Byrådet skal beslutte, om forslag til Lokalplan 1153 – Boliger ved Nordmarksvej i Glud skal sendes i høring. Samtidigt skal Byrådet godkende, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af planforslaget.
Ingen bemærkninger
Formålet med lokalplanen
Lokalplanen vil udstykkes til 14 åben-lav boliger, men muliggøre op til 24 boliger ved blandet åben-lav og tæt-lav, områdets areal og målgruppe taget i betragtning.
Lokalplanen har fokus på at sikre udbytte af udsigtsforhold, rekreative forbindelser, understøtte fællesskaber omkring boligveje samt indarbejde en samlet plan for regnvandshåndtering for hele kommuneplanrammen.
Regnvand håndteres i henhold til kommende Spildevandsplantillæg med regnvandsbassin ved Søborgvej.
Baggrund for lokalplanen
Hedensted Kommune, der ejer lokalplanområdet, har ligesom Glud Borgerforening et ønske om at udbyde området til byggegrunde for åben-lav boligbebyggelse, med henblik på at understøtte Glud og byens tilbud, med flere bosatte familier.
Lokalplanen sikrer også mulighed for tæt-lav bebyggelse, i det tilfælde at åben-lav ikke alene kan imødekomme efterspørgslen. Lokalplanområdet er i Kommuneplan 2017-2029 udlagt til boligområde, hvorved lokalplanens intentioner er i overensstemmelse med kommuneplanen.
Kommuneplanrammen omfatter endvidere et område mod øst, hvorfor lokalplanforslaget har forholdt sig til et forventet sammenspil med eventuel fremtidig udstykning på den østligste del af kommuneplanrammen.
Da lokalplanområdet placeres op ad det grønne bånd fra tidligere udstykninger, og vil indgå i fællesskab med den respektive eksisterende grundejerforening, vurderes det, at nærværende lokalplan vil være med til at opløse byens kant, og give flere glæde af udsyn til landskab, samt understøtte aktiviteten i det grønne bånd.
Eksisterende forhold
Lokalplanområdet har hidtil været del af en granplantage lige nord for Glud.
Glud er en af i alt 18 lokalbyer i Hedensted Kommune, som i dag enten ligger helt eller delvist i landzone. I forbindelse med lokalplanlægning af arealer indenfor disse lokalbyer, vil de pågældende arealer overføres til byzone, og således på sigt overføre lokalbyerne til byzone.
Lokalplanområdet udgør hele matr.nr. 1bz, Glud By, Glud, og omfatter ca. 2 ha.
Lokalplanområdet er forholdsvist fladt med et mindre fald mod nordøst, i retning af det mere dramatiske terræn ved udløbet til Glud Håb og Horsens fjord.
Fjorden ligger ca 1,5 km fra lokalplanområdet i fugleflugtslinje, hvorved fjorden kan betragtes fra enkelte steder i lokalplanens nærområde. Dog er nærmeste forbindelse til fjorden, via Borre Knob ca. 3 km fra lokalplanområdet.
Lokalplanområdet kobler sig mod syd på Glud, der har supermarked, skole og integreret institution. Indbyggertallet er i 2020 opgjort til 675 indbyggere.
Glud-Skjold Jagtforenings flugtskydningsbane er i Kommuneplan 2017-2029 udpeget som Støjende fritidsanlæg. Det ligger ca. 550 m nordøst for lokalplanområdet. Af støjredegørelse fremgår det, at lokalplanområdet ikke er udsat for støj, der overskrider tilladte støjgrænser.
Screening for miljøvurdering
Der er foretaget en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, hvor det er vurderet, at planlægningen ikke giver anledning til væsentlige miljøpåvirkninger.
På grundlag af udkast til miljøscreeningen har andre berørte myndigheder i perioden fra den 21. maj 2021 til den 4. juni 2021 har haft den lovpligtige mulighed for at kommentere kommunens forventede afgørelse om ikke at gennemføre en miljøvurdering af planforslaget. Der er ikke indkommet høringssvar, som giver anledning til at gennemføre en miljøvurdering.
Derfor udarbejdes der ikke en miljøvurdering.
Administrationen indstiller, 7. september 2021, pkt. 175:
at forslag til lokalplan 1153 fremlægges i 4 ugers offentlig høring,
at afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering af planforslaget offentliggøres samtidig.
Beslutning fra Udvalget for Teknik, 7. september 2021, pkt. 175:
Anbefales godkendt idet følgende udgår i paragraf 8.2: " Tage må ikke udføres med valm".
Beslutning fra Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi, 13. september 2021, pkt. 233:
Indstilles godkendt.
Fraværende: Hans Kristian Skibby, Kirsten Terkilsen, Jacob Ejs
Den 3. juni 2020 blev der afholdt et møde med repræsentanter for borgergruppen. På mødet har repræsentanterne udtrykt ønsker for området. Ønskerne er blevet indarbejdet i lokalplanforslaget, i det omfang der er muligt i forhold til Planloven.
Derudover har der været dialog med grundejerforeningen syd for lokalplanområdet. Formålet hermed var at sikre et fællesskab om det grønne bånd lige syd for lokalplanområdet. Grundejerforeningen stillede for samarbejde vilkår om, at læbæltet bibeholdes med åbning maks. 3 - 4 steder fra den nye udstykning, og at udgifterne deles ligeligt mellem grundejerforeningerne i forbindelse med beskæring, græsslåning mv. Vilkårene er blevet indarbejdet i lokalplanforslaget.
Planforslaget offentliggøres i henhold til planlovens § 24-26. Afgørelsen om at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering offentliggøres samtidigt.
Forslag til lokalplan: Lov om planlægning, LBK nr. 1157 af 1. juli 2020, § 13 stk. 2 og § 24
Afgørelse om miljøvurdering: Lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (VVM), LBK nr. 973 af 25. juni 2020, § 8, stk. 2
Godkendt.
Fraværende:
Liselotte Hillestrøm (A), i stedet deltog Johnny Sørensen (A)
Erik Kvist (O), i stedet deltog Jesper Flensted (O)
Bent Poulsen (V), i stedet deltog Ole Ødmann (V)