Udvalget for Teknik - Dagsordener og referater 2014-2017
Mødedato: 15. august 2017
Mødested: Svends Mølle, Ørumvej 19, 8721 Daugård
Dagsordenpunkter
103. Endelig vedtagelse af lokalplan 1107 for Sommerhusområdet StorstrandenKlik her for at folde ud og læse mere om Endelig vedtagelse af lokalplan 1107 for Sommerhusområdet Storstranden
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte, om lokalplan for Sommerhusområdet Storstranden, Juelsminde skal vedtages endeligt. Byrådet skal samtidig tage stilling til ændringsforslagene.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
Byrådet vedtog den 26. april 2017 at sende forslag til Lokalplan 1067 i høring.
Sagsfremstilling
Sommerhusområdet Storstranden har eksisteret i mange år på et lejet areal. I 2015 købte Andelsforeningen Storstranden hele sommerhusområdet for de 125 sommerhuse.
Hidtil har bebyggelsen i sommerhusområdet været reguleret via en servitut i forhold til den daværende ejer. Derfor ønskes administrationen af bebyggelsen reguleret af en lokalplan, og den nugældende servitut aflyses.
Desuden ønskes der mulighed for at udstykke de eksisterende 125 sommerhusgrunde. Udstykningen vil ske efter en opmåling af de nuværende brugsgrænser.
Planforslaget har været i høring i perioden fra den 7. juni 2017 til den 2. august 2017.
Der er ikke indkommet bemærkninger til planforslaget. Men der har i høringsperioden været dialog med Andelsforeningen Storstrandens repræsentant om planforslaget. Det drejer sig om enkelte ændringer og præciseringer, som er nævnt herefter:
- At det skal være muligt at opføre sommerhusbebyggelse i en afstand af 1 m fra afvandingskanalen
- At småhuse på de enkelte sommerhusgrunde kan opføres som 1 eller 2 bygninger med et samlet areal på 20 m²
- At arealet for bygninger på fællesarealet øges fra 30 til 50 m²
Derudover er der mindre redaktionelle tilretninger.
Kommunikation
Forslaget til lokalplan 1107 har været i høring
Planen offentliggøres i henhold til planlovens §§ 30, 31.
Lovgrundlag
Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 13 stk. 2, §§ 30 og 31.
Administrationen indstiller,
at | Lokalplan 1107 vedtages endeligt med følgende ændringer: |
- at første afsnit af § 6.3 ændres til: ”Foruden sommerhusbebyggelse kan der på den enkelte parcel opføres/indrettes: ”garager, carporte, udhuse, drivhuse samt småbygninger med et samlet areal på maks. 20 m²"
- at der til § 6.6 tilføjes: ”Ved opførelse af sommerhusbebyggelse langs afvandings-kanalen, må denne ikke opføres nærmere end 1 m fra skellet til kanalen”
- at § 6.9 ændres til:” Inden for det fælles friareal må der opføres 1 – 3 mindre bygninger med et samlet areal på maks. 50 m² til ophold og til brug for fællesarealets vedligeholdelse. Placeringen skal følge bestemmelserne i § 7.6 og bygningshøjderne i bestemmelse § 7.4.”
Beslutning
Anbefales endelig godkendt med de foreslåede ændringer, idet det maksimale bebyggede areal på fællesområdet øges fra 50 m2 til 150 m2
Bilag
104. Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1114 og kommuneplantillæg nr. 28 for et boligområde ved Strandhusevej og Petersmindevej i JuelsmindeKlik her for at folde ud og læse mere om Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1114 og kommuneplantillæg nr. 28 for et boligområde ved Strandhusevej og Petersmindevej i Juelsminde
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte, om lokalplan 1114 for et boligområde ved Strandhusevej og Petersmindevej i Juelsminde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 28 skal vedtages endeligt. Byrådet skal samtidig tage stilling til de indkomne bemærkninger og ændringsforslag.
Økonomi
Ingen bemærkninger.
Historik
Byådet har den 30. november 2016 besluttet at sælge grunden og påbegynde udarbejdelsen af en lokalplan og et kommuneplantillæg for området. Byrådet vedtog den 26. april 2017 at fremsende planforslagene i offentlig høring i 8 uger fra den 3. maj 2017 til den 28. juni 2017.
Sagsfremstilling
Lokalplanen og kommuneplantillægget udarbejdes på baggrund af, at Hedensted Kommune har solgt arealet med henblik på omdannelse til boligformål. Formålet med lokalplanen og kommuneplantillægget er således at fastlægge anvendelsen i området til boligformål i form af tæt-lav boligbebyggelse.
Lokalplanen giver mulighed for opførelse af 33 almene boliger i form af rækkehuse og dobbelthuse med henholdsvis 12 dobbelthuse, hvor 12 boliger er på 100 m2, og 12 boliger er på 115 m2. Hertil kommer 9 rækkehusboliger på 87 m2. Der gives vejadgang fra både Strandhusevej og Petersmindevej, ligesom der etableres offentlig stiadgang gennem området. På denne sti etableres forskellige ”oplevelser” som f.eks. blomsterlund, rislende vand mv. Rækkehusene henvender sig til ældre par, der ønsker at flytte til en mindre bolig med mulighed for en lille have. Dobbelthusene henvender sig til børnefamilier med 1-2 børn. Husene ønskes opført med flade tage i lys gul tegl i kombination med antracitgrå fibercementplader.
Området vejbetjenes via to overkørsler fra henholdsvis Petersmindevej og Strandhusevej. Området afvandes i henhold til spildevandsplanen og disponeres med åbne LAR-løsninger som f.eks. åbne grøfter/vandrender og en regnvandssø, så regnvandet kan håndteres og forsinkes på egen grund, inden det bortledes.
Kommuneplantillæg 28 ændrer anvendelsen i området fra offentlige formål til boligformål i form af tæt-lav boligbebyggelse med en bebyggelsesprocent på op til 40, et etageantal på op til to etager og en bygningshøjde på op til 8,5 meter.
I lokalplanen er bygningshøjden og etageantallet skærpet til henholdsvis 4,5 meter og én etage. Dette skyldes hensyntagen til skyggeforhold i det ønskede byggeri, som lokalplanen muliggør.
Offentlig høring
Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den 3. maj 2017 til den 28. juni 2017.
I høringsperioden er der indkommet to bemærkninger / indsigelser til planforslagene:
Begge indkomne bemærkninger drejer sig om støjpåvirkningen fra de omkringliggende virksomheder på det nye boligområde. Altså udtrykkes der bekymring for, om boligområdet vil kunne begrænse de omkringliggende virksomheders aktiviteter.
Det er administrationens mening, at der er tale om en relevant bekymring, som i øvrigt understøttes af bygherres egen støjredegørelse, som blev udarbejdet i forbindelse med lokalplanens udarbejdelse. Den konkluderer, at på trods af at støjpåvirkningen pt. ikke er væsentlig, anbefales det, at der etableres støjskærme, netop for at tilgodese de omkringliggende virksomheder og deres fremadrettede udviklingsmuligheder. Derfor foreslås det, at lokalplanens § 6.5 tilrettes således, at 'kan' ændres til 'skal'. Herved bliver muligheden for etablering af en støjskærm ændret til et krav i overensstemmelse med virksomhedernes ønsker og støjredegørelsens konklusion.
Bemærkninger til materiale fra producent af støjskærme er videresendt til bygherre.
Administrationen vurderer, at de indkomne bemærkninger bør imødekommes, så lokalplanens § 6.5 ændres fra: Der kan etableres støjafskærmning mod nord og vest med placering, som vist i princippet på kortbilag 2. Til: Der skal etableres støjafskærmning mod nord og vest med placering, som vist i princippet på kortbilag 2. Dette tilføjes desuden som forudsætning for ibrugtagning i lokalplanens § 10.5.
Derudover mindre redaktionelle tilretninger.
Afgørelsen vedrørende miljøvurdering har kunnet påklages indtil den 31. maj 2017. Afgørelsen er ikke blevet påklaget.
Kommunikation
Forslag til kommuneplantillæg 28 har forud for dette været fremlagt i foroffentlighed i perioden fra den 23. februar til den 9. marts 2017 uden bemærkninger.
Den endelige vedtagelse af kommuneplantillæg 28 og lokalplan 1114 offentliggøres i overensstemmelse med planlovens §§ 30 og 31.
Lovgrundlag
Lokalplan: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 3. november med senere ændringer, § 13 stk. 2 og §§ 30 og 31.
Kommuneplantillæg: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 3. november med senere ændringer, §§ 23c og 30
Administrationen indstiller,
at | Lokalplan 1114 vedtages endeligt med følgende ændringer: |
at | kommuneplantillæg nr. 28 vedtages endeligt uden ændringer. |
- at § 6.5 ændres, så der skal etableres støjafskærmning mod nord og vest med placering, som vist i princippet på kortbilag 2
- at der tilføjes ny § 10.5, hvor ovenstående tilføjes som forudsætning for ibrugtagning
Beslutning
Indstilling godkendt.
Bilag
- BILAGBilag 1 kort.pdf
- BILAGBilag 2 Indstillingsnotat 2
- BILAGBilag 3 LP 1114 Forslag.pdf
- BILAGBilag 4 KPT 28.pdf
- BILAGBilag 5 Notat over bemærkninger
- BILAGBilag 6 Indsigelser samlet
105. Delvis ophævelse af lokalplan nr. 1 for gl. Juelsminde KommuneKlik her for at folde ud og læse mere om Delvis ophævelse af lokalplan nr. 1 for gl. Juelsminde Kommune
Beslutningstema
Byrådet skal tage endelig stilling til delvis ophævelse af lokalplan nr. 1 for et område til offentlige formål i Juelsminde. Samtidig skal Byrådet tage stilling til, om der accepteres en bebyggelsesprocent på 40.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
Lokalplan nr. 1 for område til offentlige formål i Juelsminde blev vedtaget af Juelsminde Byråd den 1. september 1977.
Byrådet besluttede den 29. marts 2017 at sende forslag til delvis ophævelse af lokalplan nr. 1 ud i 8 ugers offentlig høring.
Sagsfremstilling
Hedensted Kommune har modtaget en forespørgsel fra ejeren af Kystvej 8-10 i Juelsminde om muligheden for at etablere 8 boliger på ejendommene.
Ejendommene har hidtil rummet 2 enfamiliehuse. Bebyggelsen på Kystvej 8 er nedrevet. Den eksisterende beboelse på Kystvej 10 ønskes bevaret og skal indgå som en integreret del af den nye boligbebyggelse bestående af 7 to-plans boliger.
Kystvej 8 er ikke omfattet af nogen lokalplan.
Ejendommen Kystvej 10 ligger i et område til offentlige formål og er omfattet af lokalplan nr. 1, og det vil være i strid med lokalplanen at opføre flere boliger på ejendommen. Det foreslås derfor i stedet, at lokalplanen ophæves på den del, der omfatter Kystvej 10. Hvis lokalplanen ophæves, vil anvendelsen af grunden reguleres i henhold til kommuneplanens rammebestemmelser, som udlægger begge ejendomme til boligformål.
Bebyggelsesprocent
Kommuneplanen fastsætter en maksimal bebyggelsesprocent på 30 på ejendommen Kystvej 8, mens den på Kystvej 10 maksimalt må være 35.
Den samlede bebyggelsesprocent for det foreliggende skitseprojekt er 35,77. Den samlede bebyggelsesprocent for projektet vil altså overstige kommuneplanens maks. grænse. Ansøger oplyser, at den ikke vil overstige 40. Det anbefales, at der accepteres en samlet bebyggelsesprocent på maks. 40, hvilket stemmer overens med den maksimalt tilladte bebyggelsesprocent for tilsvarende boligområder andre steder i kommunen. Det anbefales endvidere, at denne maks. grænse formelt indarbejdes i kommuneplanen i forbindelse med den igangværende kommuneplanrevision.
Forslaget til delvis ophævelse af lokalplan nr. 1 har været i høring i perioden fra den 6. april til den 2. juni 2017. Der er i perioden indkommet 2 høringssvar. Den ene bemærkning er fra Glud Museum og vedrører overgang til eksisterende bebyggelse. Den anden bemærkning omhandler det juridiske grundlag. Høringssvarene er vedhæftet dagsordenen, og administrationens bemærkninger til høringssvarene fremgår af indstillingsnotatet.
Med henvisning til indstillingsnotatet anbefaler administrationen, at der ikke foretages ændringer ved den endelige vedtagelse af planerne bortset fra mindre redaktionelle ændringer.
Kommunikation
Borgerdeltagelsen har bestået i de høringssvar, der er indkommet i høringsfasen.
Lovgrundlag
Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 33.
Administrationen indstiller,
at | den delvise ophævelse af lokalplan 1 vedtages endeligt |
at | den maksimalt tilladte bebyggelsesprocent for projektområdet fastsættes til 40. |
Beslutning
Indstilling godkendt.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Oversigtskort
- BILAGBilag 2 - Instillingsnotat - endelig vedtagelse
- BILAGBilag 3 - Kort over lokalplanområde og Kystvej 8 +10
- BILAGBilag 4 - Ideoplæg - januar 2017
- BILAGBilag 5 - Visualisering af byggeriet
- BILAGBilag 6 - høringssvar fra Glud Museum
- BILAGBilag 7 - høringssvar fra advokat Jens Glavind på vegne af Niels Bentsen
- BILAGBilag 8 - Endelig ophævelse af lokalplan - plandokument til politisk vedtagelse
106. Landzonesag på Langbjergvej i StoubyKlik her for at folde ud og læse mere om Landzonesag på Langbjergvej i Stouby
Beslutningstema
Udvalget for Teknik bedes tage stilling til ansøgning om landzonetilladelse til udhus på Langbjergvej 16, Hyrup, 7140 Stouby (Bilag 1).
Økonomi
Ingen bemærkninger
Sagsfremstilling
Hedensted Kommune har modtaget ansøgning om landzonetilladelse til eksisterende udhus på 70 m². De 70 m² er opført som en tilbygning til det andet udhus. Højden på det ansøgte udhus er knap 3 m, længden er ca. 12 m og bredden ca. 6 m. Der er ensidig taghældning belagt med eternit bølgeplader, og facaderne er røde metalplader/rød presenning (Bilag 2).
Ejendommen er beliggende i et område, der er udpeget som et område med drikkevandsinteresser og spildevand i det åbne land i Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Der er ikke landbrugspligt, og der er tilknyttet 1 ha jord. Jf. BBR er der en bolig på 249 m² og et udhusareal på 332 m².
Jf. 'Nyt administrationsgrundlag for udhuse' vedtaget af Udvalget for Teknik på udvalgsmøde den 8. november 2016 skal sager med et samlet udhusareal på mere end 250 m2 foreligges udvalget. I nærværende sag med den nuværende tilbygning på 70 m² vil det samlede udhusareal blive i alt 402 m2.
Ansøgningen har været sendt i partshøring fra den 26. juni 2017 til den 11. juli 2017. Hedensted Kommune har modtaget to bemærkninger, som er positivt stemte for projektet.
Kommunikation
Beslutningen meddeles ejer
Lovgrundlag
Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 35
Administrationen indstiller,
at | sagen drøftes |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
107. Landzonesag på Brandstupvej 10 i JuelsmindeKlik her for at folde ud og læse mere om Landzonesag på Brandstupvej 10 i Juelsminde
Beslutningstema
Udvalget for Teknik bedes tage stilling til ansøgning om landzonetilladelse til udhus på Brandstupvej 10, 7130 Juelsminde (Bilag 1).
Økonomi
Ingen bemærkninger
Sagsfremstilling
Hedensted Kommune har modtaget ansøgning om landzonetilladelse til lade/udhus på 96 m². Facader beklædes med mørkegrønne stålplader og sort ståltag (Bilag 2).
På ejendommen er der i dag ifølge BBR en bolig fra 1925 på 177 m² og et samlet udhusareal på 239 m². Med det ansøgte udhus vil der fremover være et samlet udhusareal på 335 m². Der er 2 ha jord til ejendommen, og der er ikke landbrugspligt.
Ejendommen er beliggende inden for skovbyggelinje (Bilag 3). Her gælder naturbeskyttelseslovens § 17, stk. 1, hvilket betyder, at der ikke må placeres campingvogne og lignende inden for en afstand af 300 m fra skoven. Forbuddet gælder ikke for bebyggelse i landzone, hvortil der meddeles landzonetilladelse.
Området, hvor udhuset ønskes placeret, er også udpeget som lavbundsareal, økologisk forbindelseslinje samt støjbelastet areal i Hedensted Kommuneplan 2013-2025.
Det ansøgte har været sendt i partshøring efter forvaltningslovens § 19, stk. 1. i perioden fra 4. juli til 25. juli 2017. Kommunen ikke modtaget bemærkninger til sagen i høringsperioden.
Jf. 'Nyt administrationsgrundlag for udhuse' vedtaget af Udvalget for Teknik på udvalgsmøde den 8. november 2016 skal sager med et samlet udhusareal på mere end 250 m2 foreligges udvalget. I nærværende sag søges om 335 m² garage/udhusareal.
Kommunikation
Beslutningen meddeles ejer
Lovgrundlag
Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 35
Administrationen indstiller,
at | sagen drøftes |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
108. Landzonesag på Nørrehedevej i LøsningKlik her for at folde ud og læse mere om Landzonesag på Nørrehedevej i Løsning
Beslutningstema
Udvalget for Teknik bedes tage stilling til ansøgning om landzonetilladelse til udhus på Nørrehedevej 25, Krollerup, 8723 Løsning (Bilag 1).
Økonomi
Ingen bemærkninger
Sagsfremstilling
Hedensted Kommune har modtaget ansøgning om landzonetilladelse til eksisterende garage på 311 m² opført mellem år 1999 og 2002. Garagen har eternittag, og ydervæggene fremstår i vandskurede tegl (Bilag 2).
Ejendommen er beliggende i et område, der er udpeget som særligt værdifuldt landbrugsområde og med drikkevandsinteresser i Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Der er landbrugspligt på ejendommen med knap 6 ha jord.
Det ansøgte har været sendt i partshøring efter forvaltningslovens § 19, stk. 1. i perioden fra 23. juni 2017 til 10. juli 2017. Kommunen har i høringsperioden ikke modtaget bemærkninger til sagen.
Jf. 'Nyt administrationsgrundlag for udhuse' vedtaget af Udvalget for Teknik på udvalgsmøde den 8. november 2016 skal sager med et samlet udhusareal på mere end 250 m2 foreligges udvalget. I nærværende sag søges om 311 m² garage/udhusareal.
Kommunikation
Beslutningen meddeles ejer
Lovgrundlag
Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, §35
Administrationen indstiller,
at | sagen drøftes |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
109. Vedtægtsændring for MOTAS I/S efter Assens kommunes udtrædenKlik her for at folde ud og læse mere om Vedtægtsændring for MOTAS I/S efter Assens kommunes udtræden
Beslutningstema
Godkendelse af vedtægtsændringer som følge af Assens kommunes udtræden af Motas I/S.
Økonomi
De ydelser, som Motas I/S tilbyder, skal finansieres via brugerbetaling, og har derfor ingen direkte indflydelse på kommunens økonomi.
Sagsfremstilling
Assens kommune er efter den 31. december 2013 ikke længere interessent i Motas I/S. MOTAS I/S er et fælleskommunalt selskab, der tilbyder rådgivning, afhentning og transport af farligt affald.
Efter forhandling med Assens kommune er der ingået en udtrædelsesaftale, som indebærer, at Assens kommune får udbetalt 350.000 kr., heraf tages 266.000 kr. fra egenkapitalen og 84.000 fra hensættelser, som skal tilbageføres til kunderne. Derfor vil selskabets tidligere kunder i Assens Kommune, skulle henvende sig til Assens Kommune med krav om tilbagebetaling af disse hensættelser, da beløbet overføres til Assens Kommune.
Efterfølgende har de deraf følgende justeringer af selskabets vedtægter været til udtalelse i Statsforvaltningen.
Vedtægtsændringerne består af følgende:
- Assens Kommune skrives ud af listen over interessentkommuner, idet Assens Kommune udtræder som interessent
- Vedtægternes § 6.7, der foreskriver, at repræsentantskabet består af 7 medlemmer og 7 suppleanter (i alt 14), ændres, idet der fremadrettet kun er 13 interessenter i selskabet. Der vil fortsat skulle vælges 7 bestyrelsesmedlemmer, men kun 3 suppleanter
- Indkaldelsesproceduren for bestyrelsesmøder ændres fra "ved brev" til "skriftligt"
- Beslutningsdygtighedsbestemmelsen ændres fra, at mindst halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne skal være til stede, til at det er tilstrækkeligt, at de pågældende er repræsenteret.
Kommunikation
Beslutningen meddeles Motas I/S
Administrationen indstiller,
at | den indgåede udtrædelsesaftale med Assens kommune godkendes |
at | forslaget til ændring af vedtægter for Motas I/S godkendes. |
Beslutning
Anbefales godkendt. I tilsvarende fremtidige sager bemyndiges Udvalget for Teknik til at afgøre.
Bilag
- BILAGNotat med sagsforløb
110. Retningslinjer for administrationspraksis vedr. bade- og bådebroer i Hedensted KommuneKlik her for at folde ud og læse mere om Retningslinjer for administrationspraksis vedr. bade- og bådebroer i Hedensted Kommune
Beslutningstema
Forslag til retningslinjer for administrationspraksis vedrørende bade- og bådebroer i Hedensted Kommune.
Sagsfremstilling
Kommunen behandler som udgangspunkt ansøgninger om bade- og bådebroer. Ansøgninger behandles efter bekendtgørelse om bade- og bådebroer, som udspringer af lov om kystbeskyttelse.
Sagsbehandlingen skal ifølge Kystbeskyttelseslovens § 1 ske ud fra en afvejning af en række hensyn, bl.a. kystlandskabets bevarelse og genskabelse, naturens frie udfoldelse, den rekreative udnyttelse af kysterne og sikring af den eksisterende rekreative adgang langs kysterne.
Der er hidtil ikke udarbejdet mange tilladelser til badebroer i Hedensted Kommune, men inden for de sidste år er der kommet flere ansøgninger.
Administrationen har ud fra en konkret vurdering givet tilladelser til mindre badebroer. Dette har i praksis været broer på mellem 10 og 26 m i længden, 1,3 - 1,6 m i bredden (dog 1,8 m i bredden ved Rosenvold Strand Camping), eventuelt med mindre brohoved og primært i sommerhusområder. Derudover er der stillet vilkår om, at broen skal være offentlig tilgængelig, når den er placeret på en offentlig tilgængelig strand.
For hver ansøgning er der foretaget en konkret vurdering ud fra placering, anvendelse mv.
Kommunen har mulighed for at fastsætte retningslinjer for administrationspraksis for bade- og bådebroer. Herunder f.eks. retningslinjer for længde og bredde, hvorvidt - og eventuelt i hvilket omfang - der tillades brohoveder, samt hvorvidt en badebro skal være offentlig tilgængelig.
Med udgangspunkt i en konkret ansøgning om en badebro, hvor flere aspekter af ansøgningen rækker ud over, hvad der er givet tilladelse til hidtil, anmodes Udvalget for Teknik om at tage stilling til retningslinjer for administrationspraksis vedrørende bade- og bådebroer. Se bilag.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse nr. 232 af 12. marts 2007 om bade- og bådebroer
Bekendtgørelse nr. 78 af 19. januar 2017 af lov om kystbeskyttelse, § 1
Administrationen indstiller,
at | Udvalget for Teknik tager stilling til retningslinjer for administrationspraksis vedrørende bade- og bådebroer. |
Beslutning
Udsættes med henblik på drøftelse på det førstkommende dialogmøde med sommerhusforeningerne.
Bilag
- BILAGForslag til retningslinjer for administrationspraksis vedr. bade-og bådebroer i Hedensted Kommune
111. Vandløbsregulering af Bjørnkærgrøften ved Hornsyld (rørlagte del)Klik her for at folde ud og læse mere om Vandløbsregulering af Bjørnkærgrøften ved Hornsyld (rørlagte del)
Beslutningstema
Der skal tages stilling til opstart af reguleringsprojekt for Bjørnkærgrøften ved Hornsyld.
Økonomi
Udgiften til første fase tages fra Natur & Miljøs driftbudget. Første fase forventes at have et budget på 100.000 kr.
Udgiften vil, hvis anden fase besluttes gennemført, være en del af den samlede sum, som skal fordeles mellem de involverede lodsejere.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Historik
Hedensted Kommune modtog i 2016 et erstatningskrav på afgrødetab fra to lodsejere langs Bjørnkærgrøften. Tabet skulle have baggrund i en misligholdelse af rørledningen og på denne måde regulativet for den rørlagte del af vandløbet. Hedensted Kommune fik gennemført en tv-inspektion af rørledningen og kunne ved denne konkludere, at røret var intakt og fuld funktionsdygtig og på denne måde levede op til regulativet.
Sagsfremstilling
Bjørnkærgrøften ved Hornsyld er delvis (ca. 1,5 km) et vandløb, der løber i rør, og for resten løber i et åbent forløb. Vandløbet er et offentligt vandløb og har således et regulativ, som det vedligeholdes efter.
Efter modtagelsen af erstatningskravet fra de to lodsejere og den efterfølgende tv-inspektion, der viste, at røret fungerede, jfr. regulativet, har der været afholdt et par møder med de to lodsejere.
Efter et møde i marts 2017 anmodede de to lodsejere om, at der blev igangsat en proces for en opdimensionering af den rørlagte del. En sådan proces er, jfr. Vandløbslovens § 32, en regulering.
Hedensted Kommunes rolle i et reguleringsprojekt er at igangsætte processen og sørge for, at der udarbejdes en fordelingsnøgle med mere.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse af lov om vandløb, LBK nr. 127 af 26. januar 2017, § 32
Administrationen indstiller,
at | proces for regulering af den rørlagte del af Bjørnkærgrøften ved Hornsyld igangsættes |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
112. Parkeringsforhold i Hedensted bl.a. Nørrebrogade, Bredgade og MosegadeKlik her for at folde ud og læse mere om Parkeringsforhold i Hedensted bl.a. Nørrebrogade, Bredgade og Mosegade
Beslutningstema
Udvalget skal tage stilling til mulig indførelse af parkeringsrestriktioner i Hedensted by.
Økonomi
Afhængig af beslutningen kan der være udgifter til ændret skiltning/opstribning. Disse udgifter vil blive afholdt inden for driftsbudgettet.
Historik
Der blev efter ønske fra erhvervsdrivende i Hedensted by administrativt indført tidsbegrænset parkering i Nørrebrogade i 2010.
Sagsfremstilling
Der er modstridende interesser fra beboere og erhvervsdrivende vedrørende parkeringsforhold i kvarteret omkring Nørrebrogade, Mosegade, Mosevænget og Bredgade. Administration har over en længere periode fået en del henvendelser fra begge parter. Beboere mener ikke, at de har mulighed for parkering umiddelbart ved egen bolig, og erhvervsdrivende mener ikke, at deres kunder har tilstrækkelig mulighed for at korttidsparkere umiddelbart ved forretningerne.
Visse steder er der i dag parkeringsrestriktioner med og uden tidsbegrænsning, mens der andre steder er fri parkering. Kommunen har ikke egne parkeringsvagter og kan derfor ikke håndhæve overskridelse af restriktionerne. Politiet kan udskrive parkeringsbøder ved ulovlig parkering, men har begrænsede ressourcer, og derfor har ulovlig parkering været udbredt i perioder.
Udvalget skal på mødet drøfte om de nuværende restriktioner skal ændres, og ud fra hvilke kriterier både beboere og erhvervsdrivendes ønsker og behov i så fald skal tilgodeses. Der skal endvidere tages stilling til, om der skal ansættes kommunale parkeringsvagter.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse af Færdselsloven, LBK nr. 38 af 5. januar 2017, §92
Lov om offentlige veje mv., Lov nr. 1520 af 27. december 2014, §§90-91
Administrationen indstiller,
at | udvalget drøfter problemstillingen |
Beslutning
Nuværende praksis med tidsbegrænset parkering foran butikkerne fastholdes.
Bilag
113. Anlægsbevilling - Byggemodning erhvervsområde Industrivænget, HornsyldKlik her for at folde ud og læse mere om Anlægsbevilling - Byggemodning erhvervsområde Industrivænget, Hornsyld
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til ansøgning om tillæg til anlægsbevilling på 2.175.000 kr. i udgift og 1.750.000 kr. i indtægter vedrørende erhvervsområde ved Industrivænget i Hornsyld.
Økonomi
Finansieringen af tillæg til anlægsbevilling (netto 0,425 mio. kr.) sker fra pulje til jordkøb/byggemodning.
Indtægterne er 1,0 mio. kr. fra salg samt 0,75 mio. kr. fra Hedensted Spildevand.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Sagsfremstilling
I forbindelse med salg af areal til Dansk Halentreprise forlænges vejen ca. 130 m for at etablere indkørsel til den solgte grund. Vejen forlænges yderligere forbi den solgte grund, så de næste grunde også kan sælges, uden at der skal etableres yderligere vej. Der anlægges desuden tilslutningsmuligheder for vand, el og kloak mm. Der er igangsat arkæologisk forundersøgelse på arealet. Der bliver i forbindelse med byggemodningen udvidet på eksisterende regnvandsbassin, så det resterende erhversareal på Industrivænget er forberedt til salg. Dette finansieres af udgifterne til kloakanlægget.
Overslagsmæssigt er udgifterne til byggemodningen vurderet således:
Anlægsudgift til byggemodning | 810.000 kr. |
|
| |
Udgift til forsyningsselskaber | 615.000 kr. |
|
| |
Anlægsudgift til kloakanlæg | 750.000 kr. |
|
| |
I alt eksklusive moms |
| 2.175.000 kr. |
|
|
Administrationen indstiller,
at | der meddeles anlægsbevilling som ansøgt |
at | finansiering sker som beskrevet under Økonomi |
Beslutning
Anbefales.
Bilag
114. Anlægsbevilling til bidrag til omfartsvej syd om HorsensKlik her for at folde ud og læse mere om Anlægsbevilling til bidrag til omfartsvej syd om Horsens
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til anlægsbevilling til tilskud til anlæg af omfartsvej syd om Horsens i Horsens kommune.
Økonomi
Der søges om anlægsbevilling på 6 mio. kr., som foreslås finansieret af tilsvarende beløb afsat på Investeringsoversigten for 2017 til forlængelse af Vestvejen.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Historik
Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi besluttede på sit møde den 16. juni 2014 at anbefale, at der ydes et tilskud til Horsens kommune på 10% af anlægsudgiften og højest 6 mio. kr. til omfartsvejen.
Sagsfremstilling
Byrådet aftalte i efteråret 2014 med Byrådet i Horsens, at Hedensted kommune ville medfinansiere anlæg af en omfartsvej syd om Horsens med 10 % af anlægssummen eller op til 6 mio. kr. med begrundelse i den store betydning, denne omfartsvej vil have for erhverv og bosætning på Juelsminde halvøen. Da det er usædvanligt, at kommuner deltager i finansiering af anlæg i nabokommuner, blev det undersøgt i Statsforvaltningen, om en sådan medfinansiering var mulig. Statsforvaltningen gav sin godkendelse til medfiansieringen i marts 2015.
Omfartsvejen, ca. 3 km ny vej mellem Bjerrevej og Vejlevej, åbnes den 18. august. Bidraget vil derefter forfalde til betaling til Horsens kommune, når der er lavet en anlægsopgørelse. Horsens kommunen forventer, at anlægsudgiften vil være over 60 mio. kr., så det maksimale tilskud på 6 mio. kr. skal betales.
Lovgrundlag
Lov om offentlige veje, Lov nr. 1520 af 27. december 2014, § 8, stk. 2
Administrationen indstiller,
at | der meddeles anlægsbevilling som ansøgt |
at | finansiering sker som beskrevet under Økonomi |
Beslutning
Anbefales.
115. Drøftelse af budget 2018Klik her for at folde ud og læse mere om Drøftelse af budget 2018
Beslutningstema
Udvalget skal overveje håndtering af de budgetforhold vedrørende 2018, som udvalget selv skal håndtere inden for rammen, ligesom udvalget skal drøfte eventuelle ønsker til anlægsbudgettet
Økonomi
Fremgår af sagsfremstilling
Sagsfremstilling
Ad Drift:
På temamødet den 28. juni 2017 fik Byrådet forelagt vedlagte oversigt over forhold, der kan påvirke de enkelte udvalgs budget for 2018. Oversigten opdeler forholdene i 2 kategorier, hvor kategori 1-forhold foreslåes indarbejdet i budgettet, og hvor kategori 2-forhold er bevægelser inden for udvalgsområdet, som udvalget selv skal håndtere inden for udvalgets økonomiske ramme.
Der ønskes en indledende drøftelse af, hvordan udvalget ønsker, at administrationen skal arbejde med løsningen af udvalgets kategori 2-forhold. Overvejelserne kan eventuelt tage afsæt i de potentialepakker, der blev udarbejdet til temamødet (vedlægges).
Ad Anlæg:
I medfør af Byrådets økonomiske strategi reserveres der årligt 70 mio. kr. til anlæg. Med henblik på Byrådets prioritering af anlægsbudgettet skal udvalget drøfte, om der på udvalgsområdet er anlægsbehov, der ønskes medtaget i investeringsoversigten i budgetforslag 2018-2021, og som derfor skal indgå i Byrådets overvejelser. Som det fremgår af nedenstående oversigt er der i 2018 disponeret 50 mio. kr. af anlægsrammen:
Tidsplan:
Der er tilrettelagt nedenstående tidsplan for efterårets budgetproces:
Administrationen indstiller,
at | udvalget drøfter, om der er anlægsbehov, der skal medtages til Byrådets prioritering af anlægsrammen for 2018-2021 |
Beslutning
Sagen drøftet. Det anbefales, at der afsættes anlægsmidler til
- ekstra beløb til asfalt og følgeudgifter ved kloakprojekter
- trafiksikkerhedsprojekter (cykelstier)
- sideudvidelse af mindre veje i landområder
Bilag
116. Månedsopfølgning maj månedKlik her for at folde ud og læse mere om Månedsopfølgning maj måned
Beslutningstema
- Månedsopfølgning Maj måned 2017 - Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet.
Beslutning
Til efterretning
Bilag
117. Udvalgets deltagelse i kurser, møder mv.Klik her for at folde ud og læse mere om Udvalgets deltagelse i kurser, møder mv.
Beslutningstema
Der skal tages stilling til deltagelse i diverse kurser, møder mv.
Økonomi
Deltagelsen er - for så vidt der er deltagerbetaling - indeholdt i budgettet.
Historik
Byrådet har den 28. januar 2014 besluttet, at såfremt der gives kørselsgodtgørelse til kurser, møder mv. inden for et udvalgs arbejdsområde, skal udvalgets deltagelse have været optaget og godkendt som et punkt på udvalgets dagsorden.
Sagsfremstilling
- Demonstration på Juelsminde Havn den 1. september af materiale til højvandssikring af Juelsminde (udvalgsformanden deltager)
Administrationen indstiller,
at | udvalget beslutter, om der skal være deltagelse i ovenstående arrangementer og i givet fald, hvem der deltager |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
118. OrienteringssagerKlik her for at folde ud og læse mere om Orienteringssager
Beslutningstema
- Henvendelse fra Business Region Aarhus om indførelse af ens regler for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt ensartet og fælles betalingsmodel, se bilag (sagsid 07.04.20-G01-1-17)
- Ny pulje til fremme af cyklisme (sagsid 05.13.00-P20-8-17)
- Orientering om Bjørnsknude herunder stiforløb (sagsid 01.05.15-P19-3-16)
- Emner til udvalgets møde med fjernvarmeværkerne i september og Landbrugsforum i oktober
- Status på 24 timers åbningstid på Remmerslund Genbrugsstation pr. 1. september 2017
- Orientering om landzonetilladelser udstedt jvf. ”Nyt administrationsgrundlag for udhuse”:
Korning Nørremark 22a, 8700 Horsens (samlet udhusareal 166 m2) (sagsid 01.03.03-P19-20-17)
Skerrildgårdvej 27, 8723 Hornsyld (samlet udhusareal 234 m2) (sagsid 01.03.03-P19-126-17)
Merringvej 43, 8723 Løsning (samlet udhusareal 163 m2) (sagsid 01.03.03-P19-132-17)
Stevnsvej 11, 7140 Stouby (samlet udhusareal 113 m2) (sagsid 01.03.03-P19-103-17)
Tilladelserne er givet på baggrund af det vedtagne administrationsgrundlag, idet det samlede udhusareal overstiger 100 m2 (sagsid 01.03.03-P19-121-16)
- Der er givet afslag på ansøgning om landzonetilladelse til fritidsbolig på Hovedvejen 43, Hjarnø, 7130 Juelsminde (sagsid 01.03.03-P19-116-17)
- Licitationsresultat vejanlæg/vejforlægning Ll. Dalby Bakker (sagsid 05.01.02-P20-2-17)
- Orientering om højvandssikring i Juelsminde. Som en opfølgning på Risikostyringsplanen skal der sikres i første omgang til 1,8 m. Hedensted Kommune er ved at indkøbe materiale til dette formål. Den 1. september vil der blive afholdt en demonstration af materialet på Juelsminde havn.
Beslutning
Til efterretning.
Bilag
119. EventueltKlik her for at folde ud og læse mere om Eventuelt
Beslutning
Drøftelse af manglende gadelys.