Udvalget for Læring - Dagsordener og referater
Mødedato: 5. december 2022
Mødested: Hedensted Rådhus mødelokale
Dagsordenpunkter
92. Fælles møde mellem § 17. stk. 4 udvalg, Udvalg for Læring, Udvalg for BeskæftigeleKlik her for at folde ud og læse mere om Fælles møde mellem § 17. stk. 4 udvalg, Udvalg for Læring, Udvalg for Beskæftigele
Beslutningstema
Fælles møde mellem § 17. stk. 4 udvalget for ungestrategi samt Udvalget for Beskæftigelse og Udvalget for Læring.
Sagsfremstilling
Formålet med § 17.4-udvalgets arbejde er at udarbejde en ungestrategi på tværs af de politiske udvalg og administrative enheder i Hedensted kommune med afsæt i
- Det gode liv
- Visionsplan for Beskæftigelse
- Beskæftigelsesplan 2022
- Børne- og Ungepolitikken
- Handleplan på handicapområdet
- Den aktuelle indsats for unge på Fritid & Fælleskabsområdet
Den nye ungestrategi sigter mod at understøtte unge mennesker i Hedensted Kommune i at skabe sig et godt liv, der duer for dem, og at leve det liv optimalt og i trivsel. For nogle unge sker det helt naturligt og for andre unge er der brug for en hjælpende hånd.
Vi skal som kommune derfor facilitere gode og fleksible ungemiljøer for alle unge, sikre let tilgængelig hjælp ved tegn på mistrivsel og hjælpe med at bane nye veje for unge, der har det svært.
Der er omkring de unge, i deres livsbaneskabelse, betydningsfulde voksne. Både fagprofessionelle og voksne i deres hverdagsliv hjemme, hos venner og lokalt. Vi har sammen ansvaret for, at ungdomslivet ses som en sammenhængende livsperiode i sin egen ret, og samtidig som en tid, der retter sig mod selvstændighed og en aktiv plads i samfundet. Uddannelse og en plads på arbejdsmarkedet er afgørende for som ung at have følelsen af at høre til og være godt på vej i livet.
Derfor skal ungestrategien adressere fire fokusområder:
- Fleksible ungemiljøer – Jakob Klode Damgaard
- Fra overgange til sammenhæng – Per Lunding/Pia Baumgarten
- Tidlig og let tilgængelig hjælp ved mistrivsel – Jakob Klode Damgaard
- Unge på vej – Pia Hermanstad
Fra Overgange til sammenhænge er delt i to undergrupper, hvor den ene handler om overgange fra folkeskolen til ungdomsuddannelser, og den anden om overgange fra barn til voksen, hvor det fortrinsvis handler om unge med større sociale udfordringer.
Pia Baumgarten har fremlagt sin del om overgange i forbindelse med fællesmøde om handicapundersøgelse.
Ud over status på arbejdet i arbejdsgrupperne gives også en kort orientering om beslutninger fra de to udvalg, der har tværgående betydning.
KUI (Den Koordinerede UngeIndsats) er sekretariat for § 17 stk. 4-udvalget. KUI i Hedensted består af Finn Gatten, Charlotte Rotbøll Lauridsen, Malene Pedersen, Pia Hermanstad, Per Lunding, Jakob Klode Damgaard, (Pia Baumgarten deltager ift. arbejdsgruppen Fra overgange til sammenhæng) og HC Knudsen er sekretær for § 17 stk. 4-udvalget.
16.00 Indledning ved Birgit Jakobsen
16.05 Status ved projektlederne for arbejdsgrupperne
16.50 Input fra udvalgspolitikerne + opsamling på politiske tilbagemeldinger.
Forvaltningen indstiller,
at | orienteringen tages til efterretning. |
Beslutning
Taget til efterretning.
Bilag
- BILAG1 Projektbeskrivelse - Fleksible ungemiljøer - Jakob Klode 1-11-2022.pdf
- BILAG2A Projektbeskrivelse - Fra Overgange til Sammenhænge - Per Lunding 1-11-2022.pdf
- BILAG2B Projektbeskrivelse - Fra overgange til sammenhænge - Pia Baumgarten 1-11-2022.pdf
- BILAG3 Projektbeskrivelse - Lettilgængelig hjælp til unge i mistrivsel - Jakob Klode - 1-11-2022.pdf
- BILAG4 Projektbeskrivelse - Unge på Vej - Pia Hermanstad 1-11-2022.pdf
- BILAGKommisorium for ungestrategi §174 udvalg. Godkendt 27.4.2022.pdf
93. Udpegning af repræsentant til kapacitetsudvalget i Hedensted KommuneKlik her for at folde ud og læse mere om Udpegning af repræsentant til kapacitetsudvalget i Hedensted Kommune
Beslutningstema
Udvalget for Læring skal udpege en repræsentant til kapacitetsudvalget i Hedensted Kommune.
Historik
I forbindelse med vedtagelse af budget 2023 er det besluttet, at nedsætte et kapacitetsudvalg, som har til opgave at finde en besparelse på de kommunale lejemål og ejendomme.
I budgettet og forligsteksten er der præciseret besparelsesmålsætninger for overslagssårene, hvilket ejendomsanalysen skal danne grundlag for at opnå. Det fremtidige kapacitetsudvalg referer til økonomiudvalget.
Igennem de sidste par år, har der været en bevægelse på området, hvor der blandt andet er arbejdet med projektet kloge m2, hvor der er kigget på, hvorledes de kommunale m2 kan udnyttes bedst muligt.
Kommunalbestyrelsen behandlede på sit møde den 30. november 2022 kommissoriet for kapacitetsudvalget. Efterfølgende skal de forskellige fagudvalg på deres møder i december 2022 udpege hver deres repræsentant til udvalget.
Sammensætningen af kapacitetsudvalget kommer til at bestå af et medlem fra hver af de politiske fagudvalg, 2 medlemmer af Økonomiudvalget samt fra administrationen Kommunaldirektøren, Direktøren for Vækst, Teknik & Fælleskab og John Kristensen, leder af Ejendom og Service.
Økonomiudvalget har på sit møde den 21. november 2022 udpeget Henrik Alleslev og Rune Mikkelsen til at repræsentere Økonomiudvalget i Kapacitetsudvalget.
Sagsfremstilling
Med baggrund i budgetforliget skal der i årene 2024, 2025 og 2026 opnås en besparelse på kr. 10.000.000,-. Besparelsen kan bestå af frasalg, opsigelse af lejemål, nedbringelse af driftsudgifter eller generelt set, nedbringelse af den samlede kommunale bygningsmasse, herunder samling af administrative funktioner på færre adresser.
For at realisere denne besparelse, skal der i første kvartal 2023, udarbejdes en analyse af de kommunale lejemål og ejendomme. Analysen vil være et beslutningsoplæg og vil pege på forslag til besparelser på både ejede og lejede ejendomme, og skal generelt set være drevet af tankerne omkring kloge m2.
Kapacitetsudvalg:
Arbejdet ledes af et kapacitetsudvalg, bestående af et medlem fra hver af de politiske fagudvalg, samt 2 medlemmer fra Økonomiudvalget. Kapacitetsudvalget arbejder i første kvartal 2023, til den endelige analyse ligger færdig.
Udvalget har 3 arbejdsmøder, til at forme den endelige opgave og analyse:
1. Opstart og fastsættelse af rammer, retning og principper (Fredag 6. januar 2023 kl. 10:30-13:30/14:00).
2. Heldagsarbejdsmøde (Tirsdag 21. februar 2023).
3. Arbejdsmøde (Onsdag den 15. marts 2023)
Udvalget for Læring skal udpege en repræsentant til Kapacitetsudvalget.
Formand for udvalget udpeges af medlemmerne, på udvalgets første møde.
Til produktion af analysen, nedsættes en arbejdsgruppe på forvaltningsniveau. Formanden i arbejdsgruppen vil være Kommunaldirektøren. Derudover består arbejdsgruppen af Direktøren for Vækst, Teknik & Fælleskab, John Kristensen samt fagpersoner efter behov til at udarbejde analyser og beslutningsoplæg.
Den endelige analyse præsenteres i første omgang i april 2023 på et temamøde for Kommunalbestyrelsen. Herefter behandles analysen i Økonomiudvalget og fremsendes til vedtagelse i Kommunalbestyrelsen.
Lovgrundlag
I Budgetforliget som blev godkendt af Kommunalbestyrelsen på dit møde den 12. oktober 2022 står der følgende om Kapacitetsudvalget.
"Forligspartierne er enige om, at der skal være et fortsat fokus på at sikre kloge kvadratmeter, så vi sikrer færre og mere energirigtige kvadratmeter. Der skal udarbejdes en analyse af den samlede bygningsmasse, som Hedensted Kommune ejer eller lejer sig ind i til kommunale aktiviteter mhp. minimering af den bygningsmasse, der skal driftes og vedligeholdes for kommunale midler. I analysen skal endvidere indgå mulighed for frasalg/afvikling af kvadratmeter - og herunder samling af administrative funktioner på færre adresser. Til formålet nedsættes en politisk følgegruppe (kapacitetsudvalg) med reference til Økonomiudvalget. Gruppens opgaver bliver bl.a. at reducere kommunens lejeudgifter, at udnytte kommunes bygninger bedst muligt og nedsætte de samlede udgifter til bygninger og lokaler samlet set. Arbejdet foretages uden at ændre på antallet af skoler. Der udarbejdes et sæskilt kommissorium for opgaven, som behandles i Økonomiudvalget i november 2022.
Det forventede provenu fra arbejdet i Kapacitetsudvalget anvendes til at forøge anlægsbudgettet i 2024 og frem med 10 mill.kr. Dette skal dog genbudgetteres i forbindelse med budget 2024, når resultaterne af kapacitetsudvalgets arbejde foreligger. Hvis det ikke lykkes at realisere de 10 mio. kr. årligt i Kapacitetsudvalgets arbejde, reduceres anlægsbudgettet til skolerenoveringer med de manglende midler i overslagsårene."
Forvaltningen indstiller,
at | Udvalget for Læring udpeger en repræsentant til at deltage i Kapacitetsudvalget. |
Beslutning
Kim Tuominen er udpeget som repræsentant for Læring.
94. Orientering om arbejdet med lokalsamfundsprofiler Klik her for at folde ud og læse mere om Orientering om arbejdet med lokalsamfundsprofiler
Beslutningstema
Orientering vedr. arbejdet med lokalsamfundsprofiler i Læring.
Historik
Som en del af Børne- og Ungepolitikken, er der i Læring sat fokus på at skabe en stærk lærings- og evalueringskultur. En kultur, hvor vi som organisation systematisk reflekterer, evaluerer og giver tilbagemeldinger på, om de indsatser og handlinger vi skaber, har den ønskede effekt. Dette for at kunne følge og begrunde de spor vi lægger ud for et godt børne- og ungeliv.
Arbejdet med lokalsamfundsprofiler er et de tiltag, der skal understøtte den kultur i Læring. I lokalsamfundsprofilerne samler vi en række data for lokalsamfund i Hedensted Kommune:
- Børnene og de unges personlige og sociale forhold, herunder social trivsel, trivsel i hjemmet, fritidsliv og faglig trivsel.
- Børnene og de unges faglige forudsætninger, herunder sprogvurderinger, matematikfærdigheder og læse-og staveforståelse samt unges uddannelse.
- De socioøkonomiske forhold i lokalsamfundet, herunder sociale sager i lokalsamfundet, beskæftigelse og uddannelsesbaggrund.
- Livskraften i lokalsamfundet, herunder vitaliteten i fritids- og foreningslivet.
Disse nøgledata og mange flere giver et indblik i Hedensted Kommunes lokalsamfund, og kan bidrage til, at vi sammen bliver klogere på potentialer for kvalitetsudvikling, nødvendige prioriteringer, ressourcer i lokalsamfundet, der kan bringes i spil og meget mere.
Lokalsamfundsprofilerne var på et temadrøftelse i udvalg for Læring den 8. august 2022, hvor der var en generel gennemgang af materialet. Her blev det aftalt, at profilerne skulle på udvalgsmøde igen efter det fælles ledermøde i november 2022 i Læring, hvor der blev lavet en afprøvning af profilerne.
Sagsfremstilling
På fælles ledermøde i Læring i november 2022, arbejdede lederne med lokalsamfundsprofilerne med udgangspunkt i en guide for læringsmøder og med fokus på eget lokalområde.
På udvalgsmøde gennemgås materialet vedr. lokalsamfundsprofilerne og der orienteres om erfaringer fra ledermødet samt planer for det videre arbejde med profilerne i Læring.
Forvaltningen indstiller,
at | orienteringen tages til efterretning. |
Beslutning
Orientering taget til efterretning. Udvalget ønsker at dele arbejdet omkring lokalsamfundsprofiler med kommunalbestyrelsen på et af de kommende temamøder.
Bilag
95. Øget tilskud til pasning af egne børnKlik her for at folde ud og læse mere om Øget tilskud til pasning af egne børn
Beslutningstema
Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til, om tilskud til pasning af egne børn skal øges og i hvor lang tid.
Økonomi
Med vedtagelsen af budget 2023 fulgte en videreførelse af praksis, hvor Hedensted Kommune yder tilskud til pasning af egne børn.
I 2023 udgør tilskuddet for de 0-2 årige 6.866 kr. og for de 3-5 årige 4.592 kr., hvilket er billigere end udgiften til tilsvarende dagtilbud.
Merudgift som følge af forvaltningens anbefaling forventes at udgøre kr. 160.000, hvilket vil blive håndteret inden for Udvalget for Lærings driftsramme for 2023. Ved at øge tilskud til pasning af egne børn til 7.781 kr. for de mindste, vil den kommunale udgift pr. barn komme op på samme niveau som den kommunale marginaludgift til ekstra vuggestuepladser og/eller 5. barnskontrakter i dagplejen. Der vil dog følge en merudgift til øget tilskud på 915 kr. pr. måned, i alt ca. 32.000 pr. måned ved samme antal årsbørn (34) som i 2022.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger vedrørende de økonomiske aspekter.
Historik
Udvalget for Læring behandlede på møde d. 5. september 2022 pkt. 68 Kapacitetsstyring dagtilbud. På baggrund af prognose, venteliste, den store befolkningstilvækst i Hedensted Øst og deraf følgende stigning i børnetal og ubalance i forhold til kapaciteten i den nuværende institutionsmasse, er der et presserende behov for en ny institution Hedensted Øst.
Kommunalbestyrelsen behandlede på møde 30. november 2022 pkt. 223 vedr. Ny dagsinstitution i Hedensted Øst, anlægsbevilling samt placering. Dette med henblik på frigivelse af midler til modulløsning, der forventes at stå klar til ibrugtagning juni 2023.
Sagsfremstilling
Der er i Hedensted Kommune et stort pres på kapaciteten af dagtilbudspladser og særligt for de mindste børn. Det kan derfor i foråret 2023 blive nødvendigt at tilbyde dagpleje/vuggestuepladser langt fra familiernes bopæl, da der ikke er plads i nærområdet. Etablering af modulbyggeri i Hedensted og Tørring giver pladser på 0-2 årsområdet, men disse forventes først klar til juni 2023.
Dagtilbudsloven giver mulighed for, at kommuner giver forældre tilskud til pasning af egne børn. Tilskuddet kan gives til børn i alderen 24 uger og indtil skolestart, og det kan maksimalt udbetales i 12 måneder. Tilskuddet fastsættes af kommunen og kan maksimalt udgøre 85% af den billigste nettodriftsudgift for et alderssvarende tilbud.
Hedensted Kommune giver i 2023 tilskud til pasning af egne børn på månedligt kr. 6.866,- for de 0-2 årige og kr. 4.592,- for de 3-5 årige. Det er muligt at hæve tilskuddet op til 7.781 kr. for de mindste og 6.228 kr. for de ældste. Der er er i 2021-2022 udbetalt tilskud til 34 årsbørn fordelt på 50-75 familier.
Det er meget forskelligt, hvor meget kommunerne giver i tilskud. Vejle Kommune besluttede i aug. 2022 i en to årig forsøgsordning at fordobling det beløb, som forældrene havde fået indtil da.
Dermed kan borgere i vore nabokommuner aktuelt modtage følgende tilskud:
• Vejle 0-2 årig 7.367 kr.; 3-5 årig 2.500 kr. (2023-priser)
• Horsens 0-2 årig 5.255 kr.; 3-5 årig 4.262 kr. (2023-priser)
Et øget tilskud til pasning af egne børn vil give forældre bedre økonomisk grundlag for at holde børnene hjemme i en periode. Det vil i teorien kunne mindske behovet for dagtilbudspladser. Vi kan dog ikke vide om og i givet fald hvilke familier, der vil vælge at gøre brug af muligheden.
Tilskuddet kan hæves for aldersgrupperne hver for sig, og det er en politisk beslutning, hvad størrelsen skal være inden for det givne maksimum. Forvaltningen vurderer, at behovet er klart størst på 0-2 års området.
Hvis tilskuddet hæves, vil det give en merudgift til tilskud til pasning af egne børn. Samlet set vil et øget tilskud medføre en merudgift for Hedensted Kommune, idet tilskuddet til pasning af egne børn pt er lavere end den kommunale udgift til ekstra vuggestuepladser og/eller 5. barnskontrakter i dagplejen.
Til den politiske diskussion om, hvorvidt et øget tilskud til pasning af egne børn er hensigtsmæssigt, bør det fremføres, at ordningen alt andet lige vil reducere arbejdsudbuddet og dermed beskatningsgrundlaget. Derudover bør nævnes, at for nogle børn i udsatte familier kan det være en fordel for deres trivsel og udvikling, at de kommer i dagtilbud.
Det er forvaltningens vurdering, at et øget tilskud til pasning af egne børn vil være et relevant tiltag for at afbøde de utilsigtede konsekvenser af de aktuelle kapacitetsudfordringer.
Forvaltningen anbefaler på den baggrund:
• At tilskud øges midlertidigt i perioden 1. februar 2023 – 30. juni 2023
• At tilskuddet øges til de maksimale 7.781 kr. for de 0-2 årige
• At tilskuddet bevares uændret på 4.592 kr. for de 3-5 årige
Forvaltningen indstiller,
at | udvalget anbefaler Kommunalbestyrelsen at øge tilskuddet til pasning af egne børn, i hvilket omfang og i hvilken periode. |
Beslutning
Udvalget anbefaler kommunalbestyrelsen at øge tilskuddet til pasning af egne børn i den afgrænsede periode beskrevet. Rune Mikkelsen bakker op om indstillingen, men mener dog ikke, at det skal være tidsbegrænset.
96. Anlægsbevilling til opførelse af daginstitution på Årupvej Klik her for at folde ud og læse mere om Anlægsbevilling til opførelse af daginstitution på Årupvej
Beslutningstema
Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til tillæg til anlægsbevilling på 39,1 mio. kr. til opførelsen af den nye daginstitution på Årupvej.
Økonomi
Den 24. november 2021 blev der meddelt anlægsbevilling på 0,5 mio. kr. til projektering og gennemførelse af udbudsfasen af den nye daginstitution. Og der er nu valgt et projekt, der lever op til behov og kriterier.
Der er i budget 2023 afsat 10,18 mio. kr. og i budgetoverslag 2024 afsat 28,92 mio. kr.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger vedrørende de økonomiske aspekter.
Historik
I august 2021 blev det besluttet at etablere en ny daginstitution på Årupvej i Hedensted. Institutionen er estimeret til 140 børn. Heri er indregnet en flytning af det skærmede tilbud Minigrupperne på 40 børn fra Lunavej, og plads til 20 børn med særlige behov i indskolingsalderen.
Placeringen på Årupvej blev valgt blandt 5 foreslåede placeringer, som alle blev vurderet på 8 forskellige parametre, herunder placering af de kommende brugeres bopæl, skoledistrikter, tekniske forhold m.m.
Oprindelig blev der afsat en anlægsramme på i alt 36 mio. til etablering af børnehaven, som jf. beslutning i november 2021 er blevet udbudt i totalentreprise med en targetpris. I forbindelse med budgetlægningen for 2023 blev den endelige ramm på 39,6 mio. kr., hvoraf 0,5 mio. kr. blev bevilget i november 2021 til projektering og gennemførelse af udbudsfasen.
Sagsfremstilling
Totalentreprisekonkurrencen er gennemført og byggeudvalget har, sammen med rådgivere, valgt et projekt som opfylder kommunens behov og kriterier. Projektet holder sig inden for de afsatte rådighedsebeløb.
Jf. tidsplanen skal projektering og udførelse af daginstitutionen nu igangsættes, hvorfor der snarest muligt er behov for at kunne kontrahere. Dertil er der brug for at få de resterende midler bevilget.
Det forventes, at den nye institutionen kan stå færdig til ibrugtagning sommeren 2024.
Forvaltningen indstiller,
at | det indstilles til Kommunalbestyrelse, at der meddeles tillæg til anlægsbevilling på 39,1 mio. kr. til etablering af den nye daginstitution på Årupvej. |
Beslutning
Udvalget indstiller til kommunalbestyrelsen, at anlægsbevilling på 39,1 mio frigives til etablering af den nye institution på Årupvej.
97. Kommissorium for balance imellem almen og special Klik her for at folde ud og læse mere om Kommissorium for balance imellem almen og special
Beslutningstema
Orientering vedr. kommissorium for balance imellem almen og special.
Historik
Der er på læringsområdet sket en stigning i antallet af børn og unge med behov for et specialiseret tilbud. Det har ligeledes medført en stigning i udgifter på området, som ikke balancerer med skolernes budget. Udvalg for Læring har derfor efterspurgt en samlet handleplan for den rette balance imellem almen og specialområdet indenfor det tildelte budgets rammer.
Sagsfremstilling
Der er udarbejdet et kommissorium for balance imellem almen og special, som gennemgås på mødet. Kommissoriet kommer til at danne baggrund for udarbejdelse af en samlet handleplan for hele 0-16 års området, som præsenteres på temamøde for udvalget den 23. januar 2023.
Forvaltningen indstiller,
at | kommissoriet drøftes. |
Beslutning
Punktet drøftet.
99. Månedsopfølgning oktober 2022Klik her for at folde ud og læse mere om Månedsopfølgning oktober 2022
Beslutningstema
Orientering om, hvordan forbruget forventes at holde i forhold til budgettet.
Økonomi
De økonomiske aspekter fremgår af bilagene.
Sagsfremstilling
Oktober-opfølgningen viser forventede merudgifter på netto 9 mio. kr. i 2022 i forhold til det korrigerede budget. Der opereres med et kassetræk på 99 mio. kr. hvoraf 24 mio. kr. er overførelser af uforbrugte midler fra 2021 til 2022.
Udgifter til energi, COVID-19 og Ukraine:
Der er pr. oktober måned 2022, nettoudgifter på 26 mio. kr. fordeles således:
Som følge af aftalen mellem regeringen og KL om kompensation til kommunerne i 2022, modtager Hedensted Kommune i forbindelse med midtvejsreguleringen, samlet for COVID-19 og Ukraine 7,4 mio. kr.
Der bliver også i forbindelse med midtvejsreguleringen for 2022 korrigeret i bloktilskudspuljen for de nye forventede pris- og lønstigninger fra 2021 til 2022. Denne korrektion medfører et større statstilskud til Hedensted Kommune på ca. 24 mio. kr. i 2022 end oprindeligt udmeldt. Dette kan bl.a. finansiere de forventede merudgifter til energi på 14 mio. kr.
Områderne er endnu ikke kompenseret for dette og arbejder på at kunne håndtere det indenfor eget budget.
Social omsorg:
Der er øget opmærksomhed omkring voksenhandicapområdet, hvor der forventes et større merforbrug, hvilket også skyldes at de er markeret med rødt i 'Trafiklyset'. Merforbruget skyldes hovedsageligt at der på myndighedsområdet §§ 85, 107 og 108, både er kommet flere og dyrere borgere. Der er fokus på "opbremsning" i udgifterne og der arbejdes på en handleplan for området.
Skoleområdet:
Allerede nu ser man en tendens til et større udgiftsniveau på specialundervisningen end hidtil. Der er en generel tendens til større andel af segregering og udfordringen vil være stigende i de kommende år.
Anlæg:
Der er de sidste år sat gang i mange anlægsprojekter, som endnu ikke er gjort færdig. Dette skyldes blandt andet konjunktur (inflation på prissætning samt mangel på håndværker), hvilket betyder at vi har ca. 100 mio. kr. i anlægsudgifter der endnu ikke er afholdt, da udgifterne betales løbende som projekterne skrider frem.
Derudover er der ca. 100 mio. kr. i forventede salgsindtægter, som vi ikke kan indhente før byggegrunde m.m. er solgt, grundet samfundets generelle opbremsning.
Det er store beløb, der overføres fra år til år og der er bekymring for om vi, grundet den faldende vækst på landsplan, kan indhente de budgetterede indtægter.
Likviditeten efter kassekreditreglen udgør ultimo oktober 2022, ca. 260 mio. kr., hvilket er 6 mio. kr. mindre end september-opgørelsen.
Lovgrundlag
Lov om kommunernes styrelse §40
Forvaltningen indstiller,
at | månedsopfølgningen for udvalgets eget område drøftes og tages til efterretning. |
Beslutning
Punktet drøftet og taget til efterretning.
Bilag
- BILAGOktober 2022 - Trafiklys til dagsorden
- BILAGOktober 2022 - Forklaringstekst månedsopfølgning
- BILAGLikviditetsgraf pr. 31.10.2022
100. Til orientering Klik her for at folde ud og læse mere om Til orientering
Beslutningstema
Til orientering
- Opsamling på dialogmøder med bestyrelser dagtilbud og skole
- Opsamling på ’Sammen om Skolen’
- Status på mulighed for specialtilbud i Horsens og Vejle
Beslutning
Orientering taget til efterretning.
101. Godkendelse af referatKlik her for at folde ud og læse mere om Godkendelse af referat
Beslutningstema
Referatet godkendes digitalt.
Beslutning
.