‹ Tilbage

Lempelse af besøgsrestriktioner på plejehjem fra 18. december

Styrelsen for Patientsikkerhed har lempet besøgsrestriktionerne på plejehjem, så der må komme flere pårørende på besøg i beboerens bolig.
Hænder om kaffekop

De nye besøgsrestriktioner betyder, at der må komme flere besøgende i beboerens bolig. Der må fortsat højest komme 3 pårørende på besøg, og højest 2 pårørende ad gangen i egen bolig. Med mindre besøget sker i en kritisk situation. Der ændres således ikke på, hvor mange der må komme på besøg i alt, men der bliver mulighed for at besøgene foregår under mere hyggelige og hjemlige forhold i boligen. Derudover vil andre pårørende have mulighed for besøg på udendørs arealer.

De nye besøgsrestriktioner gælder alle plejehjem og Rehab- og Akutcenter. Der kan dog være særlige lokale besøgsrestriktioner eller -forbud ved smitteudbrud. Det gælder aktuelt på Nederbylund.

De nye besøgsrestriktioner gælder fra den 18. december.

Besøgsrestriktionerne omfatter også alle ikke visiterede træningsaktiviteter, tilbud med frivillige og cafeerne på plejehjemmene, der normalt er åbne for borgere. Restriktionerne er indført for at minimere smitten bandt ældre og sårbare og beskytte dem mest muligt.

Plejehjemmenes udendørs faciliteter og indrettede besøgsrum er ikke ens, og derfor kan der være mindre forskelle på, hvordan det enkelte plejehjem kan tilbyde besøg under de nye restriktioner.

Borgere, der er visiteret til at komme i f.eks. et dagscenter, er ikke besøgende og derfor ikke omfattet af besøgsrestriktionerne. Beboerne på plejecentrene kan fortsat modtage ydelser fra f.eks. frisør, tandpleje og fodterapeut. Beboernes ret til at forlade et plejecenter bliver ikke påvirket af hverken restriktioner eller forbud mod besøg.

Besøg skal overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer for at mindske risikoen for smittespredning på vores plejehjem. De centrale retningslinjer om 4 m2 pr. person, 2 meters afstand, ingen fysisk kontakt og at de besøgende skal bære mundbind under besøgene, skal følges. De pårørende skal være uden symptomer på sygdom, også mild forkølelse, i 48 timer før besøget.

Symptomer på COVID-19 er ondt i halsen, sygdomsfølelse, muskelsmerter, tør hoste og feber. Man kan også opleve at få hovedpine, kvalme, diarré og muligvis andre symptomer.

Påbud om nye besøgsrestriktioner