‹ Tilbage

Hedensted og Horsens først med fælles supercykelsti

De to kommuner har tænkt ud over egne kommunegrænser og viser nye veje for cykel-trafikalt samarbejde i regionen
Cykel på supercykelsti

Når man rundt omkring i landets kommuner planlægger og slår streger på kortet, så slutter det som oftest ved kommunegrænsen. Men i bestræbelsen på at skabe bedre og mere sikre forhold for de primært pendlere, der foretrækker at tage cyklen på arbejde, har Horsens og Hedensted i samarbejde med Region Midtjylland nu opgraderet allerede eksisterende cykelstier i de to kommuner til en sammenhængende supercykelsti på tværs af kommunegrænsen.

Supercykelstien løber langs Horsensvej i Hedensted via Hovedvejen til Vejlevej i Horsens. For at opnå status af supercykelsti kræver det, at de to kommuner i forbindelse med deres vedligehold af cykelstien lever op til nogle fastlagte højklasse-kriterier og standarder for blandt andet drift og skiltning. Udgiften hertil dækkes i fællesskab af regionen og de to kommuner i forhold til deres indbyggertal.

Ifølge Supercykelstisamarbejdet i Region Midtjylland er der tale om det første formaliserede supercykelsti-samarbejde på tværs af kommunegrænser i regionen.

Formålet med supercykelstien er at lokke så mange af pendlerne som muligt fra bilen og op på cyklen af både økonomiske, sundheds- og klimamæssige grunde.

Fotokreditering: Supercykelstisamarbejdet, hovedstadsregionen