Udvalget for Læring - Dagsordener og referater 2014-2017
Mødedato: 7. november 2016
Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus
Dagsordenpunkter
65. Budget 2017 Klik her for at folde ud og læse mere om Budget 2017
Beslutningstema
Byrådet godkendte i møde den 26. oktober 2016, sag nr. 133, udmøntning af budgetaftalen for 2017.
Budgetaftalen indeholder en række indsatser, hvor de to grundlæggende pejlemærker er henholdsvis at reducere omkostninger uden at dette skal forringe kommunens serviceniveau og at understøtte kerneopgaven ved en forstærket fokus på at flytte tidsforbrug fra ”kolde timer” til ”varme timer”.
I det vedlagte bilag ”Udmøntning af tilpasninger i budget 2017” er anført udvalgets bidrag til den økonomiske udmøntning af de enkelte initiativer i budgetaftalen, og udvalget skal tilrettelægge en proces, der – som udgangspunkt - skal lede frem til forslag til en realisering af udvalgets økonomiske bidrag inden årets udgang.
Eftersom initiativernes udmøntning på de enkelte udvalg er foretaget på grundlag af indledende og overordnede vurderinger, kan den konkrete realisering af det enkelte initiativ medføre et resultat, der afviger fra udvalgets måltal.
I disse situationer må udvalget efter behov vurdere, om realiseringen af de øvrige initiativer medvirker til at udvalget samlet set overholder budgetreduktionen eller om udvalget skal igangsætte andre budgetkorrektioner.
Administrationen indstiller,
at | Udvalget har en indledende drøftelse af udvalgets bidrag til budgetaftalens udmøntning og |
at | proces og tidsplan drøftes. |
Beslutning
Genoptages på næste møde.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
Bilag
66. Rapportering om større budgetafvigelserKlik her for at folde ud og læse mere om Rapportering om større budgetafvigelser
Beslutningstema
Redegørelse og orientering om de budgetenheder der forventes af have større budgetafvigelser i 2016.
Økonomi
Se sagsfremstilling.
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte den 26. november 2014 ”Retningslinjer for overførsler” efter forslag udarbejdet af den af Byrådet nedsatte Temagruppe om overførsler.
Retningslinjerne tager afsæt i, at budgetenhederne er økonomisk ansvarlige og udviser rettidig omhu i forbindelse med økonomiske dispositioner. Budgetenheder omfatter institutioner,
områder og kompetencegrupper med selvstændigt budgetansvar. Der er i kommunen stor fokus på overholdelse af de økonomiske rammer, og derfor kan budgetenhedernes økonomiske forsigtighed medføre, at der opbygges en mindre økonomisk
buffer til at håndtere uforudsete økonomiske udfordringer – som ved årets afslutning så kan resultere i et økonomisk overskud, der ønskes videreført til efterfølgende regnskabsår.
Omvendt kan enkeltstående begivenheder påføre budgetenheden uforudsete eller fremrykkede udgifter, som via overført underskud vil blive finansieret i efterfølgende regnskabsår.
I forbindelse med den månedlige økonomiopfølgning udarbejdes forventede skøn over regnskabsresultatet på budgetenhederne.
”Retningslinjer for overførsler” indeholdt en ny forretningsgang, der indebærer, at såfremt der forventes større afvigelse mellem korrigeret budget og forventet årsresultat, og der derfor må
påregnes en overførsel til efterfølgende år af en vis størrelse, gennemføres en drøftelse mellem de berørte budgetenheder og de respektive chefer for at afdække årsagerne.
De stående udvalg får i givet fald en rapportering, hvor der redegøres for de budgetenheder, der forventes af have større budgetafvigelser og orienteres om de drøftelser, der har været om
udmøntning af budgettet og disponering af forventet overførselsbeløb. Til afrapportering af disse drøftelser m.v. indgår vedhæftede skema/bilag.
Denne afrapportering viser kun de større afvigelse og er ikke en samlet opgørelse af udvalgets forventede regnskabsresultat. Den seneste månedsopfølgning september 2016 viste for
udvalget (Læring) samlet set et forventet overskud på 10 mio. kr.
Kommunikation
Ingen umiddelbare bemærkninger.
Lovgrundlag
Byrådsbeslutning november 2014.
Administrationen indstiller,
at | afrapporteringen tages til efterretning. |
Beslutning
Til efterretning.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
Bilag
- BILAGAfrapportering efter 3 kvartal 2016 - Udvalg for Læring (Børn og Unge).pdf
- BILAGAfrapportering efter 3 kvartal 2016 - Udvalg for Læring (Skolen)
67. Månedsopsamling september måned budget 2016Klik her for at folde ud og læse mere om Månedsopsamling september måned budget 2016
Beslutningstema
Månedsopsamling september måned budget 2016 - hvordan forventes regnskab 2016 at holde i forhold til budgettet?
Sagsfremstilling
Administrationen indstiller, 7. november 2016, pkt. 105:
Udvalget for Beskæftigelse, 7. november 2016, pkt. 105:
Beslutning
Til efterretning.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
Bilag
68. Til orientering: Uldum - alle børn er lige forskelligeKlik her for at folde ud og læse mere om Til orientering: Uldum - alle børn er lige forskellige
Beslutningstema
Der orienteres om "Uldum - alle børn er lige forskellige".
Historik
Udvalget for Læring godkendte på sit møde den 7. april 2014, at Projekt "Uldum - alle børn er lige forskellige" igangsættes.
Samtidig besluttedes, at Kasper Glyngø indtrådte i styregruppen.
Sagsfremstilling
Formålet med ”Alle børn er lige forskellige” er at skabe bæredygtig velfærd ved at fokusere på de styrker og ressourcer alle børn og unge har i sig. Ønsket er at gøre alle børn klar til job og uddannelse.
Grundstenen i ”Alle børn er lige forskellige” er fællesskab og et stærkt nærmiljø. For at kunne hjælpe de sårbare børn og unge i det såkaldte ”normalområde” er tanken, at personerne tæt på barnet og familien har ansvaret for alle børn og unge.
Baggrunden for at Uldum blev valgt som prototype var, at Uldum i forvejen er et stærkt lokalsamfund med tradition for fælleskab og fælles ansvarlighed. I forhold til afgrænsning af området Uldum blev der taget udgangspunkt i skoledistriktet, herunder alle børn som er tilknyttet skolen.
Arbejdet med ”Uldum – alle børn er lige forskellige” består af ”to ben”. Det ene ”ben” har fokus på, hvordan lokalsamfundet og fællesskabet i Uldum kan understøtte, at alle børn og unge oplever at være en del af et fællesskab, og oplever at de har ressourcer at byde ind med. Dette har bl.a. medført, at en forældregruppe har etableret en klub for børn og unge på Uldum skole, hvor de hver anden tirsdag kan mødes og hygge sig. Ønsket er at få nogle af de børn med i et fællesskab, som ikke i forvejen eksempelvis går til sport. Klubben er drevet af forældrene i Uldum, og der er en flot tilslutning. Ca. 40 børn er tilmeldt klubben, herunder en del børn, som ikke i forvejen er tilknyttet foreningsliv i Uldum.
Det andet ben er ”Uldum gruppen”. Gruppen består af fagprofessionelle og ledere, som alle arbejder med børn og familier i skole, dagpleje, børnehave og i andre funktioner, hvor de kommer helt tæt på familiers daglige liv. De er optaget af, hvordan de kan hjælpe alle børn og unge i Uldum, så de bliver klar til uddannelse eller job. De tror på, at hvis de bare selv kan lave en tidlig indsats med familierne/børnene, så kan små problemer løses inden de bliver store.
På mødet orienteres udvalget om arbejdet i Uldum.
Konsulent Line Holmgaard, skoleleder Troels Brogaard Andersen og psykolog Anja Rasser, PPR deltager i behandlingen af dette punkt.
Administrationen indstiller,
at | orienteringen tages til efterretning |
Beslutning
Til efterretning.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
Bilag
69. Anlægsbevilling til Uldum Skole grundet pladsmangelKlik her for at folde ud og læse mere om Anlægsbevilling til Uldum Skole grundet pladsmangel
Beslutningstema
Der skal tages stilling til en anlægsbevilling på 1.989.928 kr. til Uldum Skole.
Økonomi
Der søges om en anlægsbevilling på 1.989.928 kr. til Uldum Skole.
Der er på investeringsoversigten i årene 2015-17 afsat 98,85 mio. kr. til skolerenoveringer på primært Hedensted, Lindved og Rask Mølle skoler.
Der er tidligere i 2016 afgivet anlægsbevillinger til disse 3 projekter, hvorefter der henstår et ikke-disponeret beløb på 1.993.530 kr.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Sagsfremstilling
Uldum Skole har gennem de seneste år haft en pæn stigning i elevtallet, og skolen har p.t. 148 elever.
Fremgangen i elevtallet fortsætter det kommende skoleår, hvor der forventes 28-30 elever i kommende 0-årgang.
Uagtet om der bliver én eller 2 børnehaveklasser pr. 01.08.2017 mangler skolen plads.
I et samarbejde mellem skolens ledelse, Kommunale Bygninger og Læring i Skolen er forskellige muligheder undersøgt for at afhjælpe pladsmanglen og dermed give elever og ansatte bedre muligheder for udfoldelse.
På den baggrund foreslås følgende løsning:
Der laves en mindre tilbygning til Håndværk og Designlokalet på 56 kvadratmeter. Hermed kan sløjd flyttes til dette lokale.
Musik flyttes til det "gamle" sløjdlokale, hvorved også et støjproblem løses.
Lærer- og pædagogforberedelse flytter ind i det gamle musiklokale.
Ved denne rokade frigives 2 lokaler, der kan anvendes til undervisning og møder.
SFO inddrager i det daglige indgangsområdet til ophold og leg. Dette udfordres dog af træk fra indgangsdøren, hvorfor der foreslås etableret et vindfang her.
For yderligere at afhjælpe SFOens pladsproblemer foreslås, at et ældre lokale i kælderen indrettes, således det kan bruges af SFOen.
Lokalet vil også kunne bruges til møder, samt til den klub, der drives af frivillige i Uldum og som er en udløber af "Alle børn er lige forskellige".
Kommunikation
Uldum Skoles bestyrelse og ledelse skal orienteres om Byrådets beslutning.
Administrationen indstiller,
at | der meddeles en anlægsbevilling på 1.989.928 kr., som finansieres af det i investeringsoversigten afsatte rådighedsbeløb. |
Beslutning
Anbefales godkendt.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
Bilag
70. Fripladsordning i MusikskolenKlik her for at folde ud og læse mere om Fripladsordning i Musikskolen
Beslutningstema
Musikskolens bestyrelse ønsker tilladelse til at fortsætte fremover med en fripladsordning i Musikskolen.
Økonomi
Hjemmeboende elever i alderen 0-18 år kan få delvis friplads på 50% og 75% af prisen afhængig af den samlede husstandsindkomst. De økonomiske grænser følger statens fripladsskala for dagtilbud.
Husstandsindkomst - Fripladsskala for 2016 (statens fripladsskala):
under 336.048 kr. – 50% friplads
under 243.848 kr. – 75% friplads
Der gives kun friplads til 1 hold/fag pr. elev og fripladserne tildeles efter "først til mølle"-princippet. Man søger for en sæson ad gangen og kan ikke søge med tilbagevirkende kraft.
Der er afsat en samlet sum til fripladsordningen på i alt kr. 30.000 pr. år. Musikskolen financierer ordningen indenfor sit eget budget. 30.000 kr. svarer til udgiften til ca. 7,5 normale elever pr. år.
Til sammenligning har Horsens Musikskole en samlet sum til deres fripladsordning på 75.000 kr. pr. år.
Sagsfremstilling
Musikskolens bestyrelse fik i august 2015 tilladelse til at etablere en fripladsordning i Musikskolen som forsøg i skoleåret 15-16. Tilladelsen blev i januar 2016 forlænget til at omfatte sæson 16-17 også.
Baggrunden var, at Musikskolen gennem det øgede samarbejde med folkeskolerne efter folkeskolereformen får kontakt med et bredere udsnit af kommunens børn og unge.
Musikskolen har oplevet, at flere interesserede familier har måttet vælge Musikskolens tilbud fra til deres børn pga. prisen for undervisningen.
Bestyrelsen ønsker nu tilladelse til at fortsætte ordningen fremover.
Der har vist sig at være et behov for en sådan ordning. Musikskolen modtog i sæson 15-16 i alt 21 ansøgninger, hvoraf 11 har fået 75% friplads, 7 har fået 50% friplads og 3 har fået afslag, da deres indkomst var over fripladsgrænsen. I alt blev tildelt fripladser for ca. 30.000 kr.
I sæson 16-17 er der indtil nu kommet 18 ansøgninger. 13 har fået 75 % friplads, 1 har fået 50 % friplads og 1 har fået afslag pga. for høj indkomst. 2 har fået afslag pga. opbrugt beløb, men ville have haft ret til 75% friplads. De sidste 2 ansøgninger er modtaget i september måned. Musikskolens undervisning startede op d. 22. august. Det har således været muligt at imødekomme alle ansøgninger sendt til Musikskolen inden undervisningens opstart. Der er 10 nye elever og 8 ”gamle” elever, der har fået glæde af muligheden. Det har således vist sig, at også nye elever får del i fripladsordningen, selv om den tildeles efter ”først-til-mølle”-princippet.
Flere ansøgere har givet udtryk for, at deres børn ikke havde kunnet fortsætte / starte i musikskolen uden denne ordning.
Kommunikation
Musikskolens bestyrelse skal informeres om Udvalgets beslutning.
Administrationen indstiller,
Til drøftelse.
Beslutning
Godkendt.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
71. Musikskolens sæsonlængdeKlik her for at folde ud og læse mere om Musikskolens sæsonlængde
Beslutningstema
Musikskolens bestyrelse ønsker at forlænge undervisningssæsonen i Musikskolen fra 34 til 36 uger.
Økonomi
Musikskolen financierer ordningen indenfor sit nuværende budget.
Betydning for elevbetalingen:
Hvis sæsonen forlænges med 2 uger, vil den samlede årsbetaling pr. elev stige tilsvarende, da priserne for at gå i Musikskole er fastlagt pr. måned af byrådet.
Nu betales for 9 måneder for en sæson. Fremover vil det i stedet være ca. 9,5 måneder (eller 36/34 af den hidtidige pris).
Prisen for et års musikskoleundervisning i sæson 16-17-priser:
| Ved 34 uger: | Ved 36 uger: |
20 min. solo: | 2.826 kr. | 2.992 kr. |
25 min. solo: | 3.528 kr. | 3.736 kr. |
30 min. solo: | 4.230 kr. | 4.479 kr. |
Hold: | 2.205 kr. | 2.335 kr. |
Nabomusikskoler til sammenligning p.t.:
| Horsens | Ikast-Brande | Vejle |
Sæsonlængde: | 37 uger | 34 uger | 39 uger |
20 min. solo: | 4.000 kr. | 4.000 kr. | 4.174 kr. |
25 min. solo: | 5.000 kr. | 4.800 kr. | 5.218 kr. |
Hold: | 2.800 kr. | 3.000 kr. |
|
Det er bestyrelsens holdning, at prisstigningen i forbindelse med en sæsonforlængelse er rimelig og acceptabel.
Sagsfremstilling
Musikskolen i Hedensted Kommune har indtil videre haft en sæsonlængde på 34 uger, hvilket er en af de korteste i landet.
Anbefalingen i Statens Musikråds Rammeplan for musikskoler fra 1995 er en sæsonlængde på minimum 36 uger.
Musikskolens bestyrelse ønsker fremover at have en sæsonlængde på 36 uger i Musikskolen.
Begrundelser for ønsket:
Først og fremmest af hensyn til elevernes læring. En sæsonlængde på 34 uger giver en meget stor undervisningspause hen over sommeren, og det er ikke hensigtsmæssigt med en så lang pause, når man er i gang med at lære at spille et instrument.
En anden årsag er musikskolelærernes arbejdstid. De lærere, der er ansat på fuld tid, får nogle meget lange arbejdsuger i de uger, sæsonen varer, da kun en lille del af musikskolelærernes arbejdstid foregår udenfor undervisningsugerne. En fuldtidsansat vil således have en arbejdsuge på næsten 50 timer pr. uge i de uger, hvor undervisningen er i gang. Det giver ikke en hensigtsmæssig og god udnyttelse af lærernes arbejdskraft.
Endelig er der en økonomisk begrundelse. Med den nye arbejdstidsaftale på musikskoleområdet som trådte i kraft 1. august 2016, er den ulempegodtgørelse, som lærerne får udbetalt for arbejdstimer efter klokken 17, steget meget.
Jo færre uger, lærernes arbejdstid er samlet på, jo mere arbejdstid er placeret efter kl. 17, da de fleste lærere først kan starte deres undervisning omkring kl. 14 eller 15, hvor eleverne får fri fra skole. Lærerne får nogle sene undervisningsdage, som ydermere gør det svært at få skemaerne til at gå op, da mange elever takker nej til de sene tider.
Ved en omlæggelse til 36 uger vil Musikskolen undgå en merudgift på 20.000 kr. pr. sæson på ulempegodtgørelsen. Til gengæld vil der være en øget udgift til kørsel mellem undervisningssteder, da kørselsgodtgørelsen skal udbetales for 36 uger i stedet for 34. Forventet ekstra udgift til kørsel ca. 2.700 kr.
Konsekvenser for elevtallet:
En fordeling af lærernes undervisningstid på 36 uger i stedet for 34 uger vil betyde plads til lidt færre elever pr. uge – anslået maksimalt ca. 15 elever færre pr. sæson. Musikskolen har for første gang i den nuværende sæson næsten ingen elever på venteliste. Det vil derfor ikke umiddelbart være et problem for Musikskolen at der blev plads til lidt færre elever. Lige nu er der 13 på venteliste. En stor del af dem er tilbudt tider, som de har takket nej til.
Musikskolen har i alt ca. 540 elever (på solo, sammenspil og børnehold).
Kommunikation
Musikskolens bestyrelse skal informeres om Udvalgets beslutning.
Administrationen indstiller,
sagen til politisk drøftelse.
Beslutning
Godkendt.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
72. Ændring af Musikskolens reglerKlik her for at folde ud og læse mere om Ændring af Musikskolens regler
Beslutningstema
Musikskolens bestyrelse ønsker at indføre en bestemmelse i Musikskolens regler om, at "Restance kan medføre, at eleven udelukkes fra undervisningen og fra at blive optaget i ny sæson".
Økonomi
Ændringen vil give mulighed for at inddrive antallet af restancer.
Sagsfremstilling
På baggrund af henvendelse fra kommunens betalingskontor er Musikskolens bestyrelse blevet opmærksom på, at der er et problem med manglende betalinger for Musikskolens undervisning.
D. 23. september er der fortsat restancer for undervisningsåret 15-16 på i alt 45.335 kr.
Beløbet skal ses i lyset af, at den samlede opkrævning til Musikskolen for sæson 15-16 udgør i alt 1.254.091 kr.
Betalingskontoret foreslår Musikskolen at tilføje en bestemmelse til Musikskolens regler om, at en elev kan udelukkes fra undervisningen ved manglende betaling.
Bestyrelsen foreslår at indføre følgende bestemmelse i Musikskolens regler: ”Restance kan medføre, at eleven udelukkes fra undervisningen og fra at blive optaget i ny sæson.”
Kommunikation
Musikskolens bestyrelse skal informeres om Udvalgets beslutning.
Administrationen indstiller,
Anbefales godkendt.
Beslutning
Godkendt.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
73. Fra specialklasser til uddannelse og jobKlik her for at folde ud og læse mere om Fra specialklasser til uddannelse og job
Beslutningstema
Der skal tages stilling til et forslag for elever i specialklasser med henblik på at styrke indsatsen 'for de unge i udskolingen'.
Økonomi
Ingen bemærkninger.
Historik
Udvalget for Læring godkendte på møde d. 30. november 2015 plan for 'Udvikling af de Fælleskommunale Specialafdelinger i Hedensted Kommune', herunder at der skulle arbejdes videre med at styrke indsatsen 'for de unge i udskolingen'.
Sagsfremstilling
Styregruppen for Ungeindsatsen har på møder i april og september behandlet temaet 'Fra specialklasse til Uddannelse og job' med enighed om, at en tidligere drøftelse af uddannelsesperspektiv og forventningsafklaring med elev og forældrene til specialklasseelever er hensigtsmæssig og kan bidrage til en mere målrettet udskolingsindsats. En række medarbejdere fra specialafdelinger, PPR og UU har undervejs været involveret i beskrivelsen af, hvordan den konkrete proces fra 7. klasse til uddannelse og/eller job kan koordineres og struktureres.
Styregruppen for Ungeindsatsen oversender hermed 'Fra specialklasse til uddannelse og job' til behandling i Udvalget for Læring.
Som beskrevet i bilag lægges er op til tre tiltag:
Tiltag 1: Fokus på forudsætninger for at blive uddannelsesparat
Med henblik på at tilvejebringe et aktuelt grundlag for en individuelt målrettet udskoling, besluttes det, at der fremover i 7. klasse skal foretages en grundig beskrivelse og vurdering af den enkelte elev.
Tiltag 2: Personlig handle-, vejlednings- og uddannelsesplan
Med henblik på at sikre passende udfordringer og optimalt læringsudbytte for hver enkelt elev besluttes det, at der fremover i 7. klasse skal udarbejdes en personlig handle-, vejlednings- og udviklingsplan. Skole, PPR, UU-vejleder samt elev og forældre samarbejder herom.
Tiltag 3: Individuelt målrettede udskolingsforløb
Inden for de nuværende specialklasserækker er der gode muligheder for individuelle hensyn og forløb. Som yderpunkter kan de målrettede udskolings- og uddannelsesforberedende forløb betragtes som erhvervskompetencegivende udviklingstilbud og samværs- og selvstændighedsudviklende tilbud.
Kommunikation
'Fra specialklasse til uddannelse og job' sendes til høring i berørte skolebestyrelser.
Administrationen indstiller,
at | 'Fra specialklasse til uddannelse og job' drøftes politisk og sendes i høring med en høringsfrist den 20. december 2016. |
Beslutning
Godkendt - sendes til høring i de berørte skolebestyrelser.
Peter Sebastian Petersen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
Bilag
74. KLAR til Læring - ansøgning til A. P. Møller Fonden om støtte til gennemførelse af forældrekurserKlik her for at folde ud og læse mere om KLAR til Læring - ansøgning til A. P. Møller Fonden om støtte til gennemførelse af forældrekurser
Beslutningstema
Der skal tages stilling til en ansøgning til A. P. Møller Fonden om støtte til gennemførelse af forældrekurser.
Økonomi
A. P. Møller Fonden søges om et beløb på 2.010.000 kr. til udvikling, afprøvning og dokumentation af effekten af forældrekurser.
Sagsfremstilling
Forældrene har en afgørende rolle i deres børns læring og i udviklingen af de kompetencer, der ligger til grund for, at barnet bliver en livsduelig voksen.
Men mange forældre er usikre og opsøger derfor de professionelle, der er sammen med deres børn, for at få vejleding og rådgivning.
Hvis forældre bliver klædt bedre på til at udfylde deres rolle over for barnet, kan det være en del af løsningen på et alvorligt samfundsproblem.
Navnlig den store motivationskrise i uddannelsessystemet, hvor flere børn og unge får diagnoser, mistrives og klarer sig relativt dårligere eller måske helt opgiver deres uddannelse.
A. P. Møller Fonden søges derfor om støtte til et projekt, der udvikler, afprøver og dokumenterer effekten af forældrekurser.
Kurserne vil indholdsmæssigt blive tilpasset de forskellige aldersgrupper af børn: 0-2 år, 3-5 år, indskoling, mellemtrin og udskoling.
Der vil være fokus på syv vigtige læringskompetencer: robusthed, behovsudsættelse, nysgerrighed, vedholdenhed, automatisering, selvregulering/selvdisciplin og gode omgangsformer.
Kommunikation
Ingen bemærkninger.
Administrationen indstiller,
at | der sendes en ansøgning til A. P. Møller Fonden som beskrevet. |
Beslutning
Godkendt.
Peter Sebastian Petersen og Lars Poulsen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
Bilag
75. Skoleprognose 2017 - 2025Klik her for at folde ud og læse mere om Skoleprognose 2017 - 2025
Beslutningstema
Der orienteres om den netop udarbejdede skoleprognose for perioden 2017 - 2025.
Økonomi
Ingen bemærkninger.
Sagsfremstilling
På baggrund af de aktuelle elevtal pr. 5. sept. 2016 og den seneste befolkningsprognose for Hedensted Kommune har 'Læring Skoler' udarbejdet en prognose for kommunens 21 skoler for perioden 2017 - 2025.
I prognosen er der taget højde for afgang til fri- og efterskoler, skolevalg på tværs af distriktsgrænser, afgang til specialskoler m.m.
Kommunikation
Skoleprognosen udsendes til skolebestyrelserne til orientering.
Administrationen indstiller,
at | orienteringen om skoleprognosen tages til efterretning. |
Beslutning
Til efterretning.
Peter Sebastian Petersen og Lars Poulsen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
Bilag
76. Til orientering: Forebyggende tiltag indenfor BørnehandicapKlik her for at folde ud og læse mere om Til orientering: Forebyggende tiltag indenfor Børnehandicap
Beslutningstema
Der gives en orientering om projektet: Afprøvningen af udviklingen og afprøvningen af modeller for forældrekurser og netværk med interesseorganisationer.
Sagsfremstilling
Som led i Børn & Familiers 16 punktsplan indgik udvikling af forebyggende tiltag indenfor Børnehandicap herunder med bl.a. 2 ansøgninger om deltagelse i puljestøttede projekter ved Socialstyrelsen.
Søndergården har nu fået tilsagn om, at vi får bevilget 290.000 kr. fra satspuljen til at deltage i projektet: Afprøvningen af udviklingen og afprøvningen af modeller for forældrekurser og netværk med interesseorganisationer.
Projektets formål er på længere sigt at styrke ressourcer og muligheder i familier med børn med handicap. Dette skal opnås gennem familiernes deltagelse i velafprøvede forældrekurser og –netværk, der afholdes af kommune og civilsamfundsorganisation i fællesskab. På kort sigt skal projektet udvikle og afprøve disse forældrekurser og –netværk. Det er denne udvikling af projektet, som vi deltager i.
Projektet har været i gang siden 2015 og indtil nu har to partnerskaber mellem kommuner og civilsamfund deltaget i første pilotafprøvning. Det er foreningen Ligeværd, der har indgået partnerskab med hhv. Aarhus og Randers Kommune om at afprøve:
· En samarbejdsmodel for samarbejder vedrørende forældrekurser for kommuner og interesseorganisationer
· En kursusmodel og –manual for forældrekurser til forældre med et handicappet barn
Anden afprøvning, som er den del vi deltager i, forløber i perioden oktober 2016 - marts 2017. Også de to tidligere partnerskaber deltager i anden afprøvningsrunde.
I forbindelse med projektet vil Socialstyrelsen følge og støtte op omkring vores afprøvning. I Socialstyrelsen er der en projektgruppe som tager sig af de spørgsmål, der har at gøre med den praktiske afprøvning. Derudover er der Tilskudsforvaltningen som har at gøre med budgettet, udbetalinger og de statusrapporter vi skal udarbejde. Udviklingen af samarbejdsmodellen og kursusmanualen varetages af Implement Consulting Group (ICG) og Socialt Udviklingscenter (SUS). I samarbejdet står de for at samle op på de erfaringer, vi vil få under afprøvningen af den nuværende samarbejdsmodel og kursusmanual. Det nationale forskningscenter for velfærd (SFI) står for effektevalueringen.
Administrationen indstiller,
sagen til orientering.
Beslutning
Til efterretning.
Peter Sebastian Petersen og Lars Poulsen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.
77. Til orientering - åbent mødeKlik her for at folde ud og læse mere om Til orientering - åbent møde
Beslutningstema
- Forslag til dato for dialogmøde med skolebestyrelsesformænd: Mandag den 6. marts 2017 kl. 19.00 - 21.30.
- Dialogmøde med skolelederne.
- Dialogmøde med dagtilbudsledere mandag den 7. november 2016 kl. 18.30 - 20.30 i kantinen på Hedensted Rådhus.
- Ansættelse af skoleleder på Skolen i Midten.
- Invitation til KL's Børn og Unge Topmøde den 2.-3. februar 2017 i Aalborg. Bilag vedhæftet.
Beslutning
Ad 2: Afholdes den 22.02.2017 kl. 13.00 - 14.45 på Juelsminde Rådhus.
Ad 5: Hele udvalget deltager i Børn og Unge Topmødet.
Peter Sebastian Petersen og Lars Poulsen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.