Overvægtige børn og unge

Sundhedstilbud til familier med overvægtige børn i alderen 3-18 år
6 børn der løber hånd i hånd i solnedgang

Overvægtklinikken 

At tabe sig kan være svært. Personalet i overvægtsklinikken tilbyder hjælp. Her får I som familie støtte og vejledning til at stoppe vægtøgning hos barnet, hvilket er med til at stabilisere barnets BMI og reducere det på sigt. Et vægttab kan betyde, at barnet bliver gladere, får mere selvtillid og trives bedre, når det er sammen med andre.

Du kan deltage

Familier med børn i alderen 3-18 år med et BMI over 90 % percentilen for køn og alder kan få et forløb i overvægtsklinikken. Er I i tvivl, om I kan være med, så spørg jeres læge eller sundhedsplejerske.

Det er vigtigt, at hele familien er indstillet på at omlægge usunde vaner.
Ca. 60 % af de børn, der er i gang med et forløb i overvægtsklinikken, har tabt sig i BMI, fedt og/eller kg.

Overvægtsklinikken er et samarbejde mellem Hedensted Kommune og Holbæk Sygehus, hvor overlæge Jens Christian Holm og hans team (kendt fra Generation XL på DR1) har vist enestående resultater med deres direkte metode med konkret rådgivning.

Sådan foregår det

I klinikken får I rådgivning om vægtregulering, spisemønstre, mad- og drikkevarer, spiseforstyrrelser samt motion af en sundhedsplejerske og en kostvejleder.

Vi laver en individuel plan og I vil få hjælp og vejledning til de udfordringer, I står overfor undervejs.

Vi lægger vægt på, at behandlingen bygger på et samarbejde med gensidig tillid, at planerne er realistiske og løbende justeres.

Praktisk information

Tilbuddet er gratis.
Tilbuddet er ikke omfattet af gratis kørsel.
Er I forhindrede til en aftale i klinikken, så meld afbud i god tid, så et andet barn kan få glæde af tiden