Kørselskontoret

På Kørselskontoret sidder Merete, Anna-Marie og Lars klar til at svare på dine spørgsmål om kørselsordninger og kollektiv trafik. Her får du Kørselskontorets svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål:
Hvad er forskellen på Flexbus og Flextur?
En Flexbus kører efter køreplaner og stoppesteder, og koster det samme som en almindelig bus. En Flextur kører derhen, hvor du vil, når du vil, fra 4,- pr. km. Du skal bestille begge dele senest en time, før du skal af sted.
Hvem laver bussernes køreplaner?
Det er Midttrafik, der laver køreplanen for ”den blå bus”. Vi taler tit med Midttrafik, så hvis du har forslag til ændringer i en køreplan, giver vi dem meget gerne videre. Vi laver selv køreplanen for kommunens gratis skolebusser. Hvert år spørger vi alle skolerne, hvornår bussen skal være hos dem, og så retter vi tiderne til, så det passer. Hvis du har forslag til skolebussernes køreplaner, hører vi meget gerne fra dig.
Hvordan vurderer I ansøgninger om kørsel?
Når vi modtager en ansøgning om kørsel, kigger vi først på, om de formelle krav er opfyldt, og om ansøger kan klare sig uden hjælp fra kommunen – fx ved at køre med Flextur. Når ansøger er tilknyttet specialskole, daghjem, aflastningstilbud eller lignende, vil det ofte være den sagsbehandler, som ansøger kender i forvejen, der bevilliger kørslen.
Hvorfor kører kommunen ikke til sygehuset?
Det er regionerne, der administrerer de danske sygehuse. Derfor er det også regionen, der kan hjælpe dig med sygehuskørsel. Hvis du har en bevilling på Handicapkørsel, kan du i stedet bruge denne, når du skal til og fra sygehuset.
Hvilke læger gælder lægekørsel til?
Lægekørsel kan du bruge, når du skal til din egen læge og den nærmeste speciallæge. Du kan ikke bruge lægekørsel til og fra behandlere med egenbetaling, fx tandlæge, fysioterapeut, psykolog eller fodterapeut.
Hvorfor tager køreturen længere tid?
Hvis du bruger kommunens tilbud om kørsel til fx specialskole eller daghjem, vil du nogle gange opleve, at køreturen tager længere tid, end når du selv kører den. Der er rigtig mange, der bruger kommunens kørselsordninger, og vi kører ofte med flere passagerer ad gangen. Derfor kører vi kun sjældent den direkte rute mellem netop din start- og slutadresse, og det er forklaringen på, at køretiden kan variere.