Udvalget for Læring - Dagsordener og referater
Mødedato: 7. november 2022
Mødested: Hedensted Rådhus mødelokale
Dagsordenpunkter
83. Opfølgning på udvikling af handicapområdetKlik her for at folde ud og læse mere om Opfølgning på udvikling af handicapområdet
Beslutningstema
Orientering om fremdrift i projekt Udvikling af Handicapområdet (myndighed) 2022 og 2023.
Sagsfremstilling
Byrådet besluttede i august 2020 at lave en ekstern undersøgelse af myndighedsfunktionerne for hele handicapområdet. Marselisborg udførte undersøgelsen, der mundede ud i seks anbefalinger. Der blev nedsat en styregruppe bestående af repræsentanter fra alle partier i Byrådet, repræsentanter fra Handicaprådet og administrative ledere fra Social Omsorg og Læring.
Udvalgene Social Omsorg, Læring og Beskæftigelse godkendte på udvalgsmøder den 7. juni 2021, at der skulle arbejdes videre med en udviklingsplan for udmøntning af handicapundersøgelsens anbefalinger. Handleplanen blev godkendt i august 2021 og implementeringen af handleplanens 17 delprojekter blev igangsat med ansættelse af projektleder 1. marts 2022.
På mødet deltager projektleder Pia Baumgarten, Chef for Velfærdsrådgivningen Jenny Bjerking og Chef for Børn og Familier Charlotte Rottbøll, som vil fortælle om projektet.
Forvaltningen indstiller,
at | orientering om fremdrift i projekt Udvikling af Handicapområdet (myndighed) 2022 og 2023 tages til efterretning. |
Beslutning
Orientering taget til efterretning.
Bilag
84. Omgørelsesprocenter 2021 på det sociale område samt vurdering af behov for handleplanKlik her for at folde ud og læse mere om Omgørelsesprocenter 2021 på det sociale område samt vurdering af behov for handleplan
Beslutningstema
Kommunalbestyrelsen skal drøfte omgørelsesprocenterne for 2021 for det Sociale område, Voksenhandicap og Børnehandicap samt tage stilling til eventuel behov for udarbejdelse af handleplan.
Historik
Hvert år offentliggøres der et kommuneopdelt danmarkskort med omgørelsesprocenten i Ankestyrelsens afgørelser i klagesager efter serviceloven.
Danmarkskortet viser de sager, som bliver påklaget til Ankestyrelsen og enten stadfæstes, ændres, ophæves eller hjemvises. Derimod viser Danmarkskortet ikke de sager som kommunen behandler, men som ikke påklages til Ankestyrelsen. Omgørelsesprocenten kan derfor ikke bruges til at udtale sig om den generelle kvalitet af kommunernes sagsbehandling, da omgørelsesprocenten ikke viser, hvor stor en del af det samlede antal sager kommunen behandler.
Der anvendes tre begreber i Danmarkskortet:
1. Stadfæstelse: Dette begreb anvendes, når Ankestyrelsen er enig i kommunens afgørelse og derved sker der ingen ændringer i afgørelsen.
2. Hjemvisning: Dette begreb anvendes, når Ankestyrelsen sender sagen tilbage til kommunen, hvis der f.eks. mangler væsentlige oplysninger i en sag, og styrelsen ikke selv kan indhente dem. Kommunen skal ved en hjemvisning genoptage sagen og afgøre den på ny.
3. Ændring/Ophævelse: Dette begreb anvendes, hvis Ankestyrelsen er helt eller delvist uenig i afgørelsen og ændrer/ophæver den.
Sagsfremstilling
Kommunalbestyrelsens opgave:
Danmarkskortet skal behandles af kommunalbestyrelsen på et møde inden udgangen af det år, hvor danmarkskortet offentliggøres.
Den 2. juni 2022 vedtog Folketinget en lovændring, som medførte skærpede krav til kommunalbestyrelsens opfølgning på Danmarkskortet med henblik på at styrke retssikkerheden og kvaliteten i kommunernes sagsbehandling på socialområdet.
Konkret medfører lovændringen, at kommunalbestyrelsen i forbindelse med behandlingen af Danmarkskortet, skal tage stilling til, hvorvidt der er behov for at udarbejde en handlingsplan til styrkelse af den juridiske kvalitet i kommunens sagsbehandling. Beslutter kommunalbestyrelsen, at der ikke skal udarbejdes en handlingsplan, skal Ankestyrelsen orienteres om beslutningen.
Hvis handlingsplan ikke er iværksat
Såfremt kommunalbestyrelsen vælger ikke at iværksætte en handlingsplan, skal Ankestyrelsen have en skrivelse med baggrunden for, at der er valgt ikke at iværksætte en handlingsplan.
Hvis handlingsplan er iværksat
Såfremt kommunalbestyrelsen udarbejder en handleplan, skal denne ikke sendes til Ankestyrelsen.
Omgørelsesprocenterne
I det vedhæftede bilag er der tre diagrammer over, hvordan omgørelsesprocenterne har udviklet sig igennem de seneste år.
Det sociale område:
Kortet viser følgende:
- I 39 af klagesagerne har Ankestyrelsen omgjort kommunens afgørelse. Det giver en omgørelsesprocent på 42 %, som er 10,2 % højere end landsgennemsnittet.
- I 16 af klagesagerne har Ankestyrelsen ændret/ophævet kommunens afgørelse. Det giver en procentsats på 17 %, som er 9,3 % højere end landsgennemsnittet.
- I 23 af klagesagerne har Ankestyrelsen hjemvist sagen. Det giver en procentsats på 25%, som stort set svarer til landsgennemsnittet.
Kommentar til omgørelsesprocenterne: Det bemærkes, at kortet omfatter alle bestemmelser i serviceloven, hvor der er kommunal klageadgang, dvs. både børne- og voksenområdet, herunder ældre samt rusmiddel og socialpsykiatrien – og at der af disse forvaltninger alene har været 92 sager påklaget til Ankestyrelsen i 2021.
Hedensted Kommunes voksenområde har haft 5768 afgjorte sager i 2021, som dækker over seniorvisitationen, hjælpemidler og voksenhandicapområdet.
Kommunalbestyrelsen besluttede den 24. juni 2020 at gennemføre en ekstern undersøgelse af sagsbehandlingen på handicapområdet som medførte, at der blev udarbejdet en Udviklingsplan, som trådte i kraft i 2021. Derudover vedtog og godkendte kommunalbestyrelsen i 2022, en handleplan for gentænkning af hele voksenhandicapområdet 2022-2026.
Disse to handleplaner indeholder gennemgang af og forbedringer af kommunens sagsbehandling på området og er således i gang.
Hedensted Kommune har på området for udsatte børn og unge, 0-23 år, truffet 804 afgørelser i 2021. Det fremgår ikke af Danmarkskortet, hvor mange af disse sager, der er indeholdt i de 92 afgørelser. Sagerne som påklages til Ankestyrelsen er fortrinsvis klager over afgørelser truffet i Børn og Unge Udvalget, samt afgørelser om samvær og kontakt i anbringelsessager.
Rusmiddelcentret og Socialpsykiatrien har haft én klage i Ankestyrelsen i 2021.
Det er forvaltningens vurdering, at der ikke er behov for en handleplan for det sociale område.
Børnehandicap:
Kortet viser følgende:
- I 19 af klagesagerne har Ankestyrelsen omgjort kommunens afgørelse. Det giver en omgørelsesprocent på 56 %, som er 20,1 % højere end landsgennemsnittet
- I 9 af klagesagerne har Ankestyrelsen ændret/ophævet kommunens afgørelse. Det giver en procentsats på 26 %, som er 14,8 % højere end landsgennemsnittet.
- I 10 af klagesagerne har Ankestyrelsen hjemvist sagen. Det giver en procentsats på 29 %, som er 4,3 % højere end landsgennemsnittet.
Kommentar fra forvaltningen Børnehandicap: Der er i 2021 truffet 445 afgørelser på børnehandicapområdet, hvor 38 er behandlet i Ankestyrelsen. Dette svarer til at 8,5 % af det samlede antal afgørelser i 2021 bliver påklaget videre behandling i Ankestyrelsen. Afgørelser som påklages omhandler oftest afslag på dækning af tabt arbejdsfortjeneste.
I de sager, der registreres som omgjorte, er der et relativt stort antal, hvori der er flere afgørelser i, og kommunen har fået medhold i dele af afgørelserne og andre dele er blevet hjemvist til genbehandling. Der findes tilfælde hvor f.eks. to afgørelser er stadfæstet og én afgørelse hjemvises til fornyet behandling i samme sag. I disse tilfælde registreres hele sagen som hjemvist og omgørelsesprocenten bliver dermed forhøjet.
I de sager, som hjemvises til fornyet behandling i kommunen, gør Ankestyrelsen borgeren opmærksom på, at kommunen kan komme frem til samme afgørelse igen.
Der findes eksempler som omfatter sager hvor Ankestyrelsen efter genbehandling har omgjort sin egen afgørelse, da den er vurderet på forkert grundlag, og hvor sagen først blev hjemvist. Sagen vil fortsat fremstå som omgjort.
Isoleret set er der enkeltsager, som repræsenterer en væsentlig andel af afgørelserne. Ses der bort fra disse sager, er omgørelsesprocenten samlet set væsentligt lavere.
Det er forvaltningens vurdering, at der ikke er behov for en handleplan for børnehandicap.
Voksenhandicap:
Kortet viser, at Hedensted Kommune ligger under landsgennemsnittet på voksenhandicapområdet. Ankestyrelsen har behandlet 5 sager i 2021 på voksenhandicapområdet.
- I 1 af klagesagerne har Ankestyrelsen omgjort kommunens afgørelse. Det giver en omgørelsesprocent på 20 %, som er 14,3 % under landsgennemsnittet
- Der er 0 sager, der er ændret/omgjort. Procentsatsen for ændringer er 4,9 % under landsgennemsnittet.
- I 1 af klagesagerne har Ankestyrelsen hjemvist sagen. Det giver en procentsats på 20 %, som er 28,4 % under landsgennemsnittet.
Kommentar fra voksenhandicap: Ovenstående omfatter kun særlige bestemmelser på voksenhandicapområdet (§§ 95-96, 97 og § 100). De pågældende klager omhandler merudgifter efter servicelovens § 100, hvor alle (ca. 80 sager) revurderes årligt.
Det er forvaltningens vurdering, at der ikke er behov for en handleplan for voksenhandicap.
Lovgrundlag
Jf. retssikkerhedslovens § 84a opgøres der hvert år et kommuneopdelt danmarkskort med omgørelsesprocenten i Ankestyrelsens afgørelser i klagesager efter serviceloven. Danmarkskortet skal behandles af kommunalbestyrelsen på et møde inden udgangen af det år, hvor danmarkskortet offentliggøres, jf. retssikkerhedslovens § 79b, stk. 1.Danmarkskortet omfatter alle bestemmelser i serviceloven, hvor der er kommunal klageadgang, dvs. både børne- og voksenområdet, herunder ældre samt rusmiddel og socialpsykiatrien.
Særlige bestemmelser på børnehandicapområdet
- Pasningstilbud, hjemmetræning m.m. §§ 32, 32a, 36, 39-401
- Merudgiftsydelse § 41
- Tabt arbejdsfortjeneste §§ 42- 43
- Personlig hjælp og ledsagelse §§ 44 - 45
Særlige bestemmelser på voksenhandicapområdet
- Voksne - kontant tilskud § 95
- Voksne - borgerstyret personlig assistance § 96
- Voksne - ledsagerordning § 97
- Voksne - merudgifter § 100
Forvaltningen indstiller,
at | der sker en drøftelse af omgørelsesprocenterne på det Sociale område for Hedensted Kommune. |
at | udvalget indstiller til kommunalbestyrelsen at beslutte, at der ikke er behov for at udarbejde handleplaner på baggrund af omgørelsesprocenterne for Hedensted Kommune, og dette meddeles til Ankestyrelsen. |
Beslutning
Sagen drøftet. Udvalget instiller, at kommunalbestyrelsen godkender, at der ikke er behov for at udarbejde handleplan på baggrund af omgørelsesprocenterne. Udvalget ønsker fremadrettet årligt at få en udybende drøftelse om tematikker, der ligger til baggrund for årets omgørelsesprocent.
Bilag
- BILAGBILAG til Sagsfremstilling vedr. Danmarkskortet 2021
- BILAGBILAG offentliggjorte kommentarer til danmarkskortet
85. Målgruppeudvidelse i UngdomsskolenKlik her for at folde ud og læse mere om Målgruppeudvidelse i Ungdomsskolen
Beslutningstema
Kommunalbestyrelsen skal træffe beslutning om udvidelse af Ungdomsskolens målgruppe.
Økonomi
Intet.
Historik
Ifølge Ungdomsskolelovgivningen § 2 stk. 1, skal kommunalbestyrelsen sikre kommunens unge et alsidigt tilbud om ungdomsskolevirksomhed. Tilbuddet skal stå åbent for unge mellem 14 og 18 år, der er tilmeldt kommunens folkeregister. Endvidere fastslår Ungdomsskolelovens § 2 Stk. 2, at kommunalbestyrelsen kan beslutte, at unge under 14 år og over 18 år kan optages i ungdomsskolen.
Ungdomsskolen Hedensted favner over en bred palet af tilbud, aktiviteter og indsatser. Alt fra fritids- og klubtilbud til mere specialiserede indsatser i regi af SSP-samarbejdet såvel som skoletilbud under rammen for både specialundervisning og heltidsundervisning (i daglig tale dagundervisningen). Derudover er ungdomsskolen en central aktør i KUI-samarbejdet (Den Kommunale Ungeindsats) i tæt samarbejde med Ungeenheden og UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning).
De seneste års udvikling på ungeområdet i Hedensted kommune – og særligt på Ungdomsskolens indsatsområder - kalder derfor på en tilpasning og udvidelse af ungdomsskolens målgruppe, for at denne i højere grad matcher de samarbejdsflader og organisationsformer, der er på tværs af ungeområdet.
Forslaget om udvidelse af ungdomsskolens målgruppe har været drøftet og kvalificeret i ungdomsskolens bestyrelse, som bakker fuldt op om forslaget.
Sagsfremstilling
Forslaget om udvidelse af ungdomsskolens målgruppe opdeles i en primær og sekundær målgruppeudvidelse.
Der stilles forslag om, at den primære målgruppe udvides til at vedrøre alle unge fra og med 7. kl til 18 år, og dække alle ungdomsskolens primære aktiviteter og tilbud. Det vil sige fritidstilbud, ungdomsklubber såvel som visitation til ungdomsskolens skoletilbud i regi af dagundervisningen. Ved at udvide rammen for den primære målgruppe til at gælde fra og med 7. kl., matcher det i højere grad grundskolernes organisering med årgange frem for alder. Dermed vil ungdomsskolens primære tilbud og aktiviteter gælde for alle unge så snart de træder ind på det 7.klassetrin. Ligeledes vil en præcisering af den primære målgruppeudvidelse også styrke rammen for ungdomsskolens dagundervisningsskoletilbud.
Den sekundære målgruppe tager afsæt i de gældende anbefalinger omkring målgrupper for kommunernes SSP-samarbejdet. Den sekundære målgruppe vil således udvides til at gælde fra og med 4. kl. til 18 år. Dette vil styrke muligheden for især ungdomsskolens SSP-team og deres arbejde med udvikling, koordination og understøttelse af forebyggende indsatser allerede fra og med 4. kl. Fx Dit liv på nettet og Alle de andre gør det, fyrværkeri kampagne mv. Udvidelsen af den sekundære målgruppe vil udelukkende vedrøre indsatser i regi af SSP-samarbejdet, og ikke driftsaktiviteter som fx klub- eller skoletilbud.
Kommunikation
Ungdomsskolens bestyrelse orienteres om kommunalbestyrelsens drøftelse og beslutning.
Forvaltningen indstiller,
at | udvalg for Læring indstiller til kommunalbestyrelsen at godkende forslaget om udvidelse af ungdomsskolens målgruppe. |
Beslutning
Udvalget indstiller til kommunalbestyrelsen, at forslaget om udvidelse af ungdomsskolens målgruppe godkendes.
86. Ny dagsinstitution i Hedensted Øst, anlægsbevilling samt placeringKlik her for at folde ud og læse mere om Ny dagsinstitution i Hedensted Øst, anlægsbevilling samt placering
Beslutningstema
Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til placeringen af en ny institution i Hedensted Øst samt meddeles anlægsbevilling på 2 x 8.500.000 kr. til udbygning af dagtilbudskapaciteten i Hedensted og Tørring.
Økonomi
Der er i investeringsoversigten afsat rådighedsbeløb på:
a) 8,5 mio. kr. i 2023 og 32 mio. kr. i 2025 til en daginstitution i Hedensted
b) 8,5 mio. kr. i 2023 og 32 mio. senere end 2026 til en daginstitution i Tørring.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Historik
Udvalget for Læring besluttede på møde d. 5. september 2022 under pkt. 68 Kapacitetsstyring dagtilbud status: "Orientering taget til efterretning. Udvalget ønsker sagsfremstilling om mulig modulløsning i Hedensted og Tørring på oktober-mødet." På baggrund af prognose, venteliste, den store befolkningstilvækst i Hedensted Øst og deraf følgende stigning i børnetal og ubalance i forhold til kapaciteten i den nuværende institutionsmasse, er der et presserende behov for en ny institution Hedensted Øst.
Udvalget for Læring besluttede på møde den 5. oktober 2022 under pkt. 75 Udvidelse af dagtilbudskapacitet i Hedensted og Tørring: "Udvalget godkender løsning 2 og imødeser sagsfremstilling til november-mødet med henblik på, at kommunalbestyrelsen godkender frigivelse af anlægsmidler". Løsning 2 indebærer en midlertidig løsning i købte moduler, der kan flyttes og indgå i et fremtidigt permanent byggeri.
Sagsfremstilling
Der er i investeringsoversigten afsat 8,5 mio. kr. i 2023 til daginstitution i Hedensted og 8,5 mio. kr. i 2023 til daginstitution i Tørring.
Planlægningsarbejdet er i fuld gang, og der søges nu om frigivelse af midler til modulløsning. Den ekstra kapacitet forventes at stå klar til ibrugtagning juni 2023.
Modulerne opstilles inden for en tidsramme på 8-10 måneder på punktfundament i tilknytning til de eksisterende institutioner. I Tørring vil det være i forbindelse med Myretuen, og i Hedensted vil det være i forbindelse med Børnehuset Lille Dalby.
Modulbyggeriet er kvalitativt at sidestille med konventionelt byggeri, men fordelen er, at det er mobilt, og derfor kan flyttes i forbindelse med bygning af ny permanent daginstitution. Modulet kan med andre ord flyttes og indgå som en del af den fremtidige institution. Modulerne opbygges med tre grupperum a´ 42 m2, der hver kan rumme op til 14 vuggestuebørn eller 21 børnehavebørn.
Med fyldte daginstitutioner i Hedensted og tilstødende distrikter, er der behov for en varig løsning med etablering af en ekstra daginstitution med kapacitet af permanent karakter. Det forventes, at en ny institution i Hedensted kan være klar til ibrugtagning primo 2025.
Aktuelt er der behov for at tage stilling til, hvor en ny daginstitution kan placeres mest hensigtsmæssigt. Vækstområderne Lille Dalby Bakker, Fejring Enge, Remmerslund Skovby tilsiger en placering i Hedensted Øst. I vedlagte notat følger en beskrivelse og vurdering af forskellige placeringer i området. Placeringerne er vurderet ud fra en række parametre, som er af betydning for placeringen af en ny institution.
Sammenfattende er konklusionen, at de forskellige vurderingsparametre tilsiger en placering af en ny daginstitution ved siden af den eksisterende daginstitution ved Lille Dalby Bakker. Det er den bedste og hurtigste løsning med en eksisterende lokalplan samt et velegnet areal, der kan rumme en ny institution. Der vedlægges endvidere bilag med udtalelse fra Børnehuset lille Dalby.
Kommunikation
Bestyrelserne for de berørte institutioner, Læring i Dagtilbud og Team Ejendomme & Service informeres.
Forvaltningen indstiller,
at | kommunalbestyrelsen anbefales at meddele anlægsbevilling på 2 x 8.500.000 kr. til udbygning af dagtilbudskapaciteten i Hedensted og Tørring. |
at | placering af en ny institution på grunden ved Børnehuset Lille Dalby godkendes. |
Beslutning
Udvalget anbefaler kommunalbestyrelsen at meddele anlægsbevilling på 2x8.500.000 kr til udbygning af dagtilbudskapaciteten i Hedensted og Tørring. udvalget anbefaler kommunalbestyrelsen at godkende placering af ny institution på grunden ved Børnehuset Lille Dalby.
Bilag
- BILAGBilag Notat vedr. ny daginstitution i Hedensted Øst
- BILAGBilag udtalelse fra Børnehuset Lille dalby
87. Månedsopfølgning september 2022Klik her for at folde ud og læse mere om Månedsopfølgning september 2022
Beslutningstema
Orientering om, hvordan forbruget forventes at holde i forhold til budgettet.
Økonomi
De økonomiske aspekter fremgår af bilagene.
Sagsfremstilling
September-opfølgningen viser, at der i forhold til de korrigerede budgetter samlet set forventes merudgifter på netto 6 mio. kr. i 2022.
Sammenholdt med seneste opfølgning for august måned er der sket en forbedring af driftsresultatet på 27 mio. kr., som primært skyldes, at den merudgift, der var indregnet i august måned til moms på affaldsområdet på i alt ca. 13 mio. kr., er taget ud igen, da det nu kan konstateres at regnskabet for affaldsområdet ikke er ramt af fejlprogrammeringen i KMD. Der er for Hedensted Kommune alene tale om en likviditetsmæssig forskydning af for meget modtaget moms i 2022.
Samlet for Kommunaldirektøren samt Økonomi, Personale & IT, er der sammenholdt med sidste måned, et forventet mindreforbrug på 7 mio. kr. som hovedsageligt skyldes fald i udgifterne til tjenestemandspension. Derudover har der i år ikke været store udgifter på arbejdsskader.
For øvrige områder er der stort set tale om uændrede forventninger til resultatet for 2022. Samlet set forventes driftsbudgetterne stadig stort set overholdt, med opmærksomhed på merforbruget på voksen handicapområdet.
På anlægsområdet er alle anlægsprojekter endnu en gang gennemgået og der er derfor givet en ny vurdering af, hvad der når at blive afholdt af udgifter og indtægter i 2022-regnskabet, samt hvad der forventes overført til 2023. I forhold til seneste opfølgning forventes afholdt ca. 13 mio. kr. mindre til anlægsudgifter i 2022, mens salgsindtægterne forventes at være på samme niveau som sidste måned. Dette skyldes, at der er givet yderligere bevillinger til projekter, der endnu ikke er igangsat.
Finansiering er på samme niveau som august-opfølgningen.
Likviditeten efter kassekreditreglen udgør ultimo september 2022, ca. 266 mio. kr., hvilket er 3 mio. kr. mindre end august-opgørelsen.
Lovgrundlag
Lov om kommunernes styrelse §40
Forvaltningen indstiller,
at | månedsopfølgningen indenfor eget udvalgsområde drøftes og tages til efterretning. |
Beslutning
Orientering taget til efterretning.
Bilag
- BILAGSeptember 2022 - Forklaringstekst til månedsopfølgning
- BILAGLikviditetsgraf pr. 30.09.2022
- BILAGSeptember 2022 - Trafiklys månedsopfølgning
88. Drøftelse af arbejdskraftudfordringer i Hedensted KommuneKlik her for at folde ud og læse mere om Drøftelse af arbejdskraftudfordringer i Hedensted Kommune
Beslutningstema
Udvalget for Læring skal drøfte rapport om arbejdskraftsudfordringer i Hedensted Kommune.
Historik
Rapporten har været fremlag og drøftet i Økonomiudvalget den 19. september og tidligere i Hovedudvalget den 7. september
Sagsfremstilling
Hedensted Kommune har, i lighed med alle andre kommuner, en central udfordring i at skaffe tilstrækkelig arbejdskraft. Udfordringen er, som det fremgår af bilaget ”Rapport om arbejdskraftsmangel i Hedensted Kommune”, betydelig både hvad angår rekruttering og hvad angår fastholdelse. Rapporten viser, at det især er de store velfærdsområder, der er udfordret og videre, at fastholdelse bør være det primære fokus idet rekrutteringsmulighederne er meget begrænset.
Hovedkonklusionerne i rapporten er følgende:
- Der er en særdeles udfordrende rekrutteringssituation, hvor både offentlige og private virksomheder kæmper om den begrænsede arbejdskraft
- Hedensted Kommune har en forholdsvis høj personaleomsætning, der beskriver vanskeligheder med at fastholde medarbejdere
- Situationen er særligt vanskelig for velfærdsområderne, altså de områder, der dækker en væsentlig del af kommunens aktiviteter
- Rapporten konkluderer at fastholdelse af medarbejdere og ledere bør være den primære indsats, idet rekrutteringsmulighederne i de udfordrede faggrupper er begrænsede
Der lægges op til at Udvalget for Læring på mødet drøfter indholdet af rapporten og kommer med input til det kommende arbejde med rekruttering og fastholdelse. Næste skridt i processen er at der udarbejdes et oplæg til strategi i efteråret 2022. Når oplægget er færdigt vil det blive drøftet i Hovedudvalget og Økonomiudvalget 2022 på møderne i december måned.
Kommunikation
Resultatet af drøftelserne i Økonomiudvalget, fagudvalgene og Hovedudvalget indgår herefter i det videre arbejde med arbejdskraftsudfordringerne
Forvaltningen indstiller,
at | Udvalget for Læring drøfter rapporten om arbejdskraftsudfordringerne i Hedensted Kommune og kommer med input til arbejdet med den kommende strategi. |
Beslutning
Punktet drøftet.
Bilag
89. Udvalgets deltagelse i kurser, møder mv. Klik her for at folde ud og læse mere om Udvalgets deltagelse i kurser, møder mv.
Beslutningstema
Der skal tages stilling til udvalgets deltagelse i diverse kurser, møder mv.
Økonomi
Deltagelsen er - for så vidt der er deltagerbetaling - indeholdt i budgettet.
Historik
Byrådet har den 28. januar 2014 besluttet, at såfremt der gives kørselsgodtgørelse til kurser, møder mv. inden for et udvalgs arbejdsområde, skal udvalgets deltagelse have været optaget og godkendt som et punkt på udvalgets dagsorden (afsnit 2.7 i Byrådets retningslinjer for vederlag og godtgørelser).
Sagsfremstilling
Der er følgende arrangementer i kalenderen:
- Dialogmøde med formandskab for skolebestyrelser den 10.11. kl. 18.30 på Hedensted Rådhus.
Forvaltningen indstiller,
at | det i beslutningsfeltet angives, hvilke medlemmer af Udvalg for Læring, der deltager. |
Beslutning
Hele udvalget deltager.
90. Til orientering Klik her for at folde ud og læse mere om Til orientering
Beslutningstema
Til orientering
- 23.1. temadag almen og special balance
- Årshjul 2023
- Læring den næste tid
- Udmøntning budget 2023
Beslutning
Orientering taget til efterretning.
91. Godkendelse af referatKlik her for at folde ud og læse mere om Godkendelse af referat
Beslutningstema
Referatet godkendes digitalt.
Beslutning
.