Bliv elev

Der er flere muligheder for at tage en uddannelse hos os.
Ernæringsassistentuddannelse
I Hedensted Kommune ansætter vi på 3½ år 1-2 engagerede og talentfulde elever til en aktiv og udfordrende hverdag i vores storkøkkener og i vores institutioner.
Ernæringsassistentuddannelsen er for dig, som er interesseret i mad og sundhed, og du har lyst til at lave sund og lækker hverdagsmad. Samtidig vil du gerne bruge både hovedet og hænderne.
Du uddanner dig til at blive en professionel madhåndværker. Du bliver ekspert i at skabe gode smagsoplevelser i både små og store gryder, og du bliver ekspert i hygiejne. I uddannelsen indgår både planlægning og indkøb. Du kender råvarerne, kan tilberede, anrette og servere maden, så den er lækker og indbydende.
Som ernæringsassistentelev laver du, sammen med andre og selvstændigt: morgenmad, middagsmad, aftensmad og mellemmåltider til vores ældre på plejecentrene og som madudbringning.
Vi prioriterer din uddannelse
Vi ønsker at uddanne gode, kvalificerede medarbejdere, der har et godt kendskab til kost og sunde råvarer, og som kan navigere i tværfaglige sammenhænge, med både sundhedsfagligt og pædagogisk personale. Vi har fagligt kompetente vejledere til din rådighed, og vi har et godt og positivt lærings- og uddannelsesmiljø.
Om uddannelsen
Uddannelsen til ernæringsassistent tager to år og syv måneder, og veksler mellem teori og praktik.
I praktikperioderne vil du være tilknyttet et storkøkken - Produktionskøkkenet i Løsning, og du vil komme ud og arbejde i vores leve-bo miljøer på et af vores plejecentre - Bøgely Plejecenter i Hedensted eller Birkelund Plejecenter i Juelsminde.
Mestrer du håndværket til perfektion, er dine muligheder for spændende job og udfordringer i hverdagen store. Ernæringsassistenter arbejder primært på plejehjem, sygehuse, daginstitutioner og kantiner.
Læs mere om uddannelsen til ernæringsassistent
For at blive ansat som elev hos os, skal du have gennemført grundforløbet 'Mad til mennesker'. Grundforløbet kan du tage på Teknisk Skole i Horsens eller Vejle.
Vores forventninger til dig
Vi forventer at du:
- deltager aktivt i dit uddannelsesforløb
- har en god fysik - du står og går meget
- har interesse for mad og sundhed
- kan bevare overblikket - også når der er travlt
- har sans for hygiejne
- kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
I praktikperioderne skal du forvente en arbejdsdag mellem kl. 07 - 15. Du skal herudover forvente arbejde i weekender og på helligdage.
I skoleperioderne er der mødepligt på skolen. Der kan ikke holdes ferie uden for skolens ferieplan.
Vi kan tilbyde
Vi tilbyder:
- Praktikplads til en spændende uddannelse
- En vejleder, der planlægger praktikforløbet sammen med dig
- Godtgørelse af transportudgifter i forbindelse med skoleophold
- Løn under uddannelse
Kontakt
Du er velkommen til at kontakte:
- Kostfaglig leder Jane Vase, telefon 20 51 71 31
- Praktikvejleder Dunia Riis, telefon 79 74 14 58
Kontoruddannelse - offentlig administration
I Hedensted Kommune ansætter vi kontorelever hvert andet år i april/maj, med start 1. september. Elevstillinger bliver slået op på kommunens hjemmeside under Ledige stillinger.
Vi prioriterer din uddannelse
Vi tager din uddannelse alvorligt. Vi lytter til dine ønsker, og sammensætter et uddannelsesforløb med høj faglighed, selvstændige opgaver og indflydelse på din egen hverdag, i et samarbejde med engagerede og fagligt stærke kollegaer.
Om uddannelsen
Du får en spændende uddannelse, som veksler mellem praktik på arbejdspladsen og teori på skoleophold. Praktikperioden er på to år. Der er i alt 15 ugers skoleophold, inklusive den afsluttende fagprøve, i løbet af praktikperioden.
I løbet af de to år vil du typisk blive tilknyttet to forskellige områder.
For at komme i betragtning til en elevstilling, skal du have bestået grundforløb 1 og 2 samt EUX-forløbet.
Læs mere om Kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration
Vores forventninger til dig
Vi forventer:
- at du er åben og engageret i samfundet omkring dig
- at du er klar til to år med mange spændende muligheder og udfordringer
- at du er engageret, nysgerrig og motiveret til at uddanne dig inden for offentlig administration
Du får en spændende uddannelse, som veksler mellem praktik på arbejdspladsen og teori på skoleophold. Uddannelsen afsluttes med en fagprøve.
Løn under uddannelsen
Løn og ansættelsesvilkår er efter overenskomsten for HK Kommunal.
Kontakt
Du er velkommen til at kontakte uddannelsesansvarlig Thora Sørensen, telefon 79 75 57 63 eller mail thora.soerensen@hedensted.dk.
Pædagogisk assistentuddannelse
Den Pædagogiske assistent uddannelse er en praktisk orienteret uddannelse, der giver en bred indføring på det pædagogiske felt. Du vil opnå indsigt i og forståelse for den tilgang, der kræves som professionel pædagogisk medarbejder i dag- og døgninstitutioner, skoler og SFO. Uddannelsen er adgangsgivende til bl.a. pædagoguddannelsen.
I Hedensted Kommune ønsker vi, at du som pædagogisk assistent elev, får de bedst mulige betingelser under uddannelsen.
Det betyder, at vi vil:
- understøtte eleverne under uddannelsen til pædagogisk assistent, både fagligt og personligt
- understøtte eleverne, så de udvikler nye kompetencer
- understøtte eleverne i at udnytte egne potentialer på bedst mulig måde, så hver enkelt kan videreuddanne sig, efter egne ønsker og muligheder.
Hvert praktiksted har udarbejdet lokale beskrivelser af, hvordan det overordnede mål omsættes hos dem.
Som elev på den pædagogiske assistentuddannelse forventer vi, at du er interesseret i at arbejde med mennesker, at du er motiveret for at udvikle dig personligt og fagligt, og at du kan tage ansvar for dit uddannelsesforløb.
Uddannelsen
Som pædagogisk assistent elev indgår du en aftale med Hedensted Kommune om en uddannelse, der varer to år og 1½ måned. (Afhængig af, om du søger ind på EUD eller EUV). Uddannelsen veksler mellem teori og praktik.
Uanset om du er i en skoleperiode eller i praktik, er du ansat i Hedensted Kommune. Det betyder, at du får elevløn under hele din uddannelse.
Uddannelsen består af tre skoleperioder - i alt 47 uger. Den resterende tid er i praktik, og ligeledes fordelt på tre perioder. Til forskel fra en række andre uddannelser er du sikret praktikplads. Praktikken gennemføres primært i Hedensted Kommunes daginstitutioner og SFO.
Du vil i praktikken få tildelt en vejleder, som vil vejlede dig i arbejdet og dine uddannelses- og praktikmål.
Hedensted Kommune samarbejder med VIA University College i Horsens omkring uddannelen til pædagogisk assistent. Undervisningen foregår derfor i VIA's lokaler i Horsens. Da du er ansat ved Hedensted Kommune under din tid på skolen, forventer vi selvfølgelig, at du møder til tiden, er aktiv i timerne og at du opfører dig som du ville, hvis du havde været på en arbejdsplads hos os.
Ansættelse og optagelse
Der starter nye hold to gange om året, i henholdsvis august og februar. Du ansættes af Hedensted Kommune, Læring i Dagtilbud. Der kan søges om optagelse vis stillingsopslag på Hedensted Kommunes Ledige stillinger.
Du kan uddanne dig til pædagogisk assistent på to måder
Hvis du er under 25 år, kan du søge ind på uddannelsen til pædagogisk assistent som erhvervsuddannelse (EUD). Derudover skal du have taget Grundforløb 2 på Social- og Sundhedsskolen.
Hvis du er over 25 år, kan du tage uddannelsen som erhvervsuddannelse for voksne (EUV).
Der er tre forskellige måder at søge ind på, hvor kravene er forskellige:
- Hvis du har to års relevant erhvervserfaring, skal du søge ind på EUV1.
- Hvis du har mindre en to års relevant erhvervserfaring, eller en forudgående uddannelse, skal du søge ind på EUV2.
- Hvis du ikke har erhvervserfaring, skal du søge ind på EUV3.
Du kan læse mere om pædagogisk assistentuddannelsen og optag på VIA's hjemmeside.
Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du læse om uddannelsen på VIA's hjemmeside eller kontakte Læring i Dagtilbud.
Social- og Sundhedsuddannelserne
Hedensted Kommune ansætter hvert år engagerede og talentfulde elever til en aktiv og udfordrende arbejdsplads. Vi uddanner både social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter.
Vi søger elever to gange årligt, januar/februar og juli/august. Elevstillingerne slås op under Ledige stillinger.
Vi prioriterer din uddannelse
Vi ønsker at uddanne gode, kvalificerede medarbejdere, der er rustet til fremtidens arbejde i sundhedssektoren. Vi har fagligt kompetente vejledere på alle uddannelsesniveauer, og vi har et godt og positivt lærings- og uddannelsesmiljø.
Umiddelbart efter ansættelse, vil du gennemgå et introduktionsprogram, hvor der undervises og trænes i personalepolitiske og kulturelle forhold på arbejdspladsen.
Om uddannelserne
Social- og Sundhedsuddannelserne er erhvervsuddannelser, hvor der er fokus på læring gennem teori og praktik.
Social- og sundhedsassistentuddannelsen varer op til 3 år, 9 måneder og 3 uger. Efterfølgende er der mulighed for at læse videre på professionsbacheloruddannelser til f.eks. sygeplejerske, socialrådgiver eller ergo- og fysioterapeut.
Startdato afhænger af, om du søger ind på baggrund af grundforløb 2 eller Social- og sundhedshjælperuddannelsen.
Din alder kan have betydning for uddannelsesforløbet og optagelsetidspunktet.
For at planlægge det bedste uddannelsesforløb til dig, rettes henvendelse til Social- og sundhedsskolen.
Vores forventninger til dig
I praktikperioderne vil du have en 37 timers arbejdsuge incl. weekender og helligdage. Arbejdstiden er fra kl. 07 - 15 og hertil kommer opgaveskrivning, logbogskrivning samt opfølgning på teori.
I skoleperioderne er der mødepligt på skolen, og det forventes at ferie afholdes i følge skolens ferieplan.
Når du søger, skal du være særligt opmærksom på, at offentlig transportmulighed til vores plejecentre kan være begrænset. Det er derfor vigtigt, at du har taget stilling til transport til og fra skole og praktiksted - også i weekend og helligdage.
Vi kan ikke garantere en praktikplads i nærheden af din bopæl.
Ved ansættelse kræves fremvisning af straffeattest og gyldig arbejdstilladelse.
Vi kan tilbyde
- praktikplads til en spændende uddannelse
- en vejleder, der planlægger praktikforløbet sammen med dig
- godtgørelse af transportudgifter i forbindelse med skoleophold
- løn under uddannelse
Voksenelevløn
Hvis du er over 25 år og har et års arbejdserfaring med ældre eller voksne handicappede, kan du få voksenelevløn (p.t. 21.195,14 kr. pr. måned).
Arbejdsgivererklæringen (pdf) skal udfyldes, hvis du er berettiget til voksenelevløn, og vedlægges, når du søger elevstilling som Social- og Sundhedselev.
Din ansøgning om voksenelevløn kan ikke behandles, hvis dokumentationen ikke er vedlagt.
Merit i uddannelsen
Ansøgning om godskrivning af praktik (pdf) skal udfyldes, hvis du har erfaring fra job på plejecenter eller i hjemmeplejen. Dokumentationen skal vedlægges, når du søger elevstilling som Social- og sundhedselev.
Læs mere om Social- og Sundhedshjælperuddannelsen
Læs mere om Social- og Sundhedsassistentuddannelsen
Fuld løn under uddannelse
Hvis du er over 20 år og har arbejdet minimum et halvt år som ufaglært inden for ældreområdet, kan du få mulighed for fuld løn under uddannelse (21.195,14 kr.). Det kræver, at din leder udfylder en arbejdsgivererklæring, hvor du anbefales at komme i uddannelse.
Kontakt
Du er velkommen til at kontakte vores uddannelseskonsulenter:
- Lene Skoven på telefon 79 79 58 15 / 23 41 09 95 eller mail lene.skoven@hedensted.dk