Udvalget for Teknik - Dagsordener og referater 2014-2017
Mødedato: 3. oktober 2017
Mødested: Mødelokale 1, Uldum
Dagsordenpunkter
137. Forslag til lokalplan 1118 for dagligvarebutik i Løsning med tilhørende kommuneplantillæg nr. 31Klik her for at folde ud og læse mere om Forslag til lokalplan 1118 for dagligvarebutik i Løsning med tilhørende kommuneplantillæg nr. 31
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte, om forslag til lokalplan 1118 for dagligvarebutik i Løsning med tilhørende kommuneplantillæg nr. 31 skal sendes i høring. Samtidigt skal Byrådet godkende, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af planforslagene.
Økonomi
Ingen bemærkninger.
Sagsfremstilling
Lokalplanområdet afgrænses som vist på bilag 1. Området ligger ud til Sneppevej i Løsning og har et samlet areal på ca. 4.480 m2. Lokalplanområdet anvendes i dag til center- og erhvervsområde.
Det er lokalplanens formål at muliggøre en udvidelse af dagligvarebutikken i lokalplanområdet med et bruttoetageareal på op til 1.200 m2. Derudover er det en del af lokalplanens formål at sikre vejadgang til området fra Sneppevej.
Den eksisterende butik planlægges nedrevet efter opførelse af den nye butik på maksimalt 1.200 m2.
Kommuneplan 2013-2025
Af retningslinjerne i Kommuneplan 2013-2025 fremgår det, at det er kommunens mål at skabe levende handelscentre med et varieret udbud af butikker i kommunens bycentre. Det er endvidere et mål, at alle har en nem, hurtig og kort vej til dagligvarebutikker, så afhængigheden af bil nedbringes.
Inden for den eksisterende bycenterafgrænsning er der i dag ikke mulighed for at etablere en butik af den størrelse, som der er ønske om, og der er derfor igangsat en planlægning, som skal udvide bycenterafgrænsningen, så denne udvikling muliggøres.
For at sikre grundlaget for planlægningen er der udarbejdet et kommuneplantillæg, hvori muligheden for at udvide bycenterafgrænsningen er vurderet. Der er alene tale om en fysisk udvidelse af bycenteret.
På baggrund af kommuneplantillægget kan det konkluderes, at bycenterafgrænsningen for Løsning Bycenter kan udvides, så dagligvarebutikken i planområdet kan udvides.
Lokalplanområdet er ifølge Hedensted Kommuneplan 2013 – 2025 beliggende i rammeområde 5.B.54 og 5.C.01 og udlagt til boligområde og bycenter.
Inden for kommuneplanramme 5.B.54 må bebyggelsesprocenten højst være 40%. Bygningerne i kommuneplanrammen må opføres i 2 etager med en maksimal bygningshøjde på 8,5 m.
I kommuneplanramme 5.C.01 må bebyggelsesprocenten højst være 60%, og bygningerne må opføres i 3 etager med en maksimal højde på 10 m. Der er mulighed for at etablere dagligvarebutikker på op til 3.000 m2 og udvalgsvarebutikker på op til 1.500 m2.
Lokalplanen er ikke i overensstemmelse med kommuneplanrammen, da lokalplanen udlægger arealet til bycenter. Ændringen af kommuneplanrammen sker i kommuneplantillægget, hvor matr. nr. 2ds Løsning By, Løsning overføres til kommuneplanrammen for centerafgrænsningen, 5.C.01.
Butikken placeres langs det nordlige og vestlige skel, og foran butikken, ud mod Sneppevej, etableres parkeringspladser mv.
Der må maksimalt opføres 1.200 m2 bruttoetageareal til butiksformål inden for lokalplanområdet. Dog må der opføres små overdækkede arealer som blomsterhus, cykelparkering, kundevognskjul mv.
Lokalplanen fastlægger bebyggelsens omfang til en bebyggelsesprocent på maksimalt 40 for den enkelte ejendom. Bebyggelsens højde må ikke overstige 2 etager og 8,5 m.
Lokalplanområdet får vejadgang fra Sneppevej via i alt tre overkørsler. Heraf giver den nordligste overkørsel på Sneppevej alene adgang til varelevering, mens den sydligste overkørsel giver adgang til Centerparken samt kundeparkering sammen med den midterste overkørsel.
Langs nedkørselsrampen mod nord skal der etableres et hegn i en højde på 2,5 m, som skal etableres som støjhegn. Desuden skal der etableres et hegn internt på arealet til adskillelse af kundeparkering og bløde trafikanter fra vareleveringen. Dette gøres med et hegn i en højde på 90 cm.
Langs Sneppevej skal der etableres hæk i en højde på 90 cm, som giver en visuel adskillelse af området fra Sneppevej.
Screening for miljøvurdering
Der er foretaget en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, hvor det er vurderet, at planlægningen ikke giver anledning til væsentlige miljøpåvirkninger.
Der er ikke indkommet høringssvar, som giver anledning til at gennemføre en miljøvurdering. Derfor udarbejdes der ikke en miljøvurdering.
Den digitale lokalplan ses her: http://hedensted.viewer.dkplan.niras.dk/plan/7#/lokalplanid/459
Kommunikation
Planforslagene offentliggøres i henhold til planlovens § 24-26 og sendes dermed i 8 ugers offentlig høring. Afgørelsen om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering, offentliggøres samtidigt.
Lovgrundlag
- Forslag til lokalplan: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 13 stk. 2 og § 24
- Forslag til kommuneplantillæg: Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, §§ 23c, 24
- Afgørelse om miljøvurdering: Lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (VVM), LBK nr. 448 af 10/05/2017, § 8, stk. 2
Administrationen indstiller,
at | forslag til lokalplan 1118 fremlægges i 8 ugers offentlig høring, |
at | forslag til kommuneplantillæg nr. 31 fremlægges i 8 ugers offentlig høring, |
at | afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering af planforslagene offentliggøres samtidig. |
Beslutning
Indstilling godkendt.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Oversigtskort
- BILAGBilag 2 - Miljøscreening godkendt den 21. sep 2017
- BILAGBilag 3 - Forslag til lokalplan 1118
- BILAGBilag 4 - forslag til kommuneplantillæg nr. 31
138. Endelig vedtagelse af lokalplan 1067 Boligområdet i Constantiaparken i HedenstedKlik her for at folde ud og læse mere om Endelig vedtagelse af lokalplan 1067 Boligområdet i Constantiaparken i Hedensted
Beslutningstema
Byrådet skal beslutte om lokalplan 1067 Boligområdet Constantiaparken i Hedensted skal vedtages endeligt. Byrådet skal samtidig tage stilling til ændringsforslag og bemærkninger
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
Forslaget blev vedtaget af Byrådet den 28 juni 2017.
Sagsfremstilling
Hedensted Kommune igangsatte arbejdet med denne lokalplan ved at udbyde lokalplanom-rådet i en konkurrence. Den nordlige del til almene boliger og den sydlige del til åben lave boliger. Der indkom 3 forslag. Det vindende forslag danner grundlaget for udformningen af lokalplanen.
I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget er lokalplanområdet blevet undersøgt for mulighederne for nedsivning af regnvand. Det viste sig at være vanskeligt at opfylde, derfor blev der i lokalplanforslaget givet mulighed for at nedsive og udlede regnvand i et nyt område syd for Dalbyvej. Det skulle ske i et nyt delområde.
På grund af terrænforholdene skulle udledningen ske via et rør med en længde på mellem 300 og 400 meter. Det bliver ganske dyrt, hvorfor det foreslås at reducere antallet af åben-lav boliger.
Det foreslås at dele lokalplanen, så delområde l med de almene boliger bibeholdes, og bestemmelserne for delområde ll (åben/lav bebyggelse) bliver uden byggeretsgivende bestemmelser. Delområde ll skal så senere lokalplanlægges til bebyggelse. Herefter kan der planlægges for et færre antal boliger. Dette fordrer en nøje undersøgelse af jordbundsforholdene.
Delområde lll til nedsivning vil der ikke længere være behov for, derfor tages det helt ud af planen.
I delområde l kan regnvandet nedsives. Det forudsætter en vis terrænregulering for at skabe fald til regnvandsbassinet i midten af delområde I.
Muligheden for at indskrænke planen ved den endelige vedtagelse fremgår af planlovens § 27, stk. 2. Indskrænkningen kan ske uden supplerende høring, da den ikke berører andre borgere og myndigheder, fordi arealet er ejet af Hedensted Kommune.
Planforslaget har været i høring i perioden fra den 30. juni 2017 til den 11. august 2017.
Der er i høringsperioden ikke indkommet bemærkninger eller indsigelser til planforslaget
Udover de foreslåede ændringer er der konsekvensrettelser i forhold til de ændrede del-områder samt mindre redaktionelle tilretninger.
Se lokalplanen her: http://hedensted.viewer.dkplan.niras.dk/dkplan/dkplan.aspx?lokalplanId=456
Kommunikation
Muligheden for borgerdeltagelse har bestået i den offentlige høring af lokalplanforslaget.
Lovgrundlag
Lov om planlægning, LBK nr. 1529 af 23. november 2015, § 13 stk. 2, §§ 30 og 31
Administrationen indstiller,
at | lokalplan 1067 vedtages endeligt med følgende ændringer: |
at | der i delområde l gives muligheder for at terrænregulere for at kunne nedsive regnvand |
at | delområde ll delområde ændres til et ubebygget område med mulighed for vej og stier gennem området |
at | der i delområde ll gives mulighed for at etablere regnvandsbassin samt, at området kan bruges rekreativt |
at | delområde lll tages ud af lokalplanen |
at | der konsekvensrettes i bestemmelserne som følge af ovenstående ændringer |
Beslutning
Indstilling godkendt.
Bilag
- BILAGKortbilag 2 - oversigtskort
- BILAGBilag 2 Lokalplanforslag 1067 Constantiaparken boligområde i Hedensted
139. Renovering af Strandhusevej i Juelsminde og ensretning af flere cykelstier Klik her for at folde ud og læse mere om Renovering af Strandhusevej i Juelsminde og ensretning af flere cykelstier
Beslutningstema
Renovering af Strandhusevej med renovering af fortove, cykelsti og vejbelægning samt udskiftning af lyssignalet i den nordlige ende af vejen. Endvidere en omlægning fra tidligere dobbeltrettede cykel- og gangstier til ensrettede fællesstier i byen.
Økonomi
Projektet gennemføres for ca. 4 mio. kr og finansieres af driftsbevilling til vejbelægninger.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Sagsfremstilling
Med opstart først i oktober og resten af 2017 udføres en gennemgribende renovering af Strandhusevej i Juelsminde og revision af cykelstierne i byen.
På Strandhusevej foretages en opretning med ny asfalt for at reducere sætninger/lunker på eksisterende vej.
Krydset mellem Petersmindevej og Strandhusevej foreslåes ombygget, så vigepligtsforholdene tilpasses de reelle trafikforhold. I det fremtidige kryds vil der være vigepligt for trafikanter, som kommer fra den sydlige del af Strandhusevej.
Det eksisterende signalanlæg ved Tofteskovvej/ Strandhusevej udskiftes med nye signalstandere og belysningen i krydset optimeres.
I forbindelse med en opgraderingen af Strandhusevej og udskiftning af signalanlægget foreslåes gennemført en omlægning af de dobbeltrettede fællesstier til ensrettede fællesstier i en del af Juelsminde. Der foretages en overordnet optimering af stisystemet i Juelsminde, så en række eksisterende dobbeltrettede stier ensrettes. Dette udføres ved at udskifte eksisterende skilte, samt opsætte nye skilte og afmærkning på en række udvalgte lokaliteter. Omlægningen sker for at forbedre trafiksikkerheden og gennemskueligheden og sker generelt uden geometriske ændringer. Den projekterede omlægning er godkendt og anbefalet af politiet.
I forlængelse af stiomlægningerne lægges nyt asfaltslidlag på stierne langs Tofteskovvej og Petersmindevej, dette udføres i 2017 eller evt. i første halvår af 2018.
De stier, der ændres er vist på vedlagte bilag:
Tofteskovvej
De eksisterende stier ændres til ensrettede fællesstier. Der etableres nye stitilslutninger og ny skiltning.
Petersmindevej mellem Tofteskovvej og Klakringvej
De eksisterende stier ændres til ensrettede fællesstier. Der etableres nye stitilslutninger og ny skiltning.
Petersmindevej mellem Klakringvej og Strandhusevej
Umiddelbart syd for Klakringvej etableres en ny 25 m lang cykelsti, mens der videre langs Petersmindevejs sydside anlægges en ny cykelbane. Cykelbanen fortsættes helt til Strandhusevej.
Den eksisterende dobbeltrettede fællessti langs nordsiden af Petersmindevej ændres til en ensrettet fællessti. Der etableres ny stitilslutning og ny skiltning.
Strandhusevej
De eksisterende stier ændres til ensrettede fællesstier. Der etableres nye stitilslutninger og ny skiltning.
Langs Strandhusevejs østside anlægges en ny ensrettet fællesti.
Rousthøjallè
De eksisterende stier ændres til ensrettede fællesstier. Der etableres nye stitilslutninger og ny skiltning.
Ringvejen
De eksisterende stier ændres til ensrettede fællesstier. Der etableres nye stitilslutninger og ny skiltning.
I foråret 2018 renoveres den sydlige del af Strandhusevej ved at etablere fortov i begge sider samt udlæg af nyt slidlag. På den øvrige del af Strandhusevej færdiggøres renoveringen også her med et nyt slidlag i 2018.
Kommunikation
Renoveringen af Strandhusevej og omlægningen af stierne formidles på kommunens hjemmeside og i Ugeavisen samt ved skiltning i byen, orientering af skoler og institutioner samt Visionsrådet i byen.
Administrationen indstiller,
at | arbejdet igangsættes som beskrevet |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
- BILAGNy stistruktur i Juelsminde
- BILAGSituationsplanrenovering af Strandhusevej
- BILAGBelægningsplan Strandhusevej ved Petersmindevej
- BILAGBelægningsplan Strandhusevej ved Tofteskovvej
140. Ændring af kloakopland og udvidelse af regnvandsbassin ved Industrivænget i HornsyldKlik her for at folde ud og læse mere om Ændring af kloakopland og udvidelse af regnvandsbassin ved Industrivænget i Hornsyld
Beslutningstema
Udvalget skal tage stilling til, om forslag til tillæg 11 til spildevandsplanen skal sendes i høring, og miljøscreeningen af tillægget skal offentliggøres.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Sagsfremstilling
I forbindelse med en forestående byggemodning af erhvervsgrunde på Industrivænget i Hornsyld, har det vist sig uhensigtsmæssig at håndtere tag- og overfladevand fra området i den planlagte udledning. Det er derfor nødvendigt at ændre de eksisterende kloakoplande, således at udledning af tag- og overfladevand fra den planlagte byggemodning ledes til Bjørnkær Grøft i stedet for til Smedebæk. Samtidig er en udvidelse af et eksisterende regnvandsbassin nødvendigt, så det kan indeholde den ekstra vandmængde. Området vil fortsat blive separatkloakeret med Hedensted Spildevand som ledningsejer.
Kun kommunalt ejede arealer berøres af lednings- og bassinanlæg. Spildevandsplanændringen har ingen praktisk betydning for de øvrige lodsejere inden for området.
Et mindre kommunejet vejareal (Bjørnkærvej) udtages af kloakopland, da der er tale om en grusvej, hvor regnvand ikke skal håndteres af Hedensted Spildevand.
Kommunikation
Forslag til tillæg 11 til spildevandsplanen skal efter politisk godkendelse fremlægges til gennemsyn i mindst 8 uger inden endelig vedtagelse. Beslutningen offentliggøres på Kommunens hjemmeside.
Lovgrundlag
Lov om miljøbeskyttelse nr. 358 af 6. juni 1991 jf. LBK nr. 966 af 23. juni 2017, § 32
Bekendtgørelse nr. 726 af 1. juni 2016 om spildevandstilladelser mv. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4, § 5
Administrationen indstiller,
at | forslag til tillæg 11 til Spildevandsplanen fremlægges i 8 ugers høring |
at | screening for Miljøvurdering offentliggøres samtidig. |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
- BILAGBilag 1 - Oversigtskort
- BILAGBilag 2 - Forslag til tillæg nr. 11 til spildevandsplan
- BILAGBilag 3 - Screening af tillæggets miljømæssige konsekvenser
141. Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-BjørnekloKlik her for at folde ud og læse mere om Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo
Beslutningstema
Udvalget for Teknik skal tage stilling til vedtagelse af Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo.
Økonomi
Ingen bemærkninger
Historik
Forslag til indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo har været i offentlig høring i mindst 8 uger.
Sagsfremstilling
Forslag til indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo har været i offentlig høring. Der er indkommet èt høringssvar, som er fra Miljøstyrelsen.
Miljøstyrelsen afgiver ikke høringssvar om planens indhold, men gør opmærksom på følgende:
Pr. 1. juli 2017 trådte bekendtgørelse nr. 842 af 23. juni i 2017 om bekæmpelse af kæmpebjørneklo i kraft. Samtidig hermed blev den tidligere bekendtgørelse nr. 871 af 27. juni 2016 ophævet.
Med den nye bekendtgørelse foretages bl.a. følgende ændringer:
- kommunen får mulighed for, under visse betingelser, at foretage bekæmpelse for ejerens eller brugerens regning i de tilfælde, hvor ejeren eller brugeren ikke efterkommer et påbud om bekæmpelse
- strafmuligheden er ophævet, så der ikke kan indgives politianmeldelse mod ejeren eller brugeren, og disse ikke kan straffes med bøde
- ændrede krav til indhold af påbud, når kommunen påtænker at foretage bekæmpelse.
De lovmæssige ændringer er blevet indarbejdet i indsatsplanen.
Det er vigtigt at bekæmpe planten kontinuerligt over en periode på mindst 10 år for at få bugt med den frøpulje, der findes i jorden. Derfor er indsatsplanen gældende for en 10-årig periode. Indsatsplanen indeholder faste årlige bekæmpelsesterminer, der skal sikre, at ingen planter opnår en størrelse, hvor de kan afgive frø, og forny frøpuljen i jorden. Dette indgår i indsatsplanens retningslinjer.
Med indsatsplanen for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo forpligtes alle lodsejere til at bekæmpe Kæmpe-Bjørneklo efter indsatsplanens retningslinjer. Den vil også gøre det muligt for kommunen at pålægge kommunens borgere at bekæmpe planterne på deres ejendom i henhold til de krav og tidsfrister, der er opstillet i indsatsplanen.
Et påbud om at bekæmpe Kæmpe-Bjørneklo vil kunne påklages af lodsejeren. En klage har dog ikke opsættende virkning. Efterkommer ejeren eller brugeren ikke et påbud, kan kommunen lade bekæmpelsen foretage for ejerens eller brugerens regning. Ved kommunens bekæmpelse kan der kun ved veldokumenterede udgifter opkræves mere end 3,81 kr. pr. m2.
Grundet det store arbejde, der allerede er lagt i bekæmpelsen langs Rohden Å, vil det være 1. prioritet at få styr på bekæmpelsen her. Derudover vil der blive fokuseret på hele vandløbssystemer, f.eks. Gudenåen, for ikke at få en opblomstring af planten her. Efterhånden som der kommer oplysninger omkring Kæmpe-bjørneklo andre steder, vil indsatsen brede sig ud over hele kommunen.
Kommunikation
4 ugers klagefrist når endelig Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo er vedtaget.
Annoncering sker via Hedensted Kommunes hjemmeside.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse om bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo, bekendtgørelse nr. 842 af 23. juni 2017, § 1, stk. 1-3.
Administrationen indstiller,
at | indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo vedtages. |
Beslutning
Godkendes.
Bilag
- BILAGTEK Indstillingsnotat 03.10.2017
- BILAGIndsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Hedensted Kommune
142. Dispensation fra afstandskrav til naboskel ved etablering af barriere rundt om gyllebeholderKlik her for at folde ud og læse mere om Dispensation fra afstandskrav til naboskel ved etablering af barriere rundt om gyllebeholder
Beslutningstema
Udvalget for Teknik bedes tage stilling til, hvorvidt kommunen vil give dispensation fra afstandskravet på 30 m til naboskel, ved etablering af barriere rundt om gyllebeholder på Ørumvej 6, 7171 Uldum, matr. nr. 6a Vester Ørum By, Sindbjerg. Og om en eventuel dispensation skal være ledsaget af vilkår.
Økonomi
Ingen bemærkninger.
Sagsfremstilling
Hedensted Kommune har modtaget en ansøgning om etablering af barriere omkring en gyllebeholder. Beholderbarrieren etableres rundt om den største gyllebeholder på Ørumvej 6, 7171 Uldum. På Ørumvej 6 er en smågriseproduktion. Se bilag 1.
Den store beholder har været taget ud af drift, da det var vanskeligt at etablere barrieren på grund af kort afstand mellem beholder og stejl hældning ned mod offentlig vej. Mens den store beholder har været taget ud af drift, har ansøger i stedet flyttet gylle til sine andre beholdere. Ansøger vil gerne have den store beholder i drift igen bl.a. for at spare transport, med eventuelle medførende gener. Hvis beholderen skal i drift igen, kræver det etablering af beholderbarriere, fordi terrænet skråner ned mod en nærliggende sø. Ansøger har undersøgt mulighederne og er kommet med et forslag om, at en del af barrieren etableres med betonelementer, mod normalt en jordvold. Det vurderes, at betonelementerne kan gøres lige så tætte som en jordvold.
Beholderbarrieren skal sikre tilbageholdelse af flydende husdyrgødning ved eventuel utæthed eller overløb fra gyllebeholderen. Barrieren er en afværgeforanstaltning, som skal sikre, at der ikke opstår forurening af omgivelserne eller væsentlig gene ved et eventuelt spild af husdyrgødning.
Afstandskrav i Husdyrgødningsbekendtgørelsen overholdes, bortset fra afstandskrav på 30 m til naboskel og afstandskrav på 15 m til offentlig vej. Fra selve gyllebeholderen er der ca. 15 m til Ørumvej (målt på luftfoto). Barrierens betonelementer vil komme til at ligge mellem beholder og Ørumvej inde bag et tæt levende hegn. Det er vurderet, at Hedensted Kommune kan dispensere fra afstandskravet til offentlig vej. Der vil ikke være udfordringer i forhold til oversigtsforhold mm. Det vil ikke være nødvendigt at stille vilkår i forhold til vejen.
Afstandskravet på 30 m til naboskel kan ikke overholdes, da der fra selve beholderen til naboskel er ca. 18 m (målt på luftfoto). Nabomatriklen er en mark. Ejer af nabomatriklen har været hørt i forbindelse med sagsbehandlingen. Ejer af nabomatriklen har sendt et høringssvar, hvori han redegør for, at han ikke mener, der skal gives dispensation fra afstandskrav til hans matrikel (se bilag 3).
Hedensted Kommune har i denne type sager mulighed for at give dispensation fra afstandskravet til nabomatriklen. En dispensation kan være ledsaget af vilkår, hvis det skønnes nødvendigt.
Kommunikation
Beslutningen meddeles ansøger.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. (Husdyrgødningsbekendtgørelsen), Bek. nr. 865 af 23. juni 2017, § 21 og bilag 1.
Administrationen indstiller,
at | sagen drøftes, og der træffes beslutning om, hvorvidt der kan meddeles dispensation. |
Beslutning
Der gives dispensation. Steen Christensen stemmer imod.
Bilag
- BILAGBilag 1 Oversigtskort Beholderbarriere ved Ørumvej 6
- BILAGTEK Bilag 2 Indstillingsnotat Beholderbarriere Ørumvej 6
- BILAGBilag 3 Indsigelse fra nabo
143. Udvalgets deltagelse i kurser, møder mv.Klik her for at folde ud og læse mere om Udvalgets deltagelse i kurser, møder mv.
Beslutningstema
Der skal tages stilling til deltagelse i diverse kurser, møder mv.
Økonomi
Deltagelsen er - for så vidt der er deltagerbetaling - indeholdt i budgettet.
Historik
Byrådet har den 28. januar 2014 besluttet, at såfremt der gives kørselsgodtgørelse til kurser, møder mv. inden for et udvalgs arbejdsområde, skal udvalgets deltagelse have været optaget og godkendt som et punkt på udvalgets dagsorden.
Sagsfremstilling
- Møde i KOVA den 9. oktober 2017, se bilag
Administrationen indstiller,
at | udvalget beslutter, om der skal være deltagelse i ovenstående arrangement og i givet fald, hvem der deltager |
Beslutning
Til efterretning.
Bilag
144. Månedsopfølgning august måned.Klik her for at folde ud og læse mere om Månedsopfølgning august måned.
Beslutningstema
- Månedsopfølgning August måned. Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet.
Beslutning
Til efterretning.
Bilag
145. Dagsorden Landbrugsforum Hedensted KommuneKlik her for at folde ud og læse mere om Dagsorden Landbrugsforum Hedensted Kommune
Beslutningstema
Orientering om dagsorden for møde i Landbrugsforum for Hedensted Kommune, se bilag
Beslutning
Til efterretning.
Bilag
146. OrienteringssagerKlik her for at folde ud og læse mere om Orienteringssager
Beslutningstema
- Orientering om status på affaldsområdet
- Orientering om brev fra skolebestyrelsen i Øster Snede angående sikker skolevej, se bilag (sagsnr. 05.04.06-P20-2-17)
- Orientering om grundvand (sagsnr. 13.02.02-K08-58-17)
Beslutning
Til efterretning.
Bilag
147. EventueltKlik her for at folde ud og læse mere om Eventuelt
Beslutning
- Nye hastighedsgrænser i de mindre byer.
- Ansøgning om andel af cykelpulje
- Navngivning af plads i Hedensted (Brdr. Michaelsens Plads)