Søg byggetilladelse

Her på siden kan du finde trin-for-trin vejledning til Byg og Miljø
Byg og miljø banner

Byg og Miljø dækker hele bygningsreglementet, og skal anvendes af alle, der vil søge tilladelse til et byggeri. 

Du kan også søge om visse miljøsager i Byg og Miljø

Sådan søger du

Du skal oprette og indsende din byggeansøgning i Byg og Miljø. Du logger på med NemID.
Programmet guider dig trinvist igennem processen og fortæller dig hvilket ansøgningsmateriale, der er nødvendigt til din byggeansøgning. Løsningen indeholder også en kortservice, som oplyser restriktioner der gælder på din byggegrund. Fx om der er lokalplan, naturbeskyttelseslinjer eller om din byggegrund ligger i landzone.

På Byg og Miljø kan du følge din byggesag fra ansøgning og til byggeriet står færdigt og klar til brug. Du skal fx både melde byggeriet påbegyndt og færdigt gennem Byg og Miljø.

BBR opdateres med det nye byggeri, når sagen afsluttes efter færdigmelding. 

Brug for hjælp undervejs...

Vi har samlet en række vejledninger til udvalgte funktioner i Byg og Miljø i boksen til højre, hvor vi også har listet øvrige muligheder for at få hjælp.

Formøde

Inden du kommer for langt med dine byggeplaner, kan det ofte være en stor hjælp at få afklaret hvilke muligheder du har for at bygge og hvad vi skal bruge af materiale. Du kan altid ringe til Bygge- & Erhvervsservice og få svar på generelle regler og bestemmelser. Du har også mulighed for at booke et formøde med en byggesagsbehandler, hvis det er et mere kompliceret byggeprojekt. 

Følg din byggesag

Du kan følge byggesagens status i Byg og Miljø. Når du logger ind på din byggesag, får du oplyst hvad der er næste skridt i sagen og om sagen afventer dig eller kommunen. Du kan også se hvem der er byggesagsbehandler på sagen. 

Din byggesag får en digital projektmappe i Byg og Miljø og i den tilhørende korrespondanceoversigt finder du den samlede kommunikation på sagen. Bygge- & Erhvervsservice sender breve og tilladelser til dig gennem Byg og Miljø. Og du indsender ansøgning, supplerende materiale, anmeldelse om påbegyndelse, færdigmelding og afsluttende dokumentation til Bygge- & Erhvervsservice gennem Byg og Miljø.
Du kan ikke sende spørgsmål til Bygge- & Erhvervsservice gennem Byg og Miljø. Er det nødvendigt med yderligere kommunikation er du velkommen til at ringe til byggesagsbehandleren.
Du kan vælge at få tilsendt en advisering via sms eller mail, når der er nyt i sagen fra kommunen.

Spørgsmål og svar om Byg og Miljø

Kontakt

Miljø- Bygge- & Erhvervsservice

Tlf.: 79755605

Send e-mail