Der er 11.789,95 kr. tilbage på legatets bankkonto, som udgør legatkapitalen.
Byrådet besluttede d. 18. december 2019 at ansøge Civilstyrelsen om opløsning af Niels H. Pedersen og hustrus mindelegat, samt en vedtægtsændring, der gjorde Udvalget for Læring til legatbestyrelsen.
Udvalget for Lærring behandlede d. 10. august 2020 de indkomne ansøgninger og gjorde 2 medlemmer af udvalget, Hanne Grangaard og Lars Poulsen, ansvarlige for uddelingen af det resterende beløb. Det blev desuden besluttet, at det er et kriterie for at modtage støtte, at man er opvokset i Hedensted Kommune.
Udvalget for Læring er legatbestyrelsen for Niels H. Pedersen og hustrus mindelegat, og står derfor for uddelingen af legatet. Legatet er godkendt opløst af Civilstyrelsen og kan endeligt opløses, når legatkapitalen er uddelt.
Legatkapitalen er på 11.789,95 kr., og der foreligger 2 ansøgninger.
Økonomikonsulent Susanne Engelbrecht Lending deltager under dette punkt.
at | hele legatkapitalen uddeles til de indkomne ansøgninger |
at | legat endeligt nedlægges |
Legatkapitalen er uddelt indkomne ansøgere, og dermed nedlægges legatet endeligt.
Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til ansøgning om, at dagtilbud og skole i Stouby fra 1. august 2022 ophører med at være omfattet af reglerne for fælles ledelse jf. folkeskolelovens §24a.
Ingen ændringer. Stouby Skole skal have organiseret ledelse af skolens SFO, der under fælles ledelse formelt set har ligget som en dagtilbudslederopgave. Udgifterne hertil ligger inden for skole/SFO’s eksisterende budget.
Fælles ledelse blev i Stouby etableret i efteråret 2018 i lyset af det faldende børnetal og for at høste de synergieffekter, der kunne ligge i et tættere samarbejde om byens børn. Lokalt var der i 2018 også overvejelser omkring dagtilbuddets placering. Skulle der investeres i de nuværende bygninger eller skulle der arbejdes på at flytte dagtilbuddet til ledige lokaler på skolen. Læring har været i løbende dialog med ledelsen i Stouby om den fælles ledelse. Allerede i forbindelse med udarbejdelse af skoleanalysen i 2020 stod det klart at fordelene ved fælles ledelse vanskeligt lader sig realisere, når der ikke er tale om bygningsfællesskab eller hvor institution og skole bor side om side.
10. august 2020 behandlede Udvalget for Læring løsningforslag vedr. skoleanalyse. Udvalget tog på mødet stilling til, hvilke scenarier udvalget anbefalede til det videre budgetarbejde. Beslutningen vedr. 'Løsning 5: Børneuniverser flere steder' blev, at Udvalget gerne ser, at der bliver flere børneuniverser, og at Udvalget ønsker have en dialog med lokalområderne.
2. november 2020 besluttede Udvalget for Læring at revurdere de 12 scenarier og løsningsforslag vedr. skoleanalysen jf. budgetforliget. Beslutningen blev, at Udvalget fastholder beslutningen og arbejder fortsat videre med proces for dialog med lokalområderne. Deraf fulgte, at de nuværende børneuniverser med fordel kan optimeres på følgende punkter:
12. april 2021 besluttede Udvalget for Læring, at administrationen skulle gå videre med at konkretisere modeller, der giver mulighed for, at USFO kan overgå til fælles ledelse under dagtilbudsloven inden for den nuværende økonomiske ramme i dagtilbud til fremlæggelse på junimødet. Alle børneuniverser oprettes dermed under Dagtilbudsloven (Fælles ledelse). Beslutningen vil kunne implementeres med den konsekvens, at alle børneuniverser inkl. de nuværende USFOer i Ølholm, Aale og Korning fremadrettet får samme vilkår.
7. juni 2021 besluttede Udvalget for Læring følgende principper:
6. september 2020 behandlede Udvalget for Læring forslag om, at USFOer overgår til fælles ledelse under dagtilbudsloven. Forslaget indebærer følgende:
Ledelsestid til ledelsesteamet udgør 33t/uge. Institutioner over 40 børn tildeles 33 timer/uge samt 0,3 time pr. barn. Institutioner under 40 børn tildeles 33 timer/uge fratrukket 0,3 time pr. barn under 40.
Udbredelse af børneuniverser til andre lokalsamfund vil nu kunne ske med vished for den juridiske, personalemæssige og økonomiske model. Kombinationen af lokalt ejerskab, frivillighed og kendte vilkår kan muligvis understøtte udbredelse af børneuniverser efter initiativ fra de lokale bestyrelser. Ulemperne, som nogle af USFO'erne hidtil har oplevet, bliver med ovenstående 6 punkter ryddet af vejen. For at fremme et eventuelt lokalt initiativ kan følgende fordele ved børneuniverser fremhæves:
Udvalget besluttede at sende forslaget til høring i de berørte bestyrelser.
Etablering af fælles ledelse har været baseret på lokale initiativer, og heraf følger, at samme vilkår må gælde ved ophævelse af denne. Fællesbestyrelsen har lavet en lokal analyse i efteråret 2021, og er her kommet frem til at kræfterne kan bruges bedre til gavn for børnene ved at overgå til et formaliseret samarbejde mellem selvstændige institutioner. Samarbejdet vil frem over tage afsæt i:
Skoleleder og daginstitutionsleder informeres om beslutningen, bestyrelsen informeres via skoleleder.
at | udvalget for Læring indstiller ansøgningen om ophævelse af fælles ledelse i Stouby til godkendelse i kommunalbestyrelsen. |
Udvalget indstiller ansøgning om ophævelse af fælles ledelse i Stouby til godkendelse i kommunalbestyrelsen.
Der skal tages stilling til håndtering af udgiftsstigning i forbindelse med licitation på byggeri af faglokaler ved SIM.
Der er afsat 9 mio. kr. til faglokaler ved SIM i anlægsoversigten for 2021.
Idet der i indstillingen foreslås at udskyde byggeriet, har Økonomi ikke yderligere bemærkninger på nuværende tidspunkt.
Med ønsket om at styrke praksisfagligheden i folkeskolen besluttede Folketinget juni 2018 at lave en ny obligatorisk valgfagsordning. Det betyder, at alle elever på 7. – 8. klassetrin fra skoleåret 2020/21 skal tilbydes to valgfag blandt fagene: håndværk & design, madkundskab, billedkunst og musik. Eleverne er dog kun forpligtet til at vælge et fag i det toårige forløb.
Skolen i Midten har ikke disse faglokaler, da der ikke var krav herom, da skolen blev bygget. Skolen vurderer, at der er behov for at have egne faglokaler, da det ikke er hensigtsmæssigt at forsætte med at låne faglokaler på naboskoler til valgfagene. Det forventes desuden, at nye faglokaler kommer til at spille en vigtig rolle ind i skolens øvrige fag i bestræbelserne på at lave en motiverende og spændende varieret undervisning for alle elever.
Et flertal i byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2021 at afsætte 9 mio. kr. til faglokaler ved SIM i en nytilbygning med lokaler til håndværk og design, billedkunst og madkundskab.
Der blev indgået aftale med et rådgivende arkitektfirma.
Udvalget blev i januar 2021 gjort opmærksomme på af det rådgivende arkitektfirma, at priserne pt kunne være så høje at projektet kunne risikere at blive 1 mio. kr. dyrere.
I august 2021 forelå resultatet af licitationen og denne pris blev på 12,5 mio. kr. og dermed en overskridelse på 3,5 mio. kr. i forhold til anlægsoversigten.
På den baggrund opstillede arkitekten og Intern Byg følgende løsningsforslag.
Udvalget for Læring besluttes på møde 9. august at følge forslag 3 og dermed at annullere licitationen og udskyde til ny licitation i starten af 2022, med forventning om lavere priser på markedet.
Byggeudvalget har været samlet på SIM den 20. januar 2022, hvor det blev orienteret om at markedspriserne ikke er faldet siden august, men nærmere er stabiliseret. Der er således ikke nogen løsning på den forventede budgetoverskridelse.
Udvalget skal dermed tage stilling til om byggeri af faglokaler ved SIM skal udskydes, så manglende finansiering kan indgå i anlægningsprioriteringen for budget 2023.
Alternativt kan opgaven på ny sendes i licitation og merudgift vil skulle finansieres inden for udvalgets driftsramme.
Byggeudvalget skal informeres om Udvalgets beslutning.
at | licitationen udskydes, så manglende finansiering kan indgå i anlægningsprioriteringen for budget 2023. |
Licitationen udskydes, og den manglende finansiering indgår i anlægsprioriteringen for budget 2023.
Der skal tages stilling til udvalgets deltagelse i diverse kurser, møder mv.
Deltagelsen er - for så vidt der er deltagerbetaling - indeholdt i budgettet.
Byrådet har den 28. januar 2014 besluttet, at såfremt der gives kørselsgodtgørelse til kurser, møder mv. inden for et udvalgs arbejdsområde, skal udvalgets deltagelse have været optaget og godkendt som et punkt på udvalgets dagsorden (afsnit 2.7 i Byrådets retningslinjer for vederlag og godtgørelser).
Der er følgende arrangementer i kalenderen:
at | udvalget beslutter, om der skal være deltagelse i ovenstående arrangementer og i givet fald, hvem der deltager. |
Til orientering
Orienteringspunkter taget til efterretning.
Referatet godkendes digitalt.
Godkendt.
Udvalget for Læring skal udpege en repræsentant til § 17. stk. 4 udvalget vedrørende udarbejdelsen af en strategi for en samlet ungeindsats i Hedensted Kommune.
Ingen bemærkninger.
Kommunalbestyrelsen behandler på sit møde den 26. januar 2022 som punkt 4 et kommissorie for arbejdet i §17. stk. 4 udvalget vedrørende udarbejdelse af en strategi for en samlet ungeindsats i Hedensted Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning fra mødet vil foreligge efter den 26. januar 2022.
I kommissoriet (se bilag) for arbejdet i § 17 stk. 4 udvalget vedrørende udarbejdelsen af en strategi for en samlet ungeindsats i Hedensted Kommune er det anført at § 17. stk. 4 udvalget bemandes politisk på følgende måde;
Under forudsætning af Kommunalbestyrelsens godkendelse af Kommissoriet den 26. januar 2022, skal udvalget for Læring udpege en repræsentant fra udvalget til det kommende § 17. stk. 4 udvalg vedrørende udarbejdelsen af en strategi for en samlet ungeindsats i Hedensted Kommune.
Kommunestyrelseslovens § 17. stk. 4
at | udvalget for Læring udpeger en repræsentant blandt udvalgets medlemmer til det kommende § 17. stk. 4 udvalg vedrørende udarbejdelsen af en strategi for en samlet ungeindsats i Hedensted Kommune. |
Dorrit Haulrich udpeges fra Udvalg for Læring.
Drøftelse i udvalget af opgaven omkring fælles kommunal indsats for rekruttering og fastholdelse jævnfør Økonomiudvalgets beslutning 17. januar 2022.
Ingen umiddelbare bemærkninger.
25. august 2021 behandlede Byrådet (punkt 145) et forslag om at udarbejde en rekrutteringsstrategi for Hedensted Kommune. Beslutningen fra Byrådets behandling blev at punktet vedrørende rekruteringsstrategi skulle oversendes til behandling i relevante fagudvalg og i Økonomiudvalget.
Mange både private og offentlige brancher er og vil de næste år blive mere presset på at have tilstrækkelig arbejdskraft. I Hedensted Kommune har vi allerede set udfordringer i forhold til spcifikke stillingskatagorier og geografier. Det affødte at Byrådet 25. august besluttede at der skulle laves en analyse af rekrutteringsudfordringerne og udarbejdes en rekrutteringsstrategi.
Der foreligger nu en projektbeskrivelse for en fælles kommunal indsats for rekruttering og fastholdelse. Projekt beskrivelsen er udarbejdet af Direktionen som opfølgning på Byrådets bealutning. Projektbeskrivelsen fremsendes nu til politisk godkendelse i Økonomiudvalget.
Projektbeskrivelsen har været behandlet i Kommunens Hoved Udvalg den 8. december 2021 og er tilrettet bemærkningerne fra Hovedudvalget.
Der nedsættes en projektgruppe til at arbejde med emnet.
Direktionen fungerer som styregruppe for den fælles indsats for rekrutering og fastholdelse.
Projektgruppen består af;
Derudover udpeger Hovedudvalget 2 yderligere repræsentanter. En fra hver af områderne Social Omsorg og Læring.
Administrativt betjenes projektgruppen af HR afdelingen.
Tidsplanen for projektet har indtil nu været;
Indledende fase:
Det kommende arbejde følger nedenstående plan:
Udmøntnings- og driftsfase:
Forventningen er, at der inden udmøntnings- og driftsfasen vil være initiativer i gang.
Der laves løbende orientering til Direktionen og relevante politiske udvalg.
Der laves én gang årligt en afrapportering til Direktionen og Økonomiudvalget. Afrapporteringen skal indeholde data om rekruttering og fastholdelse i Hedensted Kommune, og en beskrivelse af de initiativer, der er taget fra projektgruppen og kerneområdernes arbejdsgrupper.
Forvaltningen indstiller, 17. januar 2022, pkt. 8:
at projektbeskrivelse for en fælles kommunal indsats for rekruttering og fastholdelse godkendes
Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, 17. januar 2022, pkt. 8:
Godkendt. Det præciseres, at opgaven vedrører kommunen som organisation. Det ønskes, at opgaven drøftes i udvalgene efter Kommunalbestyrelsens behandling. Det præciseres endvidere, at afrapporteringen både skal indeholde beskrivelse af initiativer samt opfølgning på initiativerne
Intern kommunikation om processen
at | der sker en indledende drøftelse i udvalget af, hvilken indsats for rekruttering og fastholdelse der er relevant på det enkelte område. |
Sagen er drøftet.