Dit liv dit fællesskab

I uge 35 sættes der fokus på genstart af fællesskaber i Hedensted Kommune

I uge 35 vil Hedensted Kommune i samarbejde med foreninger, faciliteter og institutioner forsøge at kick-starte alle de aktive fællesskaber, som efterhånden har ligget i coronadvale rigtig længe. Der laves derfor en uge med fokus på fællesskaber og på at få hovedet og kroppen i gang igen - kort sagt at få Hedensted Kommune op af sofaen igen. Fokus vil være på både den mentale, den sociale og den fysiske sundhed.

Ugen byder på en række forskellige initiativer, som alle har samme formål - nemlig at få kick-startet de mange fællesskaber, som findes rundt omkring i bl.a. foreninger, i skoler og på arbejdspladser.

Åbne Foreningsdøre

7 haller, 1 tennisanlæg, 2 træningslokaler, 1 fodboldstadion, 3 frivillighuse samt Hedensted Bibliotekerne slår dørene op lørdag den 4. september kl. 10.00-13.00, hvor de inviterer byens borgere til at kigge indenfor og se, hvilke aktiviteter de har at byde på. 20 folkeoplysende foreninger, 1 lokalarkiv, 1 pigegarde og 19 sociale foreninger er med.

 

DGI besøger skoler og sætter bevægelse på dagsordenen

5. årgang på 13 skoler i Hedensted Kommune får hver 1 times besøg af instruktører og aktivitetstrailer fra DGI, som skal være med til at sætte bevægelse på skoleskemaet. I alt 441 børn er med, og tanken med initiativet er, at lærere og pædagoger får inspiration til, hvordan de selv kan tænke de 3 x sundhed ind i skoledagen.

Bevægelse og smil på læben på arbejdspladsen

Lokale virksomheder geografisk bredt placeret i Hedensted Kommune bakker også op om tiltaget og får besøg i virksomheden i en times tid i uge 35, hvor der sættes fokus på smil, glæde, bevægelse med fællesskab og trivsel som fokus.

På jagt efter historien

Hvordan tænkte vores forfædre og hvorfor gjorde de, som de gjorde? Tag med på tre historiske vandringer i tre museumsbyer i Hedensted Kommune og bliv klogere på vores fortid og de mennesker, som levede på det samme sted, som vi lever i dag. Vi går på opdagelse i tid, sted og rum og finder nye vinkler i vores fortid, som kan sætte vores nutid i perspektiv. Vandringerne henvender sig til voksne og familier med børn fra 10 år og opefter. Kom til vandring den 4. september på Glud Museum og Hjortsvang Museum og den 5. september på Uldum Mølle. Tilmelding nødvendig. Her kan du finde tidpunkter og sted