Mad på plejehjemmene

Måltider tilberedes i plejehjemmenes egne køkkener, så borgerne kan se, høre og især dufte måltidets tilblivelse. Dette kan sætte gang i minderne og øge lysten til at spise.

Hvad serverer vi?

Måltiderne vi tilbereder og serverer for dig, er som oftest traditionelle danske retter, men en gang i mellem sætter vi en ny ret på bordet, for at give dig en ekstra oplevelse. Vi tror nemlig på, at nysgerrigheden varer ved, selvom man er blevet ældre. Derfor har beboerne også medindflydelse på planlægningen af maden.

Du kan læse mere om maden og måltiderne i vores folder "Mad og måltider på plejehjemmet", og til højre på siden under "Generel information" kan du se et eksempel på en menuplan fra et af vores plejehjem.

Livet i vores køkkener

I hovedparten af vores køkkener, arbejder vores kostfaglige personale direkte ude i afdelingskøkkenerne.

Som udgangspunkt laves alt mad fra bunden med friske råvarer i alle vores køkkener.

Her bages, steges og kokkereres hver eneste dag. Køkkenpersonalet arbejder ud fra en tankegang, der betyder, at hvis man har lyst og energi kan man være med til for eksempel at skrælle kartofler, dække bord eller blot smage på sovsen.

Under middagen arbejdes der endvidere på, at fastholde de enkeltes funktionsniveau, således at vores beboere selv hælder vand i glasset eller selv tager maden fra fade/skåle m.m..