Byg og Miljø

I Hedensted Kommune har vi lanceret den nye digitale selvbetjeningsløsning, Byg og Miljø, hvor borgere og virksomheder kan spare tid og få et bedre overblik over ansøgningsprocessen.
Byg og Miljø logo

Byg og Miljø er en landsdækkende webbaseret selvbetjeningsløsning, der gør det nemmere for borgere, rådgivere og virksomheder at ansøge om tilladelser.

Hjemmeside for Byg og Miljø

Byg og Miljø er obligatorisk at anvende til byggeprojekter fra 1. december 2014.

Fra 25. juni 2015 omfatter Byg og Miljø foruden alle typer af byggesager, også:

  • Bygge- og anlægsaffald
  • Jordvarmeanlæg
  • Vandindvinding
  • Olietanke
  • Dispensationer og forespørgsler ang. natur
  • Tag- og overfladevand samt husspildevand

Byg og Miljø tilpasser sig automatisk den type projekt, borgeren eller virksomheden søger om tilladelse til, og den digitale løsning tilbyder guidede forløb til den enkelte situation. Som bruger af Byg og Miljø får man også en digital projektmappe, hvor man hele tiden kan holde øje med, hvor langt kommunen er i behandlingen af sagen. Her kan man også vælge at få tilsendt en sms eller mail, når der er nyt i sagen.

Byg og Miljø indeholder også et avanceret kort, som trækker på fællesoffentlige data, der ofte er meget nyttige at kende, før man beslutter sig for at ansøge om tilladelse til et projekt.

Målet med Byg og Miljø er at vi får en mere ensartet, effektiv og hurtigere ansøgning og sagsbehandling i kommunen.

Du søger ved at klikke på linket til højre og logger på via nem id, når du er logget ind i Byg og Miljø, vil du blive guidet gennem de krav, som er nødvendige for din ansøgning.

På hjemmesiden kan du også finde en introduktion til Byg og Miljø.

Spørgsmål og svar om Byg og Miljø