Udvalget præsenteres for Borgerrådgivningens arbejde og henvendelser omkring Læring.
Borgerrådgiver Karin Lambert orienterer om arbejdet I Borgerrådgivningen det førsteårs tid, samt de henvendelser der har været omkring Læring. Som en del af orienteringen vil der være dialog omkring samarbejdet med forvaltningen.
at udvalget orienteres om arbejdet i Borgerrådgivningen, det eksisterende samarbejde samt henvendelser omkring Læring.
Orienteringen blev taget til efterretning.
Udvalget skal gennemføre midtvejsevaluering på udvalgets fokuserede arbejde med mål, strategier og indsatser.
Som del af årshjulet skal udvalget indgå i en evalueringsproces på mødet, der retter sig mod afrapportering på udvalgets mål, strategier og indsatser. Herudover skal udvalget drøfte samarbejde og rammer for gode udvalgsmøder.
at udvalget på mødet gennemgår proces omkring drøftelse af mål, strategier, indsatser og samarbejde.
Godkendt.
Udvalget skal drøfte og evaluere gennemført deltagelse i Børn & Unge Topmøde 2024.
Som opfølgning på deltagelse i Børn og Unge Topmøde afholdt 1. og 2. februar 2024, skal udvalget samle op på gennemførte workshops og oplæg. Som del af opfølgningen indgår noter og opmærksomheder fra deltagende repræsentanter fra ledergruppen i Læring.
at udvalget evaluerer Børn & Unge Topmødet og drøfter fælles opmærksomheder for området Læring.
Godkendt.
Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til ny økonomimodel på specialundervisningsområdet.
Forslag indebærer en intern omfordeling af midler inden for skoleområdets eksisterende økonomiske ramme på ca. 420 mio. kr.
Heraf udgør segregeret specialundervisning 72 mio. kr.
Økonomi har ingen yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Udvalget for Læring behandlede på møde den 4. december 2023 punkt 101. Økonomimodel på specialundervisningsområdet og besluttede at sende 'Høringsnotat vedr. ny økonomimodel på specialundervisningsområdet' i høring i skolebestyrelserne med høringsfrist 19. januar 2024.
Økonomisk set ligger der nu, med afsæt i budgetaftale 2024, et godt grundlag for den videre håndtering af de økonomiske ubalancer, der er på skoleområdet. Der er vished for de økonomiske rammer. På den baggrund er der et nyt udgangspunkt for at anvise en holdbar ny økonomimodel, der sikrer balance og klare retningslinjer for de forskellige roller, ansvarsområder, styringsmekanismer mv.
I vedlagte høringsnotat præsenterer forvaltningen to forslag til ny økonomimodel på det segregerede specialundervisningsområde og et nyt styringsprincip for det samlede skoleområde. Der udfoldes en beskrivelse af en Ny central økonomimodel og Ny decentral økonomimodel i balance, herunder en vurdering af fremadrettede fordele og ulemper ved en centraliseret model sammenlignet med en decentral model. En central model har en central pulje af midler, hvor en decentral model har udlagt midlerne til segregeret specialundervisning til den enkelte skole.
Høringsnotatet skal ses som et delelement i det samlede arbejde, hvor der er behov for en udviklingsproces, som i hele sin tilrettelæggelse, planlægning og afvikling kræver kompetencer, omstilling og et højt ambitionsniveau for kvalitet på alle planer.
Høringsnotat er blevet til på baggrund af en møderække i en arbejdsgruppe med en række repræsentanter fra skoler og forvaltning. I høringsnotat udfoldes nogle nationale analyser og den nuværende økonomimodel beskrives. Dernæst nuanceres udfordringsbilledet i lyset af, at der over de seneste par år er kommet flere elever i segregerede specialtilbud med en forøget udgift til følge. I høringsnotatet præsenteres to principielt forskellige modeller:
•MODEL 1: En ny central økonomimodel
•MODEL 2: En ny decentral økonomimodel i balance
Der er nu indkommet høringssvar, der vedlægges i bilag sammen med det udsendte høringsnotat.
Der er i høringssvarene delte meninger om, hvilken model der bedst sikrer den økonomiske balance mellem almen og specialundervisning. De fleste støtter den centrale model 1, mens enkelte skolebestyrelser foreslår model 2 og andre en kombination af central og decentral styring. Derudover er de fleste skoler bekymrede for økonomisk udhuling, behovet for øgede ressourcer til specialområdet og konsekvenserne for inklusion og lokal faglighed. Opmærksomhedspunkterne i høringssvarene understreger kompleksiteten og varierede perspektiver blandt skolerne i forhold til valg af økonomimodel.
Forvaltningen imødeser en politisk stillingtagen til den fremadrettede økonomimodel og vil samtidig fremhæve, at der de seneste år har været løbende afrapportering til Udvalget for Læring på udviklingen på det segregerede specialundervisningsområde. Dette foreslås videreført, idet der ligeledes sker en afrapportering på konsekvenserne af det nye styringsprincip om rammeregulering.
Skolebestyrelserne informeres om kommunalbestyrelsens beslutning.
Folkeskoleloven §40 stk. 2
at udvalget anbefaler kommunalbestyrelsen hvilken model, der skal være gældende fra 1. august 2024.
at udvalget anbefaler kommunalbestyrelsen, at der samtidig indføres et 'Et nyt styringsprincip. Rammeregulering' for det samlede skoleområde.
Udvalget anbefaler Kommunalbestyrelsen at vedtage model 1 samt at der indføres "et nyt styringsprincip.Rammestyring". Desuden finder udvalget, at sagen skal evalueres forud for budgetprocessen med budget 2026 i foråret 2025.
Liselotte Hillestrøm tager forbehold for stillingtagen i Kommunalbestyrelsen.
Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til fremrykning af budget samt meddele tillægsbevilling til anlægsbevilling på 10 mio. kr. til næste fase af Børnehuset Lille Dalby.
Der er i 2025 afsat 32 mio. kr. til Daginstitution Lille Dalby, Hedensted.
Bevillingsanmodning for 2024 udgør 10 mio. kr. Beløbet finansieres ved en fremrykning af 10 mio. kr. ud af de i investeringsoversigten for 2025 afsatte 32 mio. kr. til formålet.
Driftsudgifter til el, vand, varme mv. vil blive indarbejdet i institutionens budget 2025 samt overslagsår.
Udgiften skal finansieres fra kassebeholdningen i 2024.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger vedrørende de økonomiske aspekter.
Kommunalbestyrelsen besluttede på møde den 29. november 2022 under pkt. 223. 'Ny dagsinstitution i Hedensted Øst, anlægsbevilling samt placering' at meddele anlægsbevilling på 8.5 mio. kr. til udbygning af dagtilbudskapaciteten i Hedensted.
Kommunalbestyrelsen godkendte samtidig placering af ny institution på grunden ved Børnehuset Lille Dalby. Med fyldte daginstitutioner i Hedensted og tilstødende distrikter, er der behov for en varig løsning med etablering af en ekstra daginstitution med kapacitet af permanent karakter. Det var forventningen, at en ny institution i Hedensted kan være klar til ibrugtagning primo 2025. Kommunalbestyrelsen har den 27. september 2023 godkendt yderligere en bevilling på 2,636 mio. kr. til projektet.
Forvaltningen har nu udarbejdet budgetoversigt og tegningsmateriale på udvidelsen af børnehaven Ll Dalbyvej 2A, Hedensted - Etape 2 på ca 1000 m².
Der er stort pres på institutionskapaciteten til særligt børnehavedelen og derfor påkrævet, at kapaciteten bliver tilgængelig så hurtigt som muligt. For at kunne opstarte projektet, med henblik på ibrugtagning primo 2025, er det nødvendigt at afholde udgifter til anlægsprojektet i 2024. Dette kræver, at kommunalbestyrelsen beslutter en fremrykning og frigivelse af en del af de afsatte midler.
I henhold til vedlagte projekttidsplan vil der frem til sommeren 2024 forekomme udgifter til projektering af byggeriet samt nødvendige forundersøgelser.
Betaling til den valgte totalentreprenør vil forventeligt skulle ske i henhold til en betalingsplan fra sommeren frem til årsskiftet, hvor elementerne til den kommende bygning fremstilles på totalentreprenørens fabrik. Selve monteringen, samling af elementer og færdiggørelse af projektet, vil ifølge tidsplanen komme til at foregå frem til aflevering i maj 2025.
Bestyrelsen for institutionen, Læring i Dagtilbud og Team Ejendomme & Service informeres.
at kommunalbestyrelsen meddeler tillægsbevilling til anlægsbevilling og rådighedsbeløb, og udgiften finansieres som beskrevet under økonomi.
Godkendt.
Udvalget skal tage stilling til et forslag om, at stordagplejen Hurlumhejhuset ændres til vuggestue under Børnehuset Stjerneskuddet, og at stordagplejen Raketten lukkes.
En konvertering af 15 pladser fra dagpleje til vuggestue vil øge den kommunale nettodriftsudgift med kr. 168.000 årligt (kr. 11.200 pr barn).
Merudgift som følge heraf vil i 2024 blive finansieret inden for Lærings bevillingsramme. Ved udarbejdelse af budget 2025 vil finansieringen af merudgiften blive indarbejdet i budgettet.
Økonomi har ingen yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.
Som naboinstitutioner til Børnehuset Stjerneskuddet ligger to stordagplejehuse.
Siden 2017 har stordagplejen Raketten haft til huse i samme bygning som Ungdomsskolens Ungdomsgården.
I juni 2019 blev det midlertidigt besluttet at opstille en lejet pavillon til stordagpleje, der senere blev navngivet Hurlumhejhuset.
Forvaltningen præsenterer hermed, efter forudgående dialog med ledelsen fra dagpleje og Børnehuset Stjerneskuddet, et forslag om:
1) at ændre stordagplejen Hurlumhejhuset til vuggestue under Børnehuset Stjerneskuddet.
2) at lukke stordagplejen Raketten og overdrage lokalerne til Ungdomsskolens aktiviteter.
Baggrunden for dette forslag er en kombination af flere forhold.
Det har i lang tid været hensigten, at Ungdomsskolens heltidsundervisning skulle kunne disponere over Rakettens lokaler. Da lokalerne er en del af bygningsmassen på Ungdomsgården, har behovet for de ekstra kvadratmeter været udtalt siden kommunalbestyrelsens beslutning i april 2021 om at lave et samlet udskolingstilbud med placering og udgangspunkt i Ungdomsgården, og også i forbindelse med den efterfølgende renovering og ombygning af ungdomsgården.
Rakettens udenomsarealer er ikke optimale og på nogle punkter ligefrem utilfredsstillende.
Hurlumhejhusets fysiske rammer kan benyttes til pædagogiske formål for aldersgruppen frem til 30/04-2028. Den foreslåede ændring giver os god tid til at få lavet en helhedsplan for området, da det uændret er en relativt dyr løsning med lejeudgift til Hurlumhejhusets pavillon. Hurlumhejhusets fysiske rammer giver således mulighed for at etablere en vuggestue.
En stordagpleje kan have op til 8 børn (undtagelsesvis 10), hvorimod en vuggestuegruppe fint kan være på 15 børn. Med ændring af Hurlumhejhusets lokaler til vuggestue vil der være kapacitet til en vuggestuegruppe på 15 børn. Der er aktuelt indmeldt 15 børn tilsammen i de to stordagplejer. Vuggestuer er omfattet af lov om minimumsnormeringer og det betyder, at der vil være mere pædagogisk personale til de 0-2 årige børn, og derved mulighed for at lave flere målrettede aktiviteter i form af lege og fysiske aktiviteter i forhold til det enkelte barns udvikling.
Den samlede kapacitet på 0-2 årsområdet i Stjernevejsdistriktet og i Hedensted By er tæt på at være i balance, og med indvielse af Børnehuset Årupvej til august 2024 vil der være ledig kapacitet der. Kapaciteten på 3-5 års området er anderledes udfordret, og på sigt kan den foreslåede ændring give Stjerneskuddet mulighed for at anvende Hurlumhejhuset til en børnehavegruppe i stedet for en vuggestuegruppe.
Både de to stordagplejehuse og Stjerneskuddet er attraktive institutioner. Forældrene til børn i de to dagplejehuse vil få tilbud om at fortsætte i en vuggestueplads i Hurlumhejhuset under Børnehuset Stjerneskuddet. De har dog også mulighed for at få tilbudt en anden dagplejeplads. Det er vanskeligt på forhånd at vurdere, om forældrene vil ønske en plads ved en anden dagplejer eller en plads i vuggestuen ved Børnehuset Stjerneskuddet. Takst for stordagpleje er kr. 3.582, og takst for vuggestue inkl. madordning er kr. 4.571.
Medarbejderne vil umiddelbart kunne videreføre deres ansættelse ved Hedensted Kommune, idet de forflyttes fra dagplejen til Børnehuset Stjerneskuddet. I praksis vil medarbejderne kunne fortsætte med samme børnegruppe under Stjerneskuddets ledelse i stedet for Dagplejens ledelse. Alternativt vil muligheden for andre tjenestesteder blive afsøgt, idet der i dagtilbud forventes 66% pædagoger og kun 33% medhjælpere.
Hvis forslaget godkendes, vil pladsanvisning have behov for tid til dialog med hvert barns forældre om at finde en erstatningsplads. Derfor foreslås ændring med virkning fra 1. april.
Berørte forældre vil blive informeret om udvalgets beslutning og inviteret til informationsmøde. Pladsanvisningen vil i dialog med forældrene afklare, om forældrene ønsker en plads ved en anden dagplejer eller ønsker at fortsætte i vuggestuen Hurlumhejhuset ved Børnehuset Stjerneskuddet.
Berørte medarbejdere samt deres tillidsvalgte og faglige organisation informeres om udvalgets beslutning.
at Udvalget for Læring godkender forslag om, at stordagplejen Hurlumhejhuset ændres til vuggestue under Børnehuset Stjerneskuddet, og at stordagplejen Raketten lukkes.
at ændring sker med virkning fra 1. april.
Godkendt.
Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til anlægsbevilling og rådighedsbeløb til indskoling Løsning Skole.
Der søges om anlægsbevilling og rådighedsbeløb på 6.025.000 kr. til renovering af indskoling Løsning Skole.
Beløbet finansieres af de i investeringsoversigten for 2023 afsatte 2,225 mio. kr. (overføres til 2024) og i 2024 afsatte 3,8 mio. kr.
Økonomi har ikke yderligere bemærkninger vedrørende de økonomiske aspekter.
Udvalget for Læring behandlede på møde 8. juni 2020 punkt '44. Henvendelse fra Løsning skole vedr. vedligeholdelse af indskolingsbygningen' med den beslutning, at henvendelsen tages med i udvalgets anlægsønsker efter nærmere beregning.
Der skal, for at udbedre støj-forhold og foretage påkrævede bygningsmæssige forbedringer, igangsættes renovering.
Udgifterne beløber sig til 6 mio kr. Der henvises til vedlagte bilag, med budget samt bilag med oprindelig henvendelse fra Løsning Skole.
at kommunalbestyrelsen meddeler anlægsbevilling og rådighedsbeløb, og at udgiften finansieres som beskrevet under økonomi.
Godkendt.
Udvalget for Social Omsorg, Udvalget for Læring og Udvalget for Beskæftigelse orienteres om projekt Udvikling af Handicapområdet 2022-2023.
Byrådet besluttede i 2020 at gennemføre en ekstern undersøgelse af myndighedsfunktionerne for hele handicapområdet. Marselisborg udførte undersøgelsen, der mundede ud i seks anbefalinger. Der blev nedsat en styregruppe bestående af repræsentanter fra alle partier i Byrådet, repræsentanter fra Handicaprådet og de administrative ledere fra Social Omsorg og Læring.
Udvalgene i social Omsorg, Læring og Beskæftigelse godkendte på udvalgsmøder den 7. juni 2021, at der skulle arbejdes videre med en udviklingsplan for udmøntning af handicapundersøgelsens anbefalinger. Handleplanen blev godkendt i august 2021 og implementeringen af handleplanens 17 delprojekter blev igangsat med ansættelse af projektleder 1. marts 2022.
Undersøgelsen fokuserede på 5 områder
1. Borgerens retssikkerhed
2. Sagsbehandlingens kvalitet
3. Borgernes tilfredshed og inddragelse
4. Kommunikation, dialog, empati og samarbejde
5. Overgangen mellem børne- og voksenområdet
Resultater
- Borgernes retssikkerhed varetages
- Kvaliteten i sagsbehandlingen er overordnet god
- Tilfredsheden kan forbedres
- Borgeres/ pårørendes oplevelse af kommunikation kan forbedres
- Overgangen fra børne- til voksenområdet kan forbedres
Udviklingsplan: Udvikling af handicapområdet 2022-2023
Ud fra undersøgelsen er der udarbejdet en plan med de 6 anbefalinger:
1. Skab gennemsigtighed i sagsbehandlingen
2. Styrk kommunikation med borgere/ pårørende
3. Systematiser overlevering ved sagsbehandlerskift
4. Systematiser administrationsgrundlag
5. Styrk sammenhæng i forløb på tværs af ydelser
6. Styrk samarbejdet om overgangen
Projektperioden løber fra 1. marts 2022 til 1. marts 2024.
Udvalgene i Social Omsorg, Læring og Beskæftigelse modtog seneste status over projektet på deres møder den 2. oktober 2023.
Status februar 2024
Projektet er næsten afsluttet. I øjeblikket tilrettes skabeloner i forhold til Barnets Lov og de sidste materialer færdiggøres. Følgegruppen har mødtes for sidste gang i januar 2024, hvor de blandt andet drøftede den tegning om sagsbehandling, der nu medsendes kvitteringsbreve i Børnehandicap og i Voksenhandicap (bilag: Sådan behandler vi en ansøgning eller klage tegning, og bilag: Tekst til tegningen i pdf). Styregruppen har besluttet at få udarbejdet en tegning i samme stil som introducerer barn og familie til børnesamtalen.
Yderligere har Styregruppen besluttet at fortsætte kompetenceudviklingen, så nye medarbejdere introduceres til de fælles metoder fra forløbet alle rådgivere i Social Omsorg, Børn og Familie samt Ungeenheden deltog i i foråret 2023. Styregruppen har ligeledes besluttet at bibeholde fokus på Den Gode Overgang fra barn til voksen, som understøtter målene i Handleplanen Gentænkt.
Evaluering
Projektet evalueres ved at gennemføre en borger- og pårørendeundersøgelse i marts-april 2024. Spørgsmålene er de samme som i den oprindelige undersøgelse fra Marselisborg (bilag: Evaluering spørgeskema). Samtidig inviteres en mindre gruppe borgere til en gruppesamtale om, hvordan de oplever dialogen og samarbejdet med Hedensted Kommune.
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Orienteringen blev taget til efterretning.
Udvalget præsenteres for gennemført handleplan for imødekommelse af fejl i beregninger af ydelse, opfølgning i bevillinger og gennemførelse af ledelsestilsyn.
I forbindelse med gennemgang af revisionsindberetningen for 2021 er Social-, Bolig- og Ældreministeriet blevet opmærksomme på, at der forekommer uforholdsmæssigt mange fejl i relation til servicelovens § 42 om tabt arbejdsfortjeneste.
De konstaterede fejl er hovedsageligt i forhold til følgende områder, når kommunerne beregner den tabte arbejdsfortjeneste. Der blev ved skrivelse til alle 98 kommuner henstillet til fortsat fokus på at sikre lovmedholdeligheden.
I Hedensted har den årlige revision ved BDO fundet anledning til revisionsbemærkninger i 2021 og 2022 i forbindelse med sagsbehandlingen af §42 tabt arbejdsfortjeneste.
Revisoren har konstateret syv væsentlige fejl med refusionsmæssig betydning, samt fem væsentlige fejl uden refusionsmæssig betydning i de ni gennemgåede sager på området for tabt arbejdsfortjeneste.
Fejlene med refusionsmæssig betydning kan henføres til, at der:
Fejlene uden refusionsmæssig betydning kan henføres til, at der:
Ministeriet henviste på baggrund af revisionsbemærkningerne forvaltningen til at indsende en plan for rettelse af fejlene i den fremadrettede sagsbehandling.
Børn & Familier udarbejdede en handleplan for imødekommelse af fejl i beregninger af ydelsen, opfølgning i bevillinger og gennemførelse af ledelsestilsynet. Alle bevillinger blev gennemgået med det formål at sikre, at eventuelle tilsvarende fejl i beregninger blev rettet.
Handleplanen er godkendt af BDO og gennemført i perioden marts til december 2023. Ved møde med BDO i oktober 2023 fandt revisor en tilfredsstillende udvikling på området. Det blev konstateret, at de nuværende revisorer ikke har adgang til it fag systemet DUBU, hvor dokumentation mv foreligger. Dette blev sikret efterfølgende.
Der afventes et afsluttende møde i februar/marts.
at udvalget tager den præsenterede orientering til efterretning. |
Orienteringen blev taget til efterretning.
Kommunalbestyrelsen skal godkende udvidelsen af samarbejdsaftalen om den gode indlæggelse og udskrivelse til det psykiatriske område med henblik på ikrafttræden 1. april 2024.
Alle borgere, uanset sygdom, skal opleve et trygt forløb i forbindelse med indlæggelse og udskrivelse fra sygehuset. Derfor er det afgørende, at alle parter arbejder tæt sammen, deler nødvendige data og kommunikerer rettidigt.
Den gode proces ved indlæggelser og udskrivelser af patienter med somatiske sygdomme er aftalt i Samarbejdsaftale om den gode indlæggelse og udskrivelse, som trådte i kraft 1. juni 2021. Parterne inden for det psykiatriske område har ikke været omfattet af samarbejdsaftalen fra starten. Samarbejdsaftalen skal nu udvides til også at omfatte indlæggelser og udskrivelser i psykiatrien, som det oprindeligt var ønsket fra alle parter.
Psykiatrien dækker i denne sammenhæng over regionspsykiatrien, det regionale socialområde samt den kommunale socialpsykiatri og børne- og ungeområdet.
Udvidelse af samarbejdsaftalen om den gode indlæggelse og udskrivelse til det psykiatriske område
Udvidelsen betyder, at alle indlæggelser i somatikken, og i psykiatrien fremover vil være omfattet af aftalen, såfremt borgeren ved indlæggelse modtager, eller ved udskrivelse har behov for at modtage, ydelser fra enten sundheds- og omsorgsområdet, den kommunale socialpsykiatri, det regionale socialområde eller børne- og ungeområdet.
Aftalen er værdibaseret og bygger på seks principper for samarbejdet mellem kommuner, hospitaler og almen praksis om indlæggelse og udskrivelse. Principperne udgør omdrejningspunktet i samarbejdsaftalen, hvor den fælles ambition er at sikre, at borgerne oplever gode sammenhængende indlæggelses- og udskrivelsesforløb.
De seks principper for samarbejdsaftalen
Aftalens bilag 2 indeholder anbefalinger til implementering på det psykiatriske område. Se Bilag ” Samarbejdsaftale om den gode indlæggelse og udskrivelse”
Private bosteder er ikke aftalepart og er derfor i udgangspunktet ikke forpligtet af samarbejdsaftalen. Det er derfor væsentligt, at kommuner i samarbejde med bosteder sikrer de bedste rammer for implementering af samarbejdsaftalen, så forløbene følger principperne for den gode indlæggelse og udskrivelse.
Der gøres opmærksom på, at den gode proces ved indlæggelser og udskrivelser af patienter med somatiske sygdomme er aftalt i Samarbejdsaftale om den gode indlæggelse og udskrivelse, som trådte i kraft 1. juni 2021. Det er derfor alene udvidelsen til psykiatrien, som denne godkendelsesproces handler om. Udvidelsen af samarbejdsaftalen er til politisk godkendelse i de 19 kommuner med henblik på behandling inden 1. april 2024.
at "Udvidelse af samarbejdsaftalen om den gode indlæggelse og udskrivelse til det psykiatriske område" godkendes med henblik på tilbagemelding til Sundhedssamarbejdsudvalget i Region Midt.
Godkendt.
Udvalget præsenteres for overvejelser om etablering af FGU-Skole i Hedensted.
Ingen bemærkninger.
Etablering af FGU skole blev behandlet på møde i Udvalget for Læring og møde i Udvalget for beskæftigelse, begge afholdt den 01.04.2019 samt efterfølgende møde i Byrådet den 24.4.2019.
På møder den 18.8.2019 blev udskydelse af FGU ansøgning behandlet på henholdsvis Udvalget for Beskæftigelse og Udvalget for læring.
Der har tidligere i forbindelse med overvejelser om etablering af FGU-skole/afdeling i Hedensted været drøftelser i kommunalbestyrelsen.
Til orientering for Udvalget for Beskæftigelse og Udvalget for Læring fremlægges hermed sagsfremstilling fra FGU Sydøstjyllands bestyrelsesmøde den 18. december 2023, hvor mulighederne for en FGU-skole i Hedensted blev drøftet. Bestyrelsen har indstillet til videre proces frem mod etablering af FGU-skole i Hedensted by.
Sagsfremstillingen på ovennævnte bestyrelsesmøde var:
På baggrund af opstarten af EGU Work i Hedensted, er der opnået bred interesse for at arbejde hen imod en egentlig FGU-skole/afdeling i Hedensted. Samtidig viser elevgrundlaget, at behovet er der.
Niels Bjørnø (direktør for FGU Sydøstjylland) orienterer om behov og muligheder for lokation, samarbejde med Hedensted Kommune og virksomheder samt den nye FGU-aftales mere frie rammer etc.
Jf. lovens § 5-10 er det ministeren, som træffer beslutning om at åbne, lukke eller sammenlægge institutioner eller skoler. Åbning af en FGU-skole i Hedensted kræver således, at der laves en indstilling til ministeren, hvor der argumenteres for at kapacitetsbehovet samt de økonomiske og fysiske rammer for en skole er til stede, og at ministeren godkender denne.
Bestyrelsen drøfter mulighederne og beslutter om processen mod en skole i Hedensted skal fortsætte.
Direktør for FGU Sydøstjylland Niels Bjørnø har på kommunalbestyrelsens temadrøftelse orienteret om overvejelserne for FGU-skole i Hedensted.
Sagen behandles af Hedensted Kommune med henblik på, at der bliver givet opbakning til ansøgning om oprettelse af FGU-skole i Hedensted.
Punktet drøftes på møde i Udvalget for Læring den 5. februar 2024 og møde i Udvalget for Beskæftigelse den 6. februar 2024.
Ingen bemærkninger.
at Kommunalbestyrelsen giver opbakning til ansøgning om FGU-skole i Hedensted.
Godkendt
Udvalget orienteres om ansættelser samt afholdte og kommende møder i Læring jævnfør nedenstående punkter.
- Ansættelse af overtandlæge, leder af tandplejen
- Skoleindskrivning
- Møde med stordagpleje
- Info om dialogmøde med skolebestyrelser
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Orienteringen blev taget til efterretning.
Digital underskriftsside. Udvalgets medlemmer skriver under her.