‹ Tilbage

Nye sorteringsmuligheder i det offentlige rum

Sortering er vigtigt – både derhjemme og i det offentlige rum. Et nyt pilotprojekt giver derfor muligheden for, at du også kan sortere det affald, du skal af med, når du befinder dig i det offentlige rum. Der er opstillet 3 beholdere i kommunen - Nærmere bestemt på Tørring Torv, Storstranden ved Juelsminde og Snaptun Havn.
Plastdunk smides i affaldsbeholder

I de nye affaldsbeholdere kan der sorteres i de fraktioner, vi også kender hjemmefra: mad, rest, papir/pap og metal/plast/mad- og drikkekartoner. Skulle du alligevel blive i tvivl om, hvor affaldet skal hen, er der også opsat sorteringsvejledninger, med særligt fokus på de affaldstyper, der findes i det offentlige rum. 

Her kan du se en sorteringsvejledning

Affaldsbeholdere med elektroniske rottefælder

Og skulle affaldet lokke en rotte til, er der også råd for det. Med de nye beholdere afprøver vi nemlig en særlig funktion i affaldsbeholderne. I bunden sidder der en indsats, der fungerer som elektronisk rottefælde. Går der en rotte i fælden, sendes der straks en besked til Hedensted Kommunes rottefængere, som kan tømme fælden med det samme.

Viden om sortering  i det offentlige rum 

Pilotprojektet skal understøtte den generelle affaldssortering på tværs af ude og hjemme - og skal skabe viden om de udfordringer, der kan være ved affaldssortering i det offentlige rum.

Mange kommuner oplever nemlig, at det kan være sværere at sortere korrekt i det offentlige rum end derhjemme. Det er blandt andet fordi, det plastbelagte to-go papkrus fejlagtigt kan ende i pap/papir-rummet eller fordi det fedtede madpapir ryger i beholderen til madaffald sammen med resten af hotdoggen. Begge dele er affaldstyper man oftest har, når man ikke er hjemme – og begge dele hører faktisk til i restaffaldsrummet.

Der følges løbende op på sorteringen, for at vurdere om ordningen skal udbredes til andre steder i kommunen