Corona-vaccination

I takt med, at der kommer vacciner til Danmark vil alle borgere få tilbuddet om at blive vaccineret mod COVID-19. Her finder du mere information om vaccinationsprogrammet.
COVID-19 vaccine og sprøjte

Alle borgere i Danmark får tilbud om vaccine mod COVID-19. 

Det er en national taskforce på sundhedsområdet, der beslutter, hvem der skal vaccineres hvornår:


Aktuelt: Målgruppe 8 (75-79 årige) er alle inviteret, og i uge 15 går man også i gang med at vaccinere de tre ældste årgange i målgruppe 9 (65-74 år årige). Invitationerne til denne målgruppe gik i gang i uge 14. Dette jf udmelding fra Region Midt.

Vaccination mod Covid-19 er gratis, og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet. Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination, fordi vaccinen beskytter mod at blive smittet og syg af Covid-19.

Hvordan bliver jeg vaccineret?

Du modtager en invitation til at blive vaccineret med Digital Post (e-Boks). Hvis du er fritaget for Digital Post, modtager du invitationen som brev med posten. Når du har modtaget en invitation til vaccination, kan du bestille tid på www.vacciner.dk. Du skal logge ind med dit NemID.

Har du eller din pårørende ikke NemID, kan I ringe til Booking Support, Region Midt på:
Tlf. 70 23 24 15
Hverdage kl. 8-19 og alle andre dage kl. 9-17.

Vær opmærksom på, at det er kun muligt at bestille tid til vaccination, hvis du har modtaget en invitation fra sundhedsmyndighederne.

Selvom du har fået besked om at kunne booke en tid, kan du desværre ikke være sikker på at kunne gøre det med det samme. Det skyldes, at der fortsat er begrænsede leverancer af vacciner til Danmark, og at vi ikke ved, præcist hvornår vi får flere vacciner. Vores bedste råd er at du løbende - gerne dagligt - tjekker, om der er kommet nye ledige tider. Regionerne opretter løbende nye tider.

Du skal i øvrigt booke både første og andet stik på en gang.

Når du skal vaccineres mod Covid-19, skal du møde op til den aftalte tid på vaccinationsstedet. Du skal huske mundbind og dit gule sundhedskort.

Hvor kan du blive vaccineret?

I Hedensted Kommune findes et lokalt vaccinationssted i Hedensted på følgende adresse:

Hedensted Centret, Gesagervej 70, 8722 Hedensted
Indgang A

Der er gode muligheder for parkering ved vaccinationscentret.

Hvis der ikke er flere ledige tider i Hedensted, er der også mulighed for at booke tider i andre byer. Mulighederne for vaccinested fremgår, når man bestiller tid på www.vacciner.dk.

Transport

Som udgangspunkt er du selv ansvarlig for at komme frem og tilbage til vaccinestedet.

Er det ikke en mulighed, opfordrer vi til at få hjælp fra pårørende, bruge Flextur eller handicapkørsel. Enkelte borgere kan få hjælp af kommunen til transport til det lokale vaccinationscenter i Hedensted. Bemærk venligst at transport kun tilbydes til vaccinationscentret i Hedensted. For disse borgere sørger vi også for at booke selve vaccinationstiden. Kørsel sker via kommunens kørselskontor, som træffes på tlf. 7975 5110. Vær opmærksom på, der er samkørsel med andre, og det tager op til 3 timer fra du bliver hentet til, at du er hjemme igen.

Kørselsgodtgørelse

Byrådet har besluttet at tilbyde kørselsgodtgørelse til borgere, som lider af en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, og som kun kan bruge Flextur eller handicapkørsel til vaccination.

For at kunne få din kørselsgodtgørelse udbetalt skal du indsende din kvittering fra Flextur eller handicapkørsel samt en seddel fra vaccinecenteret på, at du har været der. Det skal indsendes til betaling.team@hedensted.dk eller pr. post til Hedensted Kommune. Kørselsgodtgørelsen bliver udbetalt til din nem-konto.

Har du spørgsmål til kørselsgodtgørelse, kan du kontakte kørselskontoret på tlf. 7975 5110.

Er du pårørende?

Er du pårørende til en person, der har brug for hjælp til booking af tider og/eller transport, må du meget gerne hjælpe.

I kan eventuelt bruge flextur, hvor man bliver hentet på sin adresse og kørt til vaccinationsstedet. En Flextur kan bestilles via app'en "Flextrafik", online på www.midttrafik.flextrafik.dk eller på tlf. 87 40 83 00 mellem kl. 8.00-16.00.

Læs mere om Flextur

Generelle spørgsmål

Hvis du vil vide mere om vaccination mod Covid-19, anbefaler vi, at du først læser Sundhedsstyrelsens pjece ’Vaccination mod Covid-19’.

Hvis du har generelle spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til den myndighedsfælles COVID-19 hotline på tlf. 70 20 02 33.

Du er også altid velkommen til at kontakte din egen læge.