Genbrugsstationen

Der er fire genbrugsstationer i Hedensted Kommune
Genbrugsstation i Hedensted Kommune

Åbningstider

Genbrugsstationerne har åbent på følgende tidspunkter:

Mandag, onsdag og fredag     kl. 12.00 - 18.00
Tirsdag og torsdag     kl. 07.15 - 18.00
Lørdag     kl. 10.00 - 15.00
Søndag (fra 1. maj til 31. august)     kl. 10.00 - 15.00

Genbrugsstationerne modtager sorteret affald fra alle beboelser i Hedensted Kommune og fra de virksomheder, som tilmelder sig SMS-ordningen 

Her finder du genbrugsstationerne:

 • Klakring Stationsvej 5, 
  Klakring Tlf. 21 19 23 53

 • Industrivænget 9, Hornsyld
  Tlf. 75 68 85 88

 • Remmerslundvej 35, Hedensted
  Tlf. 29 41 43 40

 • Skrædderbakken 1G, Kalhave 
  Tlf. 51 64 64 56

Skilte på genbrugsstationen

Affaldet på genbrugsstationen er inddelt i 4 kategorier – skiltene ved containerne er derfor inddelt i 4 farver. Grøn, gul, rød og sort, som hver især symboliserer, hvad der sker med affaldet.

 • Grøn: Affald vi kan genbruge
 • Gul: Affald, der indeholder stoffer som kan skade miljøet. Det sendes til specialbehandling
 • Rød: Den rest, der er tilbage, når du har sorteret grønt, gult og sort affald fra. Det sendes til forbrænding
 • Sort: Affald til deponering 

Sortér i farver på genbrugsstationen

Grønt, gult, rødt og sort. Affaldet på genbrugsstationen er inddelt i 4 kategorier, der har hver sin farve. På hver container er der et skilt med farven på den pågældende type affald. 

Kig i folderen Sorter i farver på genbrugsstationen for at se hvordan du sorterer dit affald derhjemme, så det nemt og hurtigt kan afleveres i de rigtige containere på genbrugsstationen. 

Det kan i øvrigt være en god idé at lave en simpel sorteringsløsning derhjemme – se mere på Sortér på livet løs. Her finder du også nogle mærkater, du kan printe ud og bruge til din sorteringsløsning. 

Spørg medarbejderne

Er du i tvivl om i hvilken container du skal aflevere dit affald, er du altid velkommen til at spørge en medarbejder på genbrugsstationen. 

Klare sække - tak

På genbrugsstationerne gøres der en stor indsats for at genbruge mest mulig af affaldet. En forudsætning for at give den bedste vejledning er, at personalet på pladsen ved hvad der kommer ind. Derfor er sorte sække med affald ikke tilladt på genbrugsstationerne. Brug de klare sække – det gør livet lettere for alle parter. Og det øger genbruget.

Dagrenovation - nej tak

Genbrugsstationerne har ikke tilladelse til at modtage og håndtere dagrenovation. Det skal bortskaffes via den grønne renovationsspand ved den enkelte ejendom. Dagrenovation omfatter blandt andet madaffald, mælke- og juicekartoner og andet brugt snavset emballage fra fødevarer.