Aflastning til familier med børn med handicap

Aflastning er til jer, der har brug for et pusterum i hverdagen eller måske har brug for tid sammen med jeres andre børn. Børnehandicap tilbyder aflastning på hverdage, weekends og ferier. Aflastning foregår med eller uden overnatning på Søndergaard, i Club Hub, i aflastningsfamilie og kan også foregå i jeres hjem som afløsning.
Smukke forårsblomster på Aflastningsinstitution Søndergaard

Aflastning udenfor hjemmet

I skal kontakte Børnehandicap. Socialrådgiveren vil sammen med jer vurdere jeres behov for aflastning og finde ud af, hvilket tilbud, der passer bedst til jeres behov.
Aflastning bevilges efter § 44, jvf. serviceloven.

Afløsning i hjemmet

I skal kontakte Børnehandicap. Socialrådgiveren vil sammen med jer vurdere jeres behov for afløsning og finde ud af, hvilket tilbud, der passer bedst til jeres behov.
Afløsning bevilges efter § 41, § 44 jvf. § 84.

Club Hub

Club Hub på Ungdomsgården i Hedensted er et særligt klubtilbud til unge i alderen 12-18 år med handicap eller særlige udfordringer. Tirsdag er f.eks. en dag for unge med autismespektrumforstyrrelser og ADHD, hvor udeliv er i højsædet. Klubtilbuddet er et fritidstilbud, der skal ses som et alternativ til ophold i skolernes specielle SFO-ordninger eller et aflastningsophold på Søndergård.