Uldum Bofællesskab

På Uldum Bofællesskab vægter vi at støtte borgeren i drømme og ønsker for eget liv. Vi ser mennesket før handicappet, men anerkender handicappet.

Målgruppe

Uldum Bofællesskab ligger i Uldum og yder støtte efter SEL § 85.

På Uldum Bofællesskab er plads til 18 voksne med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne i let eller middelsvær grad. Alle borgerne har verbalt sprog og nogle kan læse og skrive.

Bofællesskab er godkendt til aldersgruppen 18-85 år.

Fysiske rammer

Uldum Bofællesskab er oprettet efter almenboliglovens § 105 stk.2, hvor borgerne bor i egne lejligheder og rettigheder efter lejeloven.

Uldum Bofællesskab ligger i Uldum, en mindre landsby, i Hedensted Kommune tæt ved marker i et område med parcelhuse, ældreboliger og almennyttige boliger.

Borgerne bor i egen lejlighed. Fordelt på to afdelinger liggende på samme matrikel (afdeling Åbo og afdeling Egespring).

Afdeling Åbo har en fælles lejlighed med køkken, spise- og opholdsstue, gangarealer, personalefaciliteter. Desuden findes fælles vaskerum og diverse opbevaringsrum. Der er en stor græsplæne med køkkenhave og drivhus, som borgerne holder sammen med en havemand. Bofællesskabet har en terrasse ved afdeling Åbos fælleslejlighed med udendørs bordtennis, bålsted, grill mv.

Afdeling Egespring består af 9 individuelle 2- værelses lejligheder. Desuden er der fællesrum og en fælleslejlighed, hvor der er dagtilbud. Der er bryggers/vaskerum/viktualierum, to mindre personalekontorer, et personaletoilet, et beboer-/gæstetoilet. Der er fælles køkken/spisestue/opholdsstue. Hver lejlighed har en mindre terrasse. Der er en stor græsplæne og fællesterrasse indrettet med grill mv. Der er adgang til fælles udendørsarealer.

I landsbyen findes mulighed for dagligvareindkøb og et mindre antal butikker. Bofællesskabet er beliggende 5 km fra Uldum Kær, et genoprettet naturområde. Der er cirka 500 meter til byens butikker. Der er 300 meter til rutebil. Der er 3 km. til natursti og vådområder/skov. Der findes sportshal i Uldum.