‹ Tilbage

Hedensted Kommune skruer ned for varme og gadelys

Fra den 3. oktober bliver gadebelysningen slukket i nattetimerne. Det er et af de tiltag for at spare på energien, som Hedensted Kommune har iværksat.
Gadelys på villavej

Slukket gadebelysning, mørke bygninger og lavere temperaturer på rådhuse, kontorer og skoler. Det bliver de mærkbare konsekvenser af Hedensted Kommunes plan for at spare på energien i de kommende måneder. En plan som skal bidrage til en fortsat høj forsyningssikkerhed henover vinteren og tøjle udgifterne til energi.

Flere af de energibesparende initiativer er allerede sat i værk. Det gælder blandt andet reduceret opvarmning og energiforbrug i en række kommunale bygninger.

Det næste markante skridt bliver, at gadebelysningen på kommunale veje og i boligkvarterer, så vidt det er teknisk muligt, slukkes i nattetimerne.

Det sker med virkning fra mandag den 3. oktober. Lyset vil være slukket fra kl. 23.00 om aftenen til 05.00 om morgenen. Der kan være enkelte strækninger, som af tekniske eller sikkerhedsmæssige årsager undtages. Det vil løbende blive evalueret, om der er behov for justeringer af belysningen om natten.

Læs mere i pressemeddelelsen