‹ Tilbage

Stigende smitte

Smittetrykket i Hedensted Kommune er nu over den grænse, hvor det anbefales, at der iværksættes smittenedsættende tiltag.
Corona virus

Som i mange af landets øvrige kommuner er smitten i Hedensted Kommune stigende i øjeblikket.  Kommunen har i øjeblikket en testjusteret incidens på over 400 (smittede pr. 100.000 indbyggere).

Når en kommune er over denne grænse anbefales det, at der iværksættes smittenedsættende tiltag. Aktuelt ligger 83 af landets kommuner over grænsen.

Smittenedsættende tiltag

Hedensted Kommune følger de nationale anbefalinger om tiltag, der skal nedsætte smitten. Det sker i samarbejde med det lokale idræts- og fritidsliv. 

 

Desuden opfordrer vi til, at man følger Sundhedsstyrelsens generelle råd:

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Skoler

Som følge af de nye nationale restriktioner er alle børn grundskolerne (0.-10 kl) hjemsendt til hjemmeundervisning fra og med onsdag den 15. december 2021 og skal være hjemme til og med tirsdag den 4. januar 2022.

Der vil blive tilbudt nødpasning for elever i 0.-4. klasse i alle SFO-tilbud. Elever med særlige behov på alle klassetrin er også omfattet af muligheden for nødpasning

Forældre får nærmere information via Aula.

Bliv vaccineret

I øjeblikket inviteres børn i alderen 5-11 år til vaccination (1. og 2. stik), mens borgere over 18 år, der har fået deres 2. stik for mere end 5½ måned siden, bliver inviteret til 3. stik.

Du kan både blive vaccineret på de regionale vaccinationscentre og hos de praktiserende læger, som tilbyder corona-vaccination. Du kan kun blive vaccineret, når du har modtaget invitation.

Lokale teststeder

Du kan blive testet flere steder i kommunen. Fra mandag den 13. december vil der være kviktest i både Hedensted, Juelsminde, Tørring og Hornsyld.

Du kan også stadig blive PCR-testet i Hedensted.

Bemærk:

Myndighederne anbefaler kun PCR test, hvis: 

  • Du har symptomer på COVID-19 
  • Du er nær kontakt til en person, der er smittet med coronavirus 
  • Du har fået en positiv kviktest eller selvtest

Ellers bør du tage en kviktest