Ernæringsassistent uddannelse

I Hedensted Kommune ansætter vi på 3½ år 1-2 engagerede og talentfulde elever til en aktiv og udfordrende hverdag i vores storkøkkener og i vores institutioner.
Ernæringsassistent snitter champignon og andre grøntsager

Ernæringsassistentuddannelsen er for dig, som er interesseret i mad og sundhed, og du har lyst til at lave sund og lækker hverdagsmad. Samtidig vil du gerne bruge både hovedet og hænderne.

Du uddanner dig til at blive en professionel madhåndværker. Du bliver ekspert i at skabe gode smagsoplevelser i både små og store gryder, og du bliver ekspert i hygiejne. I uddannelsen indgår både planlægning og indkøb. Du kender råvarerne, kan tilberede, anrette og servere maden, så den er lækker og indbydende. 

Som ernæringsassistentelev laver du, sammen med andre og selvstændigt: morgenmad, middagsmad, aftensmad og mellemmåltider til vores ældre på plejecentrene og som madudbringning.

Vi prioriterer din uddannelse

Vi ønsker at uddanne gode, kvalificerede medarbejdere, der har et godt kendskab til kost og sunde råvarer, og som kan navigere i tværfaglige sammenhænge, med både sundhedsfagligt og pædagogisk personale. Vi har fagligt kompetente vejledere til din rådighed, og vi har et godt og positivt lærings- og uddannelsesmiljø.

Om uddannelsen

Uddannelsen til ernæringsassistent tager to år og syv måneder, og veksler mellem teori og praktik.

I praktikperioderne vil du være tilknyttet et storkøkken - Produktionskøkkenet i Løsning, og du vil komme ud og arbejde i vores leve-bo miljøer på et af vores plejecentre - Bøgely Plejecenter i Hedensted eller Birkelund Plejecenter i Juelsminde.

Mestrer du håndværket til perfektion, er dine muligheder for spændende job og udfordringer i hverdagen store. Ernæringsassistenter arbejder primært på plejehjem, sygehuse, daginstitutioner og kantiner.

Læs mere om uddannelsen til ernæringsassistent

For at blive ansat som elev hos os, skal du have gennemført grundforløbet 'Mad til mennesker'. Grundforløbet kan du tage på Teknisk Skole i Horsens eller Vejle.

Vores forventninger til dig

Vi forventer at du:

 • deltager aktivt i dit uddannelsesforløb
 • har en god fysik - du står og går meget
 • har interesse for mad og sundhed
 • kan bevare overblikket - også når der er travlt
 • har sans for hygiejne
 • kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre

I praktikperioderne skal du forvente en arbejdsdag mellem kl. 07 - 15. Du skal herudover forvente arbejde i weekender og på helligdage.

I skoleperioderne er der mødepligt på skolen. Der kan ikke holdes ferie uden for skolens ferieplan.

Vi kan tilbyde

Vi tilbyder:

 • Praktikplads til en spændende uddannelse
 • En vejleder, der planlægger praktikforløbet sammen med dig
 • Godtgørelse af transportudgifter i forbindelse med skoleophold
 • Løn under uddannelse

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte:

 • Kostfaglig leder Jane Vase, telefon 20 51 71 31
 • Praktikvejleder Dunia Riis, telefon 79 74 14 58

Kontakt

HR & Løn

Tlf.: 79755000

Send e-mail til HR & Løn