‹ Tilbage

Kulturtræf i Hedensted

Mia fra X-Factor og Daniel Hersig (Shubidua-musicalen og vært på Disney Channel) er blandt de optrædende, når Hedensted Kommune lørdag 28. oktober kl. 12-17 inviterer til stort kulturtræf på Vejlevej 21 i Hedensted (de tidl. Dungs Fabrikker).

Fire fabrikshaller vil blive fyldt med kunst, kultur og street-aktiviteter, alt sammen leveret af lokale talenter og aktører.

Blandt de optrædende på scenen er elever fra Uldum Højskole, Musikskolen og Musiktalentlinjen på Tørring Skole, ungdomskor fra Glud kirke og Juelsminde Pigegarde. Jullerevyen og Palsgaard Sommerspil byder på smagsprøver fra deres forestillinger, og bandet ”Hvem er Alf” optræder med, hvad de selv betegner som poppunk.

Publikum vil eftermiddagen igennem kunne deltage i kreative workshops, hvor der arbejdes med træ, plastik og tekstiler under kyndig vejledning af kunstneren Søren Lyngbye.

I andre workshops arbejdes med blandt andet quiltning, læder, ler, pileflet og tegning. Desuden kan man med hjælp fra Bjerre Lokalarkiv dykke ned i slægtshistorien. Henning Mortensen viser, hvordan man på nettet kan gå på jagt efter sit stamtræ i kirkebøger og andre opslagsværker.

Uldum Højskole tilbyder desuden saxofon-undervisning til interesserede børn og unge. Forhåndstilmelding kan ske til peter.norskov@hedensted.dk senest torsdag 26. oktober.

I løbet af efteråret har borgere i alle aldre ved fire workshops på forskellige skoler i kommunen skabt deres egne små kunstværker af træ, plastik og tekstiler med vejledning og inspiration fra kunstneren Søren Lyngbye. Fællesnævneren har været genbrug og bæredygtighed. De mange værker vil blive udstillet ved Kulturtræffet og iscenesat af Søren Lyngbye, der også står for den kunstneriske iscenesættelse af selve Kulturtræffet.

I tre af hallerne vil der være opvisning i street-aktiviteter som BMX, skating, trial, parkour m.m.

Udenfor vil træskulptøren Peter Gregersen med sin motorsav omforme en træstamme til en skulptur, der fremover skal stå et sted i Hedensted Kommune.

Kulturtræffet åbnes af borgmester Kirsten Terkilsen.

Alle er velkomne og deltagelse er gratis.

De fire haller, hvor Kulturtræffet finder sted, er ikke opvarmede, så husk varm påklædning. 

Af sikkerhedshensyn lukkes der max. 600 besøgende ind ad gangen.