Aktivitetsmåling i haller

Hedensted Kommune foretager aktivitetsmåling med HallMonitor – et intelligent system til facilitetsanalyse.

Systemet bruges til at vurdere, hvor meget og hvornår hallen bruges. Det viser ikke, hvilke personer der bruger hallen. I hallen sidder et eller flere kameraer, som tager billeder, der bruges til at vurdere, hvordan hallen bruges på forskellige tidspunkter af døgnet.

Formålet med målingen er at give et overblik over, hvornår og hvor meget vores haller anvendes. Det kan give os et billede af, hvordan vi kan bruge eksisterende haller endnu bedre og hvor der er behov for flere haltider. Kameraerne tager et billede hver kvarter alle ugens dage inden for åbningstiden. Straks efter fotografering bliver billedet anonymiseret ved sløring, således at ingen personer kan identificeres. De oprindelige fotos gemmes ikke og kan ikke genskabes.

Kultur og Fritid, Hedensted Kommune, som dataansvarlig, og Webitall ApS som databehandler, har adgang til de slørede billeder, som systemet gemmer. Udelukkende anonymiserede statistiske data anvendes, og disse data eksporteres og videresendes til analyse i Kultur og Fritid.

Data deles derudover med Lokale og Anlægsfonden (LOA), som har sponsoreret tælleenhederne. LOA har national interesse i aktivitetsmålinger i forbindelse med udvikling af faciliteter, hvorfor de støtter Hedensted Kommune samt flere andre kommuner i lignende projekter.
Der videregives ikke personoplysninger til andre parter med denne løsning.

Vi henviser i øvrigt til Hedensted Kommunes databeskyttelsespolitik. 

Aktivitetsmålingen foretages i alle haller, men de indgår særligt i et forsøgsprojekt med Gudenåcenteret, Uldum Fritidscenter og Hal, Barrit Kultur- og Idrætscenter og Rårup Hallen om at skabe Det Gode Liv i Hallerne.

Læs mere om forsøgsprojektet i denne pressemeddelelse.

FAQ om aktivitetsmåling