaget og godkendt som et punkt på udvalgets dagsorden.
Sagsfremstilling
- AFLD temamøde den 14. juni om nye indsamlingssystemer, se vedhæftede foreløbige invitation
Administrationen indstiller,
at | udvalget beslutter, om der skal være deltagelse i ovenstående arrangementer og i givet fald, hvem der deltager |
Beslutning
Ingen deltager i mødet den 14.06.2017.
Bilag
99. MånedsopfølgningKlik her for at folde ud og læse mere om Månedsopfølgning
Beslutningstema
- Månedsopfølgning April måned 2017- Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet.
Beslutning
Til efterretning.