Beskæftigelsesministeriets benchmark af kommunernes resultater for 2022 fremlægges til orientering.
Ingen bemærkninger.
Benchmark fra Beskæftigelsesministeriet udarbejdes 2 gange årligt. Seneste opdatering af benchmarken blev præsenteret på møde i Udvalget for Beskæftigelse den 6. december 2022, punkt 152.
Beskæftigelsesministeriets har udarbejdet en benchmark over kommunernes resultater for perioden 2022. Hedensted Kommune har fået følgende placeringer:
Rang:
Nummer 44 ud af 98 kommuner.
0,1 procent point færre offentligt forsørgede end forventet på baggrund af rammevilkår.
Ydelsesområder:
Dagpengeområdet: Som forventet eller bedre, rang nr. 19
Sygedagpengeområdet: Som forventet eller bedre, rang nr. 14
Kontanthjælp mv.: Dårligere end forventet, rang nr. 84
Beskæftigelsesministeriet har benchmarket kommunerne ved at se på, hvor mange borgere den enkelte kommune har på offentlig forsørgelse, og sammenholdt det med det antal man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af dens rammevilkår. I omfanget af offentligt forsørgede indgår dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælp mv. Kontanthjælp mv. består af målgrupperne kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelse, revalidering, ressourceforløb og ledighedsydelse.
I forhold til sidste benchmark, som var for perioden 2. halvår 2021 til 1. halvår 2022 har Hedensted Kommune forringet sin rang fra overordnet rang nr. 42 til nuværende rang nr. 44: På dagpengeområdet var rangen 17, sygedagpengeområdet rang 16 og kontanthjælpsområdet rang 83.
Benchmarking af kommunernes beskæftigelsesindsats bygger grundlæggende på forskellen mellem to tal:
Den enkelte kommunes rammevilkår opgøres på baggrund af alder, uddannelsesniveau, socioøkonomiske forhold, sundhed mv.
Overvejelser omkring baggrund for placeringerne er bl.a., at relativt set har Hedensted Kommune mange fleksjobvisiterede/ledighedsydelsesmodtagere og forholdsvis færre førtidspensionister. Samtidig har kommunen mange opholdsinstitutioner for unge med handicap. Disse unge indgår under gruppen kontanthjælp m.v.
Som supplement til benchmarken har Beskæftigelsesministeriet udarbejdet en opgørelse over, hvilke kommuner som har udviklet sig mest. På den overordnede udvikling har Hedensted en placering som nr. 43.
Ingen bemærkninger.
Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats.
at orienteringen tages til efterretning.
Indstillingen godkendt.