Corona-vaccination

Alle borgere fra 12 år har fået tilbuddet om at blive vaccineret mod COVID-19. Desuden tilbydes ældre over 85 år, særligt sårbare og krydsvaccinerede et 3. stik.
COVID-19 vaccine og sprøjte

Vaccination mod Covid-19 er gratis, og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet. Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination, fordi vaccinen beskytter mod at blive smittet og syg af Covid-19.

Aktuel status

Ældre over 85 år, særligt sårbare og krydsvaccinerede er ved at blive inviteret til et 3. stik.

I uge 37 og 38 er plejehjemsbeboere blevet vaccineret med 3. stik.

Hvordan bliver jeg vaccineret?

Du har modtaget en invitation til at blive vaccineret med Digital Post (e-Boks). Hvis du er fritaget for Digital Post, har du fået invitationen som brev med posten. Du kan bestille tid på www.vacciner.dk. Du skal logge ind med dit NemID.

Har du eller din pårørende ikke NemID, kan I ringe til Booking Support, Region Midt på: Tlf. 70 23 24 15 hverdage kl. 8-19 og alle andre dage kl. 9-17.

Når du skal vaccineres mod Covid-19, skal du møde op til den aftalte tid på vaccinationsstedet. Du skal huske dit gule sundhedskort. Mundbind er frivilligt.

Børn under 15 år kan ikke selv give samtykke til vaccinationen. Når de skal vaccineres, skal en forælder eller værge derfor gå med ind til vaccinationen, eller forælder skal kunne ringes op på vaccinationstidspunktet.

Vaccination med tidsbestilling

I Hedensted Kommune kan du blive vaccineret på følgende adresse:

Hedensted Gruppen, Vejlevej 15, 8722 Hedensted
Tirsdag kl. 10 - 13. (Tirsdag den 19. oktober dog kl. 10-17)

Du kan se ledige tider, når du booker på www.vacciner.dk

Hvis tiderne i Hedensted ikke passer dig, kan du booke tider i andre byer. Mulighederne for vaccinested fremgår, når man bestiller tid.

Vaccination uden tidsbestilling

Vi anbefaler tidsbestilling, men du kan også blive vaccineret UDEN tidsbestilling. Du skal blot møde op og medbringe sundhedskort på vaccinationscenteret:

 • Hedensted Gruppen, Vejlevej 15, 8722 Hedensted
  Hver tirsdag: kl. 10 - 13
  Samt mandag den 25. oktober, kl. 10-17

 • Den 26. oktober: Skolen i Midten, Nørremarksvej 1, 8783 Hornsyld
  Kl. 14-17

 • Den 2. november: Rask Mølle Skole, Skolebakken 3, 8763 Rask Mølle
  Kl. 14-17

Husk, at du skal have følgende intervaller mellem stik nr. 1 og 2: Pfizer: 21-42 dage og Moderna: 28-42 dage.

Børn under 15 år kan ikke selv give samtykke til vaccinationen. Når de skal vaccineres, skal en forælder eller værge derfor gå med ind til vaccinationen.

Transport og kørselsgodtgørelse

Som udgangspunkt er du selv ansvarlig for at komme frem og tilbage til vaccinestedet.
Er det ikke en mulighed, opfordrer vi til at få hjælp fra pårørende, bruge Flextur eller handicapkørsel. Det betyder, at hvis du selv kan komme ud af din bopæl og til en Flextur eller handicapkørsel, så vil du ikke kunne få kørsel fra kommunen.

Siden sidste vinter – hvor de fleste fik deres 1. og 2. stik – er reglerne for hjælp til transport ændret. Nu gives der i stedet godtgørelse til borgere, som lider af en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, og som kun kan bruge Flextur eller handicapkørsel.

På grund af de nye regler vil der være borgere, som fik kommunens hjælp til kørsel ved 1. og 2. stik, men som ikke vil kunne få hjælp til 3. stik. Denne gang ringer kommunen heller ikke op til alle for at spørge, om man har brug for hjælp til transport og booking af vaccinetid.

Der vil kun være ganske få borgere, der vil kunne blive kørt af kommunens Kørselskontor til vaccination og der tilbydes kun transport til vaccinationssteder i Hedensted kommune

Er du i tvivl om reglerne for transport og godtgørelse, er du velkommen til at ringe til kommunens kørselskontor på tlf. 79 75 51 10.

Praktisk information for borgere med varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse:
For at kunne få din kørselsgodtgørelse udbetalt skal du indsende din kvittering fra Flextur eller handicapkørsel samt en seddel fra vaccinecenteret på, at du har været der. Det skal indsendes til betaling.team@hedensted.dk eller pr. post til Hedensted Kommune. Kørselsgodtgørelsen bliver udbetalt til din nem-konto.

Er du pårørende?

Er du pårørende til en person, der har brug for hjælp til booking af tider og/eller transport, må du meget gerne hjælpe.

I kan eventuelt bruge flextur, hvor man bliver hentet på sin adresse og kørt til vaccinationsstedet. En Flextur kan bestilles via app'en "Flextrafik", online på www.midttrafik.flextrafik.dk eller på tlf. 87 40 83 00 mellem kl. 8.00-16.00.

Læs mere om Flextur

Generelle spørgsmål

Hvis du vil vide mere om vaccination mod Covid-19, anbefaler vi dig at besøge Sundshedsstyrelsens hjemmeside. Her finder du bl.a. pjecen ’Til dig der skal vaccineres’ og en særlig side om vaccination af 12-15-årige. 

For generelle spørgsmål kan du også ringe til den myndighedsfælles COVID-19 hotline på tlf. 70 20 02 33.

Du er også altid velkommen til at kontakte din egen læge.